Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Ermenistan’la anlaştık

Yayınlanma:
ABONE OL
Ermenistan’la anlaştık

Yazılı ve görsel basından edindiğimiz bilgiye göre Ermenistan’la anlaştık.

Türk ve Ermeni tarafı bir masaya oturdu. Problem olan konuları tek tek ele alıp, hak ve hakkaniyet terazisine koyarak, çözüp anlaştı. Basında yer aldığı şekliyle “Ermenistan´la ile ilgili hiçbir problem yok”

Anlaştık; ama nasıl ve hangi konularda henüz bilmiyoruz. Ne istiyordu Ermeniler? Ermeni soykırımının tanıması, 1915 olaylarında mağdur olan Ermenilere tazminat ödenmesi, soykırım anıtı dikilmesi, Ağrı dağı başta olmak üzere doğu illerimizden birkaçının Ermeni’lere verilmesi ve sınır kapılarının açılması…

İLGİLİ HABER EĞİTİMDE ÇÖZÜM!

Biz ne istiyorduk? 1915’te soykırım olmamıştır. Soykırım olmadığına göre tazminat da söz konusu değildir. Haritalarınızda yer alan doğu illerimizi ve Ağrı dağını haritalardan çıkarın. Soykırım anıtlarına son verin ve % 20 sini işgal ettiğiniz Azerbaycan’dan derhal çıkın.

Gelelim anlaşmaya: Ermenistan’la anlaştık diyorsunuz hangi konularda ve nasıl? Mesela Birinci dünya savaşında 1,5 milyon Ermeni’yi öldürdünüz diyorlardı. Bunu kabul ettik mi, yoksa Ermeniler, tüm bunlar birer hayal ürünü, öldürülen bir tek Ermeni bile yok, hatta biz Osmanlı’ya ihanet ederek onları arkadan vurup çoluk çocuk Türkleri öldürdük mü dediler?

1,5 milyonun Ermeni’nin akrabası, almayı düşündüğü tazminattan vaz mı geçti? Yoksa 1915’te tüm Ermeni nüfusu zaten bir milyondu. Öldürülense olsa olsa 750 bin deyip ortayı mı buldunuz?
Ermenistan, Misakı Milli Sınırlarımızı kabul edip, doğu illerimizi kendi sınırları içinde gösteren haritaları duvarlarından mı indirdi? Yoksa biz mi ilerimizi vermeyiz ama alın Ağrı dağı sizin olsun dedik? Söyleyin nerede anlaştık?

Ermenistan, Ermeni ASALA terör örgütünün 21 ülke ve 38 kentte yaptığı 110 eylem ve öldürdüğü 42 diplomatımızın hesabını verdi mi? Yoksa biz bu eylemleri ASALA yapmadı, ölenlerde kendi kendilerine öldü mü dedik? 19 ülkede dikilen soykırım anıtları söküldü mü? Yoksa Venezüella ve Şili’den sonra 20.ülke olarak biz de bir soykırım anıtı mı dikeceğiz?

Azerbaycan’a ait Dağlık Karabağ, Ermenistan’a mı kaldı, Azerbaycan’a mı? Ermeniler, %20 sini işgal ettikleri Azerbaycan’dan çıkıyorlar mı, yoksa biz karışmayız ne haliniz varsa görün mü dedik? Ermeni katliamından kaçıp iç bölgelere yerleşen 1 milyon Azeri yurtlarına geri mi dönüyor yoksa onlar yaylaya çıkmış birer turist mi dedik? Söyleyin nerede anlaştık?

Anlaştık dediğiniz anlaşma ile ne kazandık bilmiyoruz ama Azerbaycan’ı kaybediyoruz. Azerbaycan’ı kaybedersek tüm çıkarlarımızı kaybederiz. Zira anlaşma sonrası Azerbaycan, Rusya’ya gider. Türk Cumhuriyetlerindeki maddi ve manevi bağımız kopar. Türk birliği içinden çıkılmaz bir yara alır. Enerji hatlarındaki hâkimiyetimizse Ermenistan’a geçer.

Bu bir ABD projesidir. Bu proje Türkiye’nin elini kolunu bağlama projesidir. Oysa biz ne kavga ne de sorun istiyoruz. Problemlerse çözülsün. Ermenistan’da çözülsün. Hak, haklıya teslim edilsin. Ermenistan da teslim etmek istiyorsa o, önce sınırlarımızı tanısın.1915’in hesabını verip, soykırım yalanını itiraf etsin. Diktiği anıtları yıkıp, öldürdüğü diplomatlarımızdan özür dilesin. Sonra da duvarlarındaki haritaları çöpe atarak, Azerbaycan topraklarından çıksın. Bu anlaşma ABD Kafkaslara yerleşme anlaşmasıdır.

Bu anlaşma ile Türk birliği yıkılacak, Türkiye enerji hatlarındaki hâkimiyeti kaybedecekse niye anlaşıyoruz? Geleceğimize ipotek, boynumuza ilmek olan bu anlaşmayı kabul etmiyor, meclisin bu işi çözeceğine inanıyoruz.

M. Nazım Telli

author avatar
M. Nazım TELLİ

İlgili Haberler

Yazarlar
15 Nisan 2024
15 – 21 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 21 Nisan Güneş, Merkür, Venüs Dikkat!

15 Nisan haftası Güneş Tutulmasından sonraki hafta olup haftanın en olumsuz günü 21 Nisan Pazar günüdür. Güneşin katsayısı 20 Nisandan itibaren -2 seviyesine düşecektir ve Natal Güneş ve Marsı Koç, Boğa, Yengeç**, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Oğlak**, Kova, Balık olanları son derece olumsuz etkileyebilir. Bilhassa Yengeç ve Oğlak burçları 20, 21 Nisanda Tr Güneşden son […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
06 Nisan 2024
08 – 14 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 08 Nisan Güneş Tutulmasına Dikkat!

Haftanın en önemli olayı 08 Nisan Güneş Tutulmasıdır. Çünkü 08 Nisandaki Güneş Tutulması -1 katsayılı olup Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak burçlarını olumsuz etkileyebilir. Natal Marsı İkizler, Aslan, Yay, Kova olanlar ise çeşitli fırsatlar elde edebilirler. Koç burcu NATO, Yengeç burcu Irak, Terazi burcu Suriye gibi ülkeler Güneş tutulmasından son derece olumsuz etkiler alabilir. Bu […]

Basında Kadıköy
02 Nisan 2024
Çiçeği Burnunda Yazar Zehra Güngör

İnternette arattığımızda hakkınızda az şey buluyoruz. Biraz gizemli bir yazar mısınız ve sizi kendinizden dinleyelim mi?   Çok hoş bir soru. Teşekkürler… Bilerek gizemli olan birisi değilim. Fakat gizemi de severim. Açıkçası dijital dünyayla aram pek iyi değil. Kendimi pek eğitemediğim bir yer burası. Haliyle uzak kalmayı tercih ediyorum. Belki de eski kafalıyım. (Gülüyor) Ben […]