Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kalbini seven spor yapsın!

Yayınlanma:
ABONE OL

Düzenli egzersizin faydaları saymakla bitmiyor, bilimsel çalışmalar düzenli egzersizin kalpten, kemik sağlığına kadar vücuttaki bütün sistemleri olumlu etkilediğini gösteriyor.

 

Anadolu Sağlık Merkezi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ertan Ökmen “Düzenli yapılan egzersizler; başta kalp ve akciğer fonksiyonlarını olumlu yönde etkilerken, kan basıncının düşürülmesine de yardımcı oluyor. Vücuttaki yağ oranını azaltıyor, LDL (kötü huylu kolesterol) düzeyini düşürüyor, HDL (iyi huylu kolesterol) düzeyini artırıyor, stres ve depresyona direnci artırıyor, ortopedik yaralanmaların oranını azaltıyor.

 

Yapılan araştırmalar, kalp krizi geçirdikten sonra egzersiz programına katılan hastalarda ölüm riskinin, katılmayanlara göre yüzde 20-25 oranında azaldığını gösteriyor” diyor.

Bugün dünyadaki en önemli ölüm sebeplerinden biri kalp hastalıkları. Öyle ki, dünyada yaklaşık her üç kişiden biri kalp krizi sonucu hayatını kaybediyor. Koroner kalp hastalığından ölenlerin ise % 25’i hayatları boyunca bu durumdan habersiz yaşıyorlar. Egzersiz yapmak ise kalbe iyi geliyor. Yaşa ve sağlık durumuna göre egzersiz şeklinin belirlenmesi çok önemli. Anadolu Sağlık Merkezi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ertan Ökmen, “Kalp sağlığınızı korumak için doktorunuza danışarak, haftada en az 4 gün 30-60 dakika süreyle egzersiz yapın. Bunun için yürüyüş yapabilir, bisiklete binebilir ya da yüzebilirsiniz. Egzersizleri hafif bir yemeğin ardından 1-2 saat sonra uygulayın. Eğer bir kerede 30 dakika süreyle egzersiz yapamayacak durumdaysanız, bu süreyi 5’er veya 10’ar dakikalık seanslara bölmeyi tercih edin” şeklinde konuşuyor.

Açık alanda yapılan egzersizlerde aşırı sıcak veya aşırı soğuktan kaçınılmalı

Kan basıncını (tansiyon) kontrol etmede egzersizin çok büyük önem taşıdığını belirten Anadolu Sağlık Merkezi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ertan Ökmen, “Uzmanlar, özellikle yüksek kan basıncı (hipertansiyon) sorunu olan kişilere düzenli egzersiz öneriyor. Ancak açık havada egzersiz yapılıyorsa aşırı soğuk ve aşırı sıcak havalardan kaçınmak gerekiyor. Genellikle 35 yaş üzerinde kişilerin spor yapmaya başlamadan önce kardiyak yönden araştırılmaları, fizik muayene, EKG, gerekirse ekokardiyografi ve egzersiz testiyle değerlendirilmeleri gerekir” diyor.

Hastalığınıza göre egzersiz yapın

Tansiyon, diyabet ya da osteoporoz gibi hastalıkların düzenli egzersiz yapmaya engel olduğunu düşünenlerin yanıldığını söyleyen Anadolu Sağlık Merkezi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ertan Ökmen, bu tür kronik hastalıkları olanların dahi yaşam kalitelerini yükseltmek için doktorlarına danışarak düzenli egzersiz yapabileceklerini belirtiyor.

Egzersizin faydaları

  • Kalp hastalıklarını engellemeye yardımcı olur
  • Sigarayı bırakmayı kolaylaştırır
  • Çocukların kalp sağlığı için iyi alışkanlıklar kazanmasını sağlar
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir
  • Yüksek tansiyonlu kişilerin tansiyonunu dengeler
  • Stres, depresyon ve kaygının azalmasına yardımcı olur
  • Kilo kontrolüne yardımcı olur
  • Daha sağlıklı bir yaşam sürülmesini sağlar

İlgili Haberler

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]