PG Slot Giriş Siteleri Slot Demo Online

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

KARTAL BELEDİYESİ 2015 FAALİYET RAPORU KABUL EDİLDİ

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi 2015 Yılı Faaliyet Raporu, Kartal Belediye Meclisi’nde yapılan oylamayla kabul edildi.

 

Kartal Belediyesi Meclis Başkanvekili Ali Ekber Şahin’in başkanlığında yapılan toplantıda, Kartal Belediyesi 2015 Yılı Faaliyet Raporu 1 ret oyuna karşılık 21 oy ile kabul edildi.

 

Belediyenin faaliyetleri hakkında meclis üyelerine bilgi veren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, kendisine yöneltilen sorulara ve eleştirilere de yanıt verdi.  Başkan Altınok Öz’ün konuşmasından önce AK Parti grubu meclisi terk etti. Başkan Altınok Öz, bütün Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin yani sosyal demokrat belediyelerin çok iyi iş yapmalarına rağmen kendilerini pazarlamamaları veya yaptıkları işleri kamuoyu ile paylaşmamaları neticesinde AKP’nin de pireyi deve yaptıklarını belirtti. Başkan Altınok Öz, AKP grubunun protestosuna karşılık da hiçbir tüzükte belediye başkanı olmadan belediye meclisinin toplanamayacağının yazmadığını belirterek CHP’li Belediye Meclisi üyelerinin gereken çalışmaları yaptıklarını söyledi.

-KARTAL BELEDYES 2015 _FAALYET _RAPORU _KABUL _EDLD i

“2019’da Altınok Öz tekrar geliyor bilesiniz!”

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’’ün konuşmasının satır başlıkları özetle şöyle: “Burada size AKP grubunun çok bahsettiği bazı konularda istatistikî bilgi vermek istiyorum. Hedeflenen rakamlarla gerçekleşen rakamlar arasında hangisi işlerine geliyorsa onu alıyorlar. İnsanlar eğitim durumları ve gelirlerine göre gruplara ayrılır.  Bu gruplar A, B, C1, C2, D ve E diye ayrılır. E grubu mutlak suretle yardıma muhtaçlardır. D grubu yardıma muhtaçlar, C2 grubu orta direğin altında ve biraz destek ile geçinebilecek gruptur. C 1 grubu orta direk, B grubu beyaz yakalı ve A grubu ise yüksek gelir durumuna sahip insanlardır. Kartal’da A grubu insanlar, 2012 yılında yüzde 2,1 iken 2014 yılında 4,3’e çıkmıştır. B grubu beyaz yakalılar 10,2’den 13,6’ya, C1 grubu yani ‘orta direk’22.5’ten 26,8’e çıkmıştır. Buraya dikkat edin! C2 grubu 46,9’dan 42,4’e, D grubu 14,5’ten 9,6’ya E grubu ise 3,8 den 3,3’e düşmüş. Yani yoksullarda da düşüş olmuş. Kartal Belediyesi’nin uygulamaları AKP’nin rüyasına girmeye ve onları huzursuz etmeye devam edecek. AKP Sözcüsü 2019’da burada olmayacağımı ifade etti. 2019’da Altınok Öz tekrar geliyor. Bunu bilesiniz. “

 

“2009’dan beri çocukları güvende tutmak için okulların önüne zabıta koyduk”

 

Kabotaj Bayramı için yapılan eleştirilere açıklık getiren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz:” Kabotaj Bayramı’na 20 bin lira harcamamız eleştirilmiş. Kabotaj Bayramı bir ülkenin denizdeki bağımsızlığıdır. Kabotaj nedir bilmiyorlar. Burada 10 yaşına inen uyuşturucudan niye bahsetmediniz. Varsa yoksa alkol ile mücadele etmeye çalışıyorlar. Elimde istatistik var. Çocuklarda fuhuştaki artış yüzde 790, cinsel taciz yüzde 449, çocukların cinsel istismarı yüzde 434, uyuşturucu bağımlığı yüzde 678 artmıştır. Biz 2009’dan beri çocukları güvende tutmak için okulların önüne zabıta koyduk. Bazılarına uyuşturucuyu önlemek için sivil zabıta koyduk. Siz ne yaptınız. Hükümet olarak bir kararınız var mı? Bir kent öyle yönetilmez.” dedi.

 

“Deprem Dönüşüm ve Kentsel Dönüşüm’de artık Türkiye’nin kabullendiği bir ‘Kartal Modeli’ var”

 

2009-2014 arasında dönüşüm için bütün planları Kartal Belediyesi’nin yaptığını söyleyen Başkan Altınok Öz: “Cevizli Meydanı ile ilgili protokole uygun karar bizim dönemimizde meclisten çıktı. Meydanın da hafriyatı bitti ve yapılamaya devam ediliyor. Eleştirilerinde bize 4 milyon TL bıraktıklarını söylediler evet vardı. Hatırlayın biz onun üstüne 10 milyon TL daha borçlanma yetkisi istedik ve aldığımız para ile derhal o 4 milyonu bankaya yatırdık. Çünkü yüksek faizle almışlardı ve giderayak kasada paramız gözüksün diye yapmışlardı. Deprem Dönüşüm ve Kentsel Dönüşümde artık Türkiye’nin kabullendiği bir Kartal modeli var. 2009 yılı Kartal Belediye Başkanı’nın seçim bildirgesinde deprem dönüşüm nedeniyle evi yıkılacak insanlardan harç alınmayacaktır maddesi var. Siz hükümet olarak 2012’nin Haziran ayında çıkarttınız. 6306 sayılı yasayı çıkarttınız ve orda buna yer verdiniz. Peki, 2011’de bu meclis 500 lira kira yardımını çıkartmadı mı ki bu o zaman sizin gündeminizde bile yoktu. 2009-2014 arasında dönüşüm için bütün planları biz yaptık. 359 siteyi tek tek elden geçirdik. 107 tane Uğur Mumcu’daki site dışında 262 siteyi elden geçirdik. Bunlardan 83 tanesinin 2001 Deprem Yönetmeliğine uygun olduğunu tespit ettik. Geriye kalan 169’unun hepsini nasıl dönüştürürüz diye gözden geçirdik. Bugün bunun ivme kazanmasının nedeni bizim yaptığımız o dokunuşlardır.” dedi.

 

“Cumhuriyet Halk Partisi’nin cami yapması onların kanına dokundu”

 

Lale Meydanı Projesi ile alakalı da konuşan Başkan Altınok Öz sözlerini şöyle sürdürdü: “Meydan diyorlar. Size 2006 planlarını göstermek istiyorum. Buradaki cami alanı daha geniş tabana otursun ve büyüsün diye Kartal Belediyesi’nin uhdesinde olan sağlık ocağını karakola tahsis ettirip yaptırdık, geçtiler. Planda yol dâhil, diğer alanı dini tesis alanı yaptık. Cami yapılırken burası camisiz kalmasın diye 880 kişilik prefabrik cami yaptırdık. 2015 planında tekrar değiştirdiler. Cumhuriyet Halk Partisi’nin cami yapması onların kanına dokundu. 15.05.2015’te bir plan değişikliği yaptılar ve prefabrik caminin olduğu yeri dini tesis yaptılar. Milli emlak benim yazı yazdığım günün ertesinde İstanbul Emniyetine yazı yazarak arsayı onlara tahsis etti ve bana da yazı yazarak tahsis için İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nü adres gösterdi. O emniyet müdürlüğü o kadar yıldır orda da ben isteyince mi tahsis ediliyor. Benim üstümden benimle dini kullanarak siyaset yapmayın, cevabını alırsınız, günahınız çok.”

 

“Bazı camiler camilerini temizlememizi istemiyor”

 

Dine siyaset sokulmasını eleştiren Başkan Altınok Öz: “Bazı camiler Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin burayı temizlemesini istemiyorlar. İşte camiye siyaset sokulmasının sonucu budur. Adliyenin yanındaki şehir parkının üstünde Milli Savunma Bakanlığı’na ait bir yer var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni plan yapıyor ve orada dini tesis alanı belirliyor. Adliyenin diğer yanında zaten Kartal’ın en büyük camii olan Kavaklı Camii var. Burayı Sultanbeyli’de 3,5 milyon metre kare yeri olan Evkur’a verdiler. Burayı verdiler ki Evkur onlara Sultanbeyli’den yer versin. Niye olmadı biliyor musunuz?  Yüzde 8’i Kartal Belediyesi’nin olmasaydı gidiyordu.” dedi.

 

“Cumhuriyet Halk Partili Kartal Belediyesi’nde yolsuzluk, arsızlık, hırsızlık göremeyeceksiniz”

 

Kartal’a hizmet etmeye devam edeceğini ve 2019 yılında da halkın huzuruna tekrar çıkacağını dile getiren Başkan Altınok Öz: “Cumhuriyet Halk Partili Kartal Belediyesi’nde yolsuzluk, arsızlık, hırsızlık göremeyeceksiniz. Allah’ın izniyle 2019’da da halkımın karşısına tertemiz çıkacağım. Beni buna siz zorluyorsunuz. Hâlbuki yaşım gereği ceviz çiftliğimde ve Kartal’da eserlerimle mutlu bir şekilde yaşamayı planlıyordum. Biraz düşünün, Kartal için hizmet etmeyi düşünün.

 

“Bizimle halkın ayağına gitmeyi öğrendiler”

 

Diğer konu iftarlar. Sponsorluk dediler. Bizden önce sadece meydanlarda varlardı. Biz bir çadırda 300-500 kişiye değil günde 10 bin kişiye iftar yemeği veriyoruz. İftarı mahallelere götürdük.  Bizimle alana inmeyi öğrendiler. Bizimle halkın ayağına gitmeyi öğrendiler.

 

“Kartal’da Estetik Kurulu oluşturduk”

 

Türkiye’nin değişim ve dönüşüm içerisinde olduğunu, ortada bir proje varsa, o projenin çevreye etkilerinin de olduğunu söyleyen Başkan Altınok Öz:” Kartal’da Estetik Kurulu oluşturduk. Estetik Kurulu her şeye bakıyor. İmar Yönetmeliğinin 64. maddesini Kartal Belediyesi’nin Belediye Başkanı, o zamanki Bakan Erdoğan Bayraktar’a söyleyerek yönetmeliğe soktu. Yani; çatı sularının birikmesi. O dâhil, silüet dâhil her şeye estetik kurulu bakıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi illa silüet kontrolü yapacak. Yaptıkları silüet kontrolünü görüyoruz. Boğaza İstanbul’un en büyük gökdelenini yaptılar. Hele hele Boğaz’ın ön görünümünde Zorlu Center’ın o kitlesine izin ver ondan sonra gel burada silüetten yaptırmamak için elinden geleni yap. Uğur Mumcu’da ne yaptık? Parkta basket sahası olsun mu olmasın mı diye halk oylaması yaptık. Pazar yeri içinde yaptık. Buna katılımcı belediyecilik denir. Biz halkla beraberiz. Türkiye’de bir değişim ve dönüşüm var. Bir proje varsa o projenin çevreye olan etkileri de var. Zaha Hadid’in önce projesi rahmetli oldu sonra kendisi. Önce niye projesi rahmetli oldu Zaha’nın? Çünkü Emlak Konut girdi oraya yaptı. 5 tane binayı dikti yolun da şeklini şemalini değiştirdi. 2 türlü de Allah rahmet eylesin.” dedi.

 

“Kartal’da birlik ve beraberlik ile güzel işlere imza atacağız”

 

Kartal Stadı ile ilgili fizibilite raporunun TOKİ Başkanı’nın önünde olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Altınok Öz: “ Bu anlatacağım projeyi de ben yapmadım Arif Bey yaptı. 2 kat otopark, üstü bedestenvari çarşı, köşesinde de rezidans. Karşılığında da Adliye’nin tarafında şehir parkında 17 bin 500 kişilik stat yapılacaktı. Şimdi söylüyorum test yaptırdık. Stadın en en babayiğit betonunun kalitesi yüzde 13. Bir tribün çökse ne olacak? Örneği Ali Sami Yen Stadı’nda yaşandı. Bir kişi bile kaybolsa olmaz onun için orayı yıkacağız dedim. Kartal Spor üzerinden laf ettiler. Siz Hüseyin Kurt’a Kartal Spor’u vererek 21,5 milyon zararla yollamadınız mı? O borcu ben yapmadım. Kartal Belediyesi olarak doğru bir yoldayız, değişim ve dönüşümün farkındayız. Görmek isteyen görüyor. Kartal’da birlik ve beraberlik ile güzel işlere imza atacağız. Sosyal demokrat belediyecilik yapmaya devam edeceğiz. Hepinize sevgiler saygılar sunuyorum, teşekkür ediyorum. Kartal’ımıza hayırlı olsun.” dedi.

Foto Galeri:

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER Perinçek, Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır! Türkiye […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]