Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Tuzla Belediyesi, Türkiye’ye Model Olan Sağlık Yatırımlarını Hizmete Kazandırdı

Yayınlanma:
ABONE OL

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, ilçeye 5 yeni sağlık tesisi daha kazandırdı. Açılışta konuşan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, “Tuzla Belediyesi tarafından yaptırılan bu bina, sağlık hizmetlerimizde bir modeldir. Halk Sağlığı Uzmanlarının yetiştiği Eğitim Aile Sağlığı Merkezi’nin İstanbul’daki ilk örneğini Tuzla’da başlatıyoruz.” dedi.

 
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, ilçedeki sağlık yatırımlarına 5 yeni tesisi daha ekledi. Tuzla Belediyesi tarafından yaptırılan İstanbul’un ilk Eğitim Aile Sağlığı Merkezi olan Aydınlı Eğitim Aile Sağlığı Merkezi, Tuzla Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Orta Mahalle Şehit Necmi Yıldırım Aile Sağlığı Merkezi, İstasyon Mahallesi Şehit Selahattin Ergenekon Aile Sağlığı Merkezi ve Aydınlı Merkez Aile Sağlığı Merkezi, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katıldığı törenle hizmete açıldı. Açılışla birlikte Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, görev süresince ilçeye 17 Aile Sağlığı Merkezi, 1 Eğitim Aile Sağlığı Merkezi, 1 Ağız Diş Sağlığı Merkezi ve Tuzla Devlet Hastanesi’ne ek hizmet binası kazandırdı.

 

 
Tuzla Belediyesi tarafından yaptırılan yeni sağlık tesislerinin toplu açılış töreni, Aydınlı Eğitim Aile Sağlığı Merkezi’nde gerçekleştirildi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın ev sahipliğinde düzenlenen törene Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye Halk Sağlığı Kurum Başkan Yardımcısı Dr. Savaş Başar Kartal, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Günal, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcıları, Tuzla Belediyesi Meclis Üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Yazıcı: Sağlık Hizmetlerini Asla İhmal Etmeden Sürdüreceğiz
Törende ilk konuşmayı Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı yaptı. Tuzla’nın İstanbul’un sınır ilçesi olmasına rağmen modern yaşamın tüm donanımlarına sahip bir ilçe olması için çalıştıklarını belirten Başkan Yazıcı, “Eğitim Kenti Tuzla” ve “Denizle Anılan Tuzla” vizyonuyla sayısız hizmete imza attıklarını söyledi. Tuzla’nın kendi kendine yeten bir ilçe olmasını önemsediklerini belirten Başkan Yazıcı, “Dünya Sağlık Örgütü’nün de tanımladığı şekliyle ruhen, bedenen ve sosyal yönden iyilik hali ile sağlıklı bir toplum oluşması için Tuzla Belediyesi olarak üzerimize düşen her konuda hizmet yaptık. Biz bu açıdan her türlü çalışmamızı ortaya koyduk. Vatandaşlarımızın isteklerini yerine getirmek bizim başarımızın ölçüsüdür. Yerel yönetimlerde sağlık hizmetlerinden vazgeçmemiz mümkün değil. Sağlık konusunda ilk günden itibaren bir çok hizmeti ilçemize kazandırdık. Aile Sağlığı hizmetine geçiş sürecinde sanal aile sağlığı merkezi olmadan bu sisteme geçen ender ilçelerden bir tanesi olduk. Bugün açılışını yaptıklarımızla birlikte 17 Aile Sağlığı Merkezi’ni hizmete kazandırdık. Aile hekimliği sistemine geçerken çok büyük bir avantaj sağladık. Devlet Hastanemize ek bina yaptık.

 

 

 

 

Sağlık ocaklarımızın standardını yükselttik. Aile sağlığı merkezlerinin gerek tıbbi malzeme gerekse fiziki ihtiyaçlarını karşıladık. 400 Yataklı Tuzla Devlet Hastanesi’nin ihale sürecini kolaylaştırdık. İnşallah bu yıl sonu da hizmete açılacak. Okan Üniversitesi’nin Tuzla’da hastane yapımı konusunda da elimizden geleni yapmaya çalıştık. 9 Aile Sağlığı Merkezimize Tuzlalı şehit isimlerini verdik. 4 tane 112 Acil İstasyonu yaptık. İstanbul nüfusunun yüzde 1’ine sahip olmamıza rağmen İstanbul’daki tüm hizmetin yüzde 17’sine denk gelen oranda evde sağlık hizmeti sunduk, sunmaya devam ediyoruz. Yeni başladığımız bir uygulama ile 100 kronik hastamızın sağlık durumunu sağlıkmetre ile online takip ediyoruz. Sağlam bir gelecek oluşturmak istiyorsak sağlıklı bir toplum oluşturmak zorunluluğumuzu biliyoruz ve sağlık hizmetlerini asla ihmal etmeden sürdüreceğiz” dedi.

İstanbul’da İlk Eğitim Aile Sağlığı Merkezi Tuzla’da Başlıyor
Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu da konuşmasında Tuzla’ya kazandırılan sağlık hizmetlerinden dolayı Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’yı tebrik etti. Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Tuzla Belediyesi tarafından Eğitim Aile Sağlığı Merkezi’nin İstanbul’daki ilk örnek olduğunu söyledi. Bakan Müezzinoğlu, “Tuzla’da Şadi Başkanımızın öncülüğünde bugün Halk Sağlığı Uzmanlarının yetiştiği Eğitim Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışını yapıyoruz. İstanbul’da ilk örneği burada başlatıyoruz. Alie sağlığı merkezleri, koruyucu sağlık hizmetleri ve halk sağlığı merkezleri anlamında Türkiye’yi yeni bir boyuta getiriyoruz. Aile hekimlerimiz buralarda haftanın 7 günü 12’şer saat hizmet verecek, kronik hastalar da hafta sonları burada eğitim alacak. Obezite ile ilgili mücadele veren diyetisyenlerimiz halkımıza eğitim verecek. Kronik hastalıklarla ilgili yükümüzün azalmasıyla ilgili, kardiyovasküler hastalıklar, hipertansiyon, sağlıklı beslenme, haraketli yaşam, kötü alışkanlıklardan uzak durma veya bağımlılıklarla mücadelelerle ilgili buralarda halkımızın ve gençlerimizin sağlık bilincini edinerek yarınlara sağlıklı yürümelerini sağlayacağız. İnşallah önümüzdeki dönemde Türkiye’nin her köşesinde binlerce Halk Sağlığı Merkezi’ni güçlü bir şekilde milletimizin hizmetine sunacağız” dedi.

Aydınlı Eğitim ASM, Sağlık Hizmetlerimizde Bir Modeldir
Aydınlı Eğitim Aile Sağlığı Merkezi’nin ülke genelinde bir model olduğunu belirten Bakan Müezzinoğlu, “Tuzla Belediyesi tarafından yaptırılan bu bina, sağlık hizmetlerimizde bir modeldir. Bu modeli bu yıl içinde Türkiye genelinde 1000 adet yapmayı hedefliyoruz. Seneye 1000 adet yapmayı hedefliyoruz. Bu merkezlerin kronik hastalıklarda vatandaşlarımız için eğitim merkezi olmasını arzu ediyoruz. Tuzla’mızda bugün farklı güzellikleri değerli Tuzla Belediye Başkanımızın, sağlık hizmetlerindeki bu güzelliği inşallah Tuzla halkı yaşayacak. Tuzla’da kamu olarak sağlık hizmetlerini ideal bir noktaya taşıdık, taşımaya da devam edeceğiz. Tuzla’da hizmete açtığımız bu tesislerin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’na Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından hazırlanan el yapımı bir aksesuar hediye etti. Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, tesislerin açılış kurdelasını Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arzu Uzuner’e kestirdi. Bakan Müezzinoğlu, açılışın ardından binayı gezdi.

Tuzla’da Artık Tıp Uzmanlık Eğitimi Veriliyor
Tuzla Belediyesi, Aile Hekimliği uzmanlık öğrencilerinin eğitim alacağı Eğitim Aile Sağlığı Merkezi’ni yaparak hizmete kazandırdı. Tuzla Belediyesi’nin sağlık alanındaki yatırımlarından biri olan ve kullanımı İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne devredilen 3 birimlik Eğitim Aile Sağlığı Merkezi’nde, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin gözetiminde hizmet verilecek. Eğitim Aile Sağlığı Merkezi,  bölgedeki nüfusun koruyucu sağlık hizmetleri başta olmak üzere artan sağlık hizmeti talebinin karşılanmasına yardım edecek ve yakındaki diğer aile sağlığı merkezlerinin üzerindeki yükü azaltacak şekilde planlandı.
Aydınlı Eğitim ASM’nin üst katında Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bağlı bir diğer hizmet birimi olan Halk Sağlığı Merkezi yer alacak. Halk Sağlığı Merkezi’nde ağız ve diş sağlığı, beslenme ve diyet danışmanlığı, psikolojik danışmanlık, üreme sağlığı, röntgen gibi birimlerin yanı sıra başlangıçta cumartesi günleri ve akşam 17.00-21.00 saatleri arasında birinci basamak muayene ve acil müdahale hizmetleri de verilecek.

Tuzla Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
Tuzla Belediyesi, Şifa Mahallesi’nde eski Sağlık Ocağı’nın yerine 2 katlı, 20 üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yaptı.

Orta Mahalle Şehit Necmi Yıldırım Aile Sağlığı Merkezi
Tuzla Belediyesi tarafından yapılan Orta Mahalle Aile Sağlığı Merkezi, bölge halkına sağlık hizmeti sağlanmasında önemli bir ihtiyacı karşıladı.

İstasyon Mahallesi Şehit Selahattin Ergenekon Aile Sağlığı Merkezi
Tuzla Belediyesi tarafından yapılan ve 4 birimde hizmet veren İstasyon Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi, vatandaşların korucuyu başta olmak üzere sağlık hizmetlerinden daha kolay yararlanabilmesine olanak sağlıyor.

Aydınlı Merkez Aile Sağlığı Merkezi
Tuzla Belediyesi tarafından yapılan Aydınlı Merkez Aile Sağlığı Merkezi’nde 6 doktor, poliklinik, aşı, üreme sağlığı, çocuk ve gebe izleme, hastalara ev ziyareti hizmeti veriyor.

HABERE BENZER DİĞER İÇERİKLER

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum İLGİLİ HABER Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen görevine başladı Saba Tümer, programının […]