MENÜ ☰
Volimax
Esentepe Avrupa Konutları
Kadıköy Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » İSKİ’den Su Kalitesiyle İlgili Açıklama

İSKİ’den Su Kalitesiyle İlgili Açıklama



Son günlerde musluklardan akan suda koku olduğu yönünde gelen şikayetler için İSKİ bir açıklama yaptı.

Suda her hangi bir olumsuzluk olmadığını ifade eden İSKİ, şikâyete konu olan bölgelerden sürekli numuneler alındığını ve analizler yapıldığını belirtti.

İSKİ şikayetler üzerine bir açıklama yayınladı. Açıklamada şunlar kaydedildi: Sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle bazı su kaynaklarında yosunlaşma ve alg üremesi aşırı şekilde artış göstermektedir. Bu durumun; tesislerimizde üretilen suyun kimyasal ve mikrobiyolojik açıdan kalitesine olumsuz bir etkisi olmamakla birlikte, bahse konu durum, koku, tat gibi estetik parametrelerde değişkenliğe sebep olabilmektedir.

Şikâyete konu olan bölgelerden sürekli numuneler alınmakta ve analizler yapılmaktadır. Türk Standartları ve uluslararası standartlar (Dünya Sağlık Teşkilatı, ABD Çevre Koruma Ajansı, Avrupa Birliği) çerçevesinde yaptığımız analizler neticesinde, suyun kullanılabilirliğine engel olacak hiçbir veriye rastlanmamıştır.

Sıcaklıkların ve su tüketiminin oldukça yüksek seyrettiği bu günlerde İdaremiz çalışanları her zamankinden daha fazla gayret ve özen ile çalışmalarını sürdürmekte, İstanbul halkını düzenli ve kesintisiz olarak sağlıklı suyla buluşturmak için her türlü tedbiri almaya devam etmektedir.

Etiketler:
📆 31 Temmuz 2015 Cuma 16:47   ·   💬 0 yorum   ·  
ABS Kör Kalıp

KADIKÖY'DE HAVA

İSTANBUL

BLOG

YAZARLAR

Günsu ÖZKARAR
16 Şubat 2025 Pazar
Konuk YAZAR
05 Mart 2025 Çarşamba
Yusuf POLAT
23 Haziran 2025 Pazartesi

RÖPORTAJLAR

BAĞLANTILAR