Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

İlginç buluşlarıyla mucit çocuklar Başakşehir’de buluşuyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Türkiye’de ilk kez Başakşehir Belediyesi’nin ev sahipliği yapacağı “Dünya Living Lab Günleri” için geri sayım başladı.

Kombin yaratan Akıllı Ayna’dan 6 dk’da check-up’ınızı yapan mobil sağlık cihazına kadar daha birçok buluşu hayata geçiren öğrenciler teknoloji ve inovasyon zirvesinde buluşlarını sergileyecek. İlginç teknolojik buluşların görücüye çıkacağı ve panellerin düzenleneceği bu özel zirve 25-28 Ağustos 2015 tarihlerinde teknolojinin merkezlerinden önemli misafirleri ağırlayacak.
Türkiye’nin ilk ENoLL (European Network of Living Labs) üyesi olan ve dünyada sadece 380 tane bulunan Living Lab (yaşam laboratuvarı) merkezlerinden birini kurarak bir ilke imza atan Başakşehir Belediyesi Dünya Living Lab Günleri’ne ev sahipliği yapacak.

Daha önce Paris (2010), Barcelona (2011), Helsinki (2012), Manchester (2013) ve Amsterdam (2014) şehirlerinde gerçekleştirilen OpenLivingLab Days, bu yıl 25-28 Ağustos tarihleri arasında Başakşehir Belediyesi ve Başakşehir Living Lab ev sahipliği ile İstanbul’da düzenlenecek. 4 gün sürecek bilişim ve teknoloji zirvesinde, 9.Dalga’da üyeliği kabul edilen yeni Living Lab’ler açıklanacak.

Türkiye’de bir ilk olacak
Bu yıl ilk kez ülkemizden Başakşehir Belediyesi’nin ev sahipliği yapacağı ve dünya genelinde yılda bir kez ENoLL Ağı’na bağlı tüm Living Lab’lerin (Yaşam Laboratuvarı) bir araya geldiği zirvede; interaktif oturumlar, çalıştaylar, canlı tartışma panelleri, kültürel ve teknik gezi etkinliklerini gerçekleştirilecek. Girişimcilik, akıllı şehircilik ve akıllı yaşam konseptleri üzerine dünya çapında Living Lab’ler tarafından geliştirilmiş modeller, teoriler ve teknolojilerin paylaşıldığı etkinlikler boyunca, katılımcılar, konusunda söz sahibi kişilerin ve dünyanın öncü şehirlerinin de deneyimlerini edinme fırsatı bulacaklar. Ayrıca dünya genelindeki Living Lab’lerin geliştirmiş olduğu teknolojik ürünler ve hizmetler de mini bir fuarla teknoloji meraklılarının karşısına çıkacak.

Basaksehir_living_lab_proje_sunumlari1

Mucit çocuklardan dâhiyane buluşlar geliyor
Türkiye’de bir ilk olan Başakşehir Living Lab’de projeleri olan çocuklara buluşlarını hayata geçirebilecekleri laboratuvar ortamları sunuluyor ve eğitimler veriliyor. Bu kapsamda Başakşehir Living Lab’de Size kombin önerileri sunan ve giyinme kabinlerinde saatler harcamanıza son verecek Akıllı Ayna, siz henüz düşünürken onun hayata geçirdiğini gördüğünüz Akıllı Ev, 6 dk’da check-up’ınızı yapan Mobil Sağlık Ölçüm ve Tarama Sistemi, İnsansız Uçaklar, kendi kendini sulayan saksılar gibi önemli hayati buluşlar yer alıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Bahçeşehir Üniversitesi’nin sponsorluğunda; TTNet, Türkiye İhracatçılar Meclisi, Startup Bootcamp İstanbul, Starters Hub, Istanbul Design Factory, FonGoGo kuruluşlarının desteğiyle düzenlenen zirvede, dünya çapındaki en büyük Living Lab’ler Türkiye’de ilk kez Başakşehir Belediyesi ev sahipliğinde bir araya gelecek.

 

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum İLGİLİ HABER Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen görevine başladı Saba Tümer, programının […]

Belediye
07 Nisan 2024
ŞİLE’NİN GENÇ BELEDİYE BAŞKANI ÖZGÜR KABADAYI GÖREVE BAŞLADI

31 Mart Yerel Seçimlerinde, Şilelilerin halkının desteğiyle %51.88 oy oranı ile Şile Belediye Başkanı seçilen Cumhuriyet Halk Partisi adayı Özgür Kabadayı, 4 Mart Perşembe günü Şile İlçe Seçim Kurulu’ndan düzenlenen mazbatayı vatandaşlarında yoğun katılımlarıyla birlikte teslim alarak başkanlık görevine resmen başladı. ŞİLE İÇİN YENİ BİR DÖNEM   İLGİLİ HABER Ataşehir’de yeni belediye başkanı Onursal Adıgüzel […]