Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

ŞİİR DOLU BALONLAR II. ULUSLARARASI ÜSKÜDAR ŞİİR FESTİVALİ İÇİN HAVALANDI

Yayınlanma:
ABONE OL

II. Uluslararası Üsküdar Şiir Festivali’nin basın toplantısı gerçekleşti. Nevmekan’da düzenlenen basın toplantısında Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi TÜRKMEN şiir festivali hakkında açıklamalarda bulundu.

Dünyanın 15 farklı ülkesinden 33 şair bir dünya kenti olan İstanbul’un Üsküdar ilçesinde bir araya geliyor. Üsküdar Belediyesi himayesinde gerçekleşen II. Uluslararası Üsküdar Şiir Üsküdar, şimdi de dünya şairlerine ilham kaynağı oluyor.

 

Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi TÜRKMEN: “Festivalimizin açılış gecesi ve kapanış gecesi ayrıca konserlerimiz olacak. Böyle güzel bir festivali dolu dolu bir festivali İnşallah başta bütün Üsküdarlılar bütün İstanbullular, Türkiye’nin değişik vilayetlerinde, dünyanın değişik coğrafyalarında şiir severleri bu bir hafta boyunca Üsküdar’da ağırlamanın mutluluğunu İnşallah hep birlikte yaşayacağız. Üsküdar’a şiir yakışıyor, sanat yakışıyor, Üsküdar hem bir şiir şehir, hem bir sanat şehir, hem de Üsküdar değil İstanbul’un bize göre dünyanın bu tür faaliyetlerin en çok yakıştığı ve en çok yapılması gereken şehirdir” dedi.

Dünya’nın 15 farklı ülkesinden gelen 33 şair Üsküdar Belediyesi himayesinde II. Uluslararası Üsküdar Şiir Festivali’nde buluşuyor. Türkiye’den 17 ve Dünya’dan 16 şairin katılımıyla gerçekleşecek olan etkinlik, 9-16 Nisan tarihleri arasında Üsküdar’ın farklı mekânlarında şiir severlere açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek. Açılışı 9 Nisan Cumartesi günü saat 20.00’de BKSM (Bağlarbaşı Kültür Sanat Merkezi)’nin Boğaziçi Salonu’nda yapılacak olan festivalde; Türkiye, Arjantin, Suriye, Birleşik Arap Emirlikleri, Almanya, Arnavutluk, Ürdün, Kuzey İrlanda, ABD, Fas, Güney Afrika, İzlanda, Makedonya, Macaristan, İngiltere ve Jamaika’dan katılım olacak.

AÇILIŞ ÜRDÜNLÜ ŞAİR HİSHAM BUSTANİ’NİN ŞİİR PERFORMANSI İLE BAŞLAYACAK

Bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Festival’de ilk şiir okumasını Arap edebiyatının en etkili yeni yazarlarından Ürdünlü Hisham Bustani yapacak. Festivalin açılış akşamında Hisham Bustani’nin performansının ardından Suriye halk devrimine avukat, aktivist ve şair kimliğiyle destek veren Ammar Rajab Tabbab, Birleşik Arap Emirlikleri’nin modernist en güçlü şairlerinden biri kabul edilen şair-yönetmen Nucûm el-Gânim, Stalinist rejim döneminde ailesinin muhalefetinden ötürü çocukluğunu ev hapsinde geçirmek zorunda kalan ve Sovyet dönemi sonrası Arnavutluk şiirinin en özgün ve güçlü seslerinden biri kabul edilen Luljeta Lleshanaku, Seamus Heaney’nin övgüyle bahsettiği ve İngiltere’nin en prestijli yayınevi Faber & Faber tarafından da eseri yayımlanan Kuzey İrlandalı şair Nick Laird, aile içi şiddet mağdurları konusunda hassasiyeti ile de bilinen Macar şair Janos Csepregi ve Türkiye’den Mustafa Muharrem, Cevdet Karal, Hayriye Ünal, Baki Ayhan T., Eren Safi, Adem Turan, Sıddık Dünyaca ünlü Rastafaryan reggae şairi Mutabaruka İstanbul’da  1952 yılında Jamaika’da dünyaya gelen Kingston’lı Mutabaruka festivalin renkli isimlerinden.

8 yaşında babasını kaybeden Mutabaruka, Potosi Tepesi’nde kendi elleriyle yaptığı evde ailesiyle yaşıyor. 30 yıldan fazladır sanatla iç içe olan Mutabaruka edebiyatın yanında kendi grubuyla birlikte Jamaika’nın sevilen müziği reggae yapıyor. National Centre for Youth Development (NCYD) ve Mandeville Rotarakt Kulübü tarafından onurlandırılan şair Amerika, İngiltere ve Jamaika’da akademik düzeyde ders veriyor. Sanatçının Ele aldığı konular arasında cinsiyetçilik, politika, ayrımcılık, yoksulluk, ırk ve özellikle de din önemli bir yer tutuyor.

MUTABARUKA 16 NİSAN CUMA GÜNÜ SAAT 20.00’DE KAPANIŞ PROGRAMI’NDA YER ALACAK

Festival programı farklı mekânlarda birleşerek devam edecek. Festival’de 10 Nisan Pazar günü saat 16.00’da Üsküdar’da sanat ve fikir mekânı olarak anılan Nevmekan’da, 20.00’de Validebağ Korusu’nda şiir okuması yapılacak.

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER Perinçek, Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır! Türkiye […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]