Slot Siteleri Giriş En iyi Casino Slot Demo Online

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

DÜNYANIN EBRUSU İSTANBUL’DA!

Yayınlanma:
ABONE OL

Ümraniye Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı 6. Uluslararası Ebru Kongresi dünyanın dört bir yanından sanatçılarla ebru tutkunlarını bir araya getirdi. Başkan Hasan Can: “Bilim ve ilim insanlığın ortak paydasıyken, kültür ve sanat milletleri tefrik eden mefhumlardır” dedi.

 

Ümraniye Belediyesi, geleneksel süsleme sanatı olan ebru ile ilgili örneği olmayan bir kongreye ev sahipliği yaptı. Yedi gün içinde yedi farklı mekânda gerçekleşecek olan kongrenin açılış törenine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ile Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra yerli ve yabancı çok sayıda ebru sanatçısı katıldı. Usta Sanatçı Hikmet Barutçugil’in katkılarıyla 7-14 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek kongrede yerel ebru sanatçılarıyla, uluslararası ebru sanatçılarını birleştirmek hedefleniyor. Kongreye katılan akademisyenler, sanatseverlere Ebru felsefesi, sanat alanında yeni arayışlar ve ebru restorasyonu gibi birçok konuda bilgiler aktaracak. İtalya, İspanya, Japonya, ABD, Avustralya, Brezilya, Kanada ve Almanya gibi birçok ülkeden sanatçı ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşecek kongre, 14 Mayıs Cumartesi günü son bulacak.

 
Ümraniye Belediyesi’nin düzenlediği ve sanat yönetmenliğini Hikmet Barutçugil’in yaptığı 6. Uluslararası Ebru Kongresi, Esma Sultan Yalısı’nda gerçekleşen görkemli bir törenin ardından ikinci gününde Ümraniye’de dört oturumdan oluşan programla devam etti.
Kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren sanat yönetmeni Hikmet Barutçugil, ebru sanatının önemini anlatarak, bu yıl altıncısı gerçekleştirilecek ebru toplantılarının tarihçesi hakkında bilgi verdi. “Ebru sanatının son yıllarda daha fazla ilgi görüyor olması hepimizi sevindiriyor” diyen Barutçugil, kongre için verdiği sınırsız destekten dolayı Başkan Hasan Can’a teşekkür etti.
BAŞKAN HASAN CAN: “BİLİM VE İLİM İNSANLIĞIN ORTAK PAYDASIYKEN, KÜLTÜR VE SANAT MİLLETLERİ TEFRİK EDEN MEFHUMLARDIR”
Açılış törenindeki konuşmasında Başkan Hasan Can,sanatseverlere “Hoş geldiniz” diyerek, yerel yönetimlerin sanata olan katkısının öneminden bahsetti. Ebru Kongresi’nin sıradan bir etkinlik olmadığını dile getiren Başkan Hasan Can,“Uluslararası Ebru Kongresi, ilk olarak 1989 yılında Amerika’da gerçekleştirilmiş. 4. Uluslararası Ebru Kongresi ise 1-8 Haziran 1997 tarihinde geleneksel sanatlarımızı daima destekleyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde İstanbul’da gerçekleşmiş. Altıncısını yapmak ise bize nasip oldu. Ben bunu nasip olarak görüyorum” dedi.
Dünyanın dört bir yanından sanatçının eserleri ve bildirileriyle kongreye katıldığını dile getiren Başkan Hasan Can; Açılışa Özel Sergi, Uluslararası Ebru Sergisi, Ulusal Sergi, Ustalara Saygı Sergisi, Yaşayan Ebru Sergisi, Ebruda Endemik Çiçekler, Ebru ve Resim gibi sergilerin aynı zamanda kataloglaştırılarak kıymetli eserlere imza atıldığını söyledi. Klasik belediyecilik faaliyetlerinin ötesinde; insanların kültür, sanat gibi manevi ihtiyaçlarını gidermeyi belediyecilik anlayışlarının şiarı olarak kabul ettiğini dile getiren Başkan Hasan Can, “Bilim ve ilim insanlığın ortak paydasıyken, kültür ve sanat milletleri tefrik eden mefhumlardır. Geleneksel sanatlarımızın canlandırılması tarihimizin canlandırılmasıdır” dedi. Değerlerin yaşatılabilmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyleyen Başkan Hasan Can, kongrenin hayırlı olması duasıyla konuşmasını sonlandırdı.

İlgili Haberler

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]