Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

DÜNYA’NIN GÖZÜ TÜRKİYE’NİN TÜNELCİLİK FUARI “TUNNEL EXPO TURKEY”DE

Yayınlanma:
ABONE OL

Birkaç yıl içinde tünelciliğe 35 milyar Euro’nun üzerinde yatırım yapılması beklenen Türkiye, Dünya’da tünelcilik faaliyetlerinin öne çıktığı en önemli ülkelerden biri olarak önemli rol oynuyor.

Bu kapsamda Demos Fuarcılık ve Tünelcilik Derneği (TÜNELDER) tarafından ikinci kez organize edilen Türkiye’nin tek tünelcilik fuarı, sektör temsilcileri ile konusunda deneyimli uzmanları bir araya getiriyor. Tünel Yapım Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı, Orman ve Su İşleri Bakanı Profesör Dr. Veysel Eroğlu’nun katılımı ile 27 Ağustos saat 12:00’da kapılarını ziyaretçilerine açacak.

Tünel Yapım Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı “Tunnel Expo Turkey”, bu yıl 27-29 Ağustos 2015 tarihleri arasında İstanbul CNR Expo Fuar Merkezi’nde dev sektör temsilcilerini ağırlayacak.

Geçtiğimiz yıl sektör temsilcileri tarafından büyük ilgi gören Tünel Yapım Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı’nda 4 gün boyunca sektörün önde gelen temsilcileri ve akademisyenler, yeni teknolojileri ve bilgilerini katılımcılara aktaracak.

Fuara Türkiye’de son yıllarda büyük yatırımlar yapılan karayolu ve metro tünellerinin planlaması, inşası ve kullanımında gerekli olan her türlü makine, teçhizat ve ekipman üreticilerinin yanı sıra mühendislik – müteahhitlik şirketleri de ilgi gösteriyor. Bu yıl Dünya Tünelciler Birliği’ne (International Tunneling Association – ITA) üye 70 ülkenin ikişer temsilcisinin de davet edildiği fuarda, uluslararası büyüklükte tanıtım ve işbirliği fırsatı oluşturulması amaçlanıyor. Davet edilen ülkeler arasından en az 30 üye ülke temsilcilerinin katılımı bekleniyor.

Aynı tarihlerde ve aynı yerde üç gün sürecek olan “4. Tünelcilik Kısa Kursu” da (4th Tunneling Short Course) bu etkinlikler içinde yer alacak. Kursun bu seneki ana temalarını “TBM Tünelciliği, Klasik Tünelcilik (NATM) ve Yeraltı Madenciliği” oluşturuyor. 15 bin metrekarelik bir alanda yerli ve yabancı 92 firmanın katılacağı Fuarı 24 farklı ülkeden sektörle doğrudan ilgili toplam 4 binin üzerinde kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Fuar kapsamında sektörle doğrudan ilgili kişilere yönelik düzenlenecek olan Tünelcilik Eğitim Semineri’nde de yaklaşık 30 yerli ve yabancı uzman konuşmacı yer alacak.

İlgili Haberler

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu Türkiye’de özellikle son […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]