Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

“En güzel hediye” Kuran-ı Kerim sahiplerine ulaşıyor

Yayınlanma:
ABONE OL

en-guzel-hediyeHediyem Kur’an Olsun projesi kapsamında ilk dağıtım, Adana Yüreğir Medine Müdafii Fahreddin Paşa Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından başlatılan “Hediyem Kur’an Olsun” projesi kapsamında gelen bağışlarla temin edilen Kur’an-ı Kerimler, talep eden kişi ve kurumlara teslim edilmeye başlandı.

Ramazan ayında başlatılan projede ilk dağıtım, Adana’nın Yüreğir ilçesinde çevre itibariyle dezavantajlı bir bölge olan ve suçun içerisinden gelen onlarca öğrencisi bulunan Medine Müdafii Fahreddin Paşa Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yapıldı.

İLGİLİ HABER EZBERCİ EĞİTİM

Proje kapsamında temin edilen Kur’an-ı Kerimler, 400 öğrenciye ulaştırıldı. Hayırseverlerin emanetlerini öğrencilere, bizzat Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İsmail Palakoğlu ve Adana İl Müftü Yardımcısı İhsan Yeğen teslim etti.

Kur’an-ı Kerim dağıtımı için Medine Müdafii Fahreddin Paşa Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda düzenlenen programda konuşan TDV Genel Müdürü Palakoğlu, TDV olarak 40 yıldan beri yeryüzünde iyiliğin egemen olması için çalıştıklarını söyledi. Palakoğlu, “Hem ülkemizde hem de 7 kıtada şu anda 105 ülkede, ülkemizde 1000 tane şubemizle, başta Diyanet İşleri Başkanlığımız olmak üzere tüm kurumlarla işbirliği içerisinde hizmet ediyoruz” dedi.

TDV olarak eğitimi öncelediklerini belirten Palakoğlu, şöyle konuştu:

“Vakfımızın eğitim anlayışında İmam Hatip Lisesi ve ilahiyat fakültesi eğitimimizin merkezini oluşturmakta. Buralarda okuyan kardeşlerimizi olabildiğince desteklemeye gayret ediyoruz. Kadim medeniyet mirasımızı idrak etmiş, ümmetin derdiyle dertlenebilen, iyi bir insan ve iyi bir Müslüman nesil yetiştirmek için gayret ediyoruz.

Bütün İslam coğrafyasına baktığımızda bugün maalesef kan ve gözyaşı var. Bugünkü yaşadığımız sıkıntılar yeterince bir ve beraber olamayışımızdan kaynaklanıyor. Bütün İslam alemi yönünü Türkiye’ye dönmüş, artık onların umudu ülkemiz olmuş durumda.”

“Evinde Kur’an-ı Kerim bulunmayan milyonlarca Müslüman var”

Hediyem Kur’an Olsun projesi hakkında bilgi veren Palakoğlu, “Hem ülkemizde hem de yurt dışındaki Müslümanlar Yüce Kitabımızı alıp okuyup anlamak istiyorlar. Herkesin buna gücü ve imkanı yetmeyebiliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı ve vakfımızdan sürekli Kur’an-ı Kerim talepleri oluyordu. TDV Mütevelli Heyeti, 2015 Ramazan ayında bir karar aldı. Yeni bir proje başlattık: Hediyem Kur’an Olsun. Bu proje sürekli olacak, bitmeden devam edecek” diye konuştu.

“Herkes bizler gibi şanslı değil. İnandığı dinin kitabına sahip olamayan Kur’an okumayan milyonlarca insan var” diyen Palakoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İşte bunlara ulaşabilmek adına bu kampanyayı başlattık. Hayırsever vatandaşlarımız Türkiye Diyanet Vakfına bağışlarıyla Kur’an emanet ediyorlar. Yurt içi ve yurt dışından gelen talepler değerlendiriliyor ve ücretsiz olarak başta Kur’an kursları olmak üzere, İmam Hatip Liseleri, ilahiyat fakülteleri, tüm okullara, kütüphanelere, hastanelere, cezaevlerine hatta otellere kadar Kur’an ulaştırmak üzere kampanyamız yoğun bir şekilde devam ediyor. Onbinlerce Kur’an-ı Kerim bağışı gelmeye başladı. Bunlar geldikçe bu okulumuzda olduğu gibi bu emanetleri yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç duyulan yerlere ulaştırıyoruz.

Dünyanın nice coğrafyaları var ki inanmış olduğu kitabı bulamayan, alamayan, göremeyen nice Müslümanlar var. Afrika’da birçok yerde Mushafları olmadığı için Kur’anı ezberlemek üzere tahtalara ayetleri yazıp okuyan, silip silip tekrar yazan nice Kur’an talebeleri var. Yine Afrika’nın bir ülkesinde bir kurandan 20 hafız ezber yapıyor. Tüm bunlar dikkate alınarak Hediyem Kur’an Olsun projesi başlatıldı. Böylelikle bize emanet edilen Kur’anları da bugün burada olduğu gibi hem okullarımıza, hem de ülkemizde ve dünyanın dört bir tarafından Kur’an talep eden kardeşlerimize ulaştıracağız.”

SMS ve Online bağış yapılabiliyor

TDV Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, başlatılan kampanya doğrultusunda, Türkiye Diyanet Vakfı üzerinden açılan banka hesaplarına ve SMS mesajlarına yapılacak yardımlarla temin edilecek Kur’an-ı Kerimler’in, dünyanın ihtiyaç duyulan her yerindeki kişi ve kuruluşlara ulaştırılacağını belirtti. Palakoğlu, “Böyle hayırlı bir kampanya ile yurdumuzun her köşesinde, yurt dışındaki vatandaş ve kardeşlerimizin bulunduğu tüm ülkelere ulaşılmış olacaktır” dedi.

Projenin uzun soluklu olduğunu vurgulayan Palakoğlu, “Proje, Kur’an-ı Kerimi her gönle ulaştıracak bir proje. Bağış yapmak isteyen Müslümanlar bu hayra katılarak kısa mesaj, banka veya elden bağış yöntemiyle istediği miktarda Kur’anı ihtiyaç duyan kişi ve kurumlara ulaştırabilir. Böylelikle Kur’an sayesinde bir gönül köprüsü kurulacaktır. Proje için özel ve her türlü bilginin edinilebileceği www.hediyemkuranolsun.com web sayfası hizmete açtık. Tüm GSM operatörlerinden 4333 nolu SMS numarasına 12 TL, online bağış yöntemleriyle yurt içinde 8 TL, yurt dışında ise kargo bedeliyle birlikte 12 TL tutarında bağış ile Kur’anlarımız ihtiyaç duyan herkese ve her kuruma ulaştırılacaktır” diye konuştu.

“Bu proje sayesinde Türkiye’deki otellerde Kur’an bulunacak”

Adana İl Müftü Yardımcısı İhsan Yeğen de kendilerinden talepte bulunan her vatandaşa Kur’anı ulaştırmak üzere aracı olduklarını söyledi.

Hediyem Kur’an Olsun projesinin çok önemli bir çalışma olduğunu ifade eden Yeğen, “Kur’anı seviyorum diyen bütün Müslümanların buna katkıda bulunması gerekir. Bu katkılarla da Kur’an-ı Kerim öğrencilere, dezavantajlı bölgelere, cezaevlerine, hastanelere, otellere kadar ulaştırılmalı. Avrupa’da bütün otellerde odalarda İncil vardır. İnşallah Türkiye’de bütün otellerde de Kur’an bulunması bu proje sayesinde olacak. Bu proje bizi çok sevindirdi” diye konuştu.

Medine Müdafii Fahreddin Paşa Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Yakup Tufan da “Kutsal kitabımızın isteyen herkese dağıtılmasını hep hayal ederdim. Bugün böyle bir projenin gerçekleştiğini görmek bizi gerçekten mutlu etti. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından okul yönetimince talep edilen Kur’an-ı Kerimler kız ve erkek öğrencilere dağıtıldı.

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]