Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Cerrah Başkan Altınok Öz’den örnek sünnet operasyonu

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, ‘Yıl boyu ücretsiz sünnet kampanyası’ kapsamında 8 yaşındaki Ahmet Ali Coruk’u Soğanlık Megapol Hastanesi’nde sünnet etti. İnsan sağlığını önemseyen Op. Dr. Başkan Altınok Öz, sünnet konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Göreve geldiği 2009 yılından bu yana “Yıl Boyu Ücretsiz Sünnet Projesi”ni en önemli projesi olarak tanımlayan ve 6 yılda yaklaşık 10 bine yakın sünnetin hastanede, hijyenik şartlarda ve uzman doktorlar eliyle yapılmasını sağlayan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, belediyenin sünnet olanağından yararlanmak isteyen Kartallı Murat Çoruk, Yurdagül Coruk ailesinin 8 yaşındaki çocukları Ahmet Ali Coruk’un sünnetini de yaparak, halk sağlığını yakından ilgilendiren sünnet konusuna bir kez daha dikkat çekti.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ü sabah saatlerinde Soğanlık Megapol Hastanesi yöneticileri karşıladı. Gerekli tüm tahlil ve tetkiklerin yapıldığı minik Ahmet Ali’nin ameliyathanede uzmanlar tarafından hazırlanmasından kısa süre sonra Başkan Op. Dr. Altınok Öz, Megapol Hastanesi cerrahi ekibiyle birlikte ameliyathaneye girerek 20 dakika süren başarılı bir sünnet operasyonu gerçekleştirdi.

Op. Dr. Altınok Öz: Sağlık sektöründe öncü olduğumuz için mutluluk duyuyoruz

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz operasyonun ardından yaptığı açıklamada; “Kartal Belediyesi olarak yıl boyu sünnet kampanyamız devam ediyor. Bugüne kadar 2009 yılından beri 9 bin 851 çocuğumuza sünnet yaptık. 9 bin 852’inci sünneti ben yaptım. Buradaki amacımız şu; Müslüman bir ülkenin yarısı erkek ve o yarısı da mutlaka sünnet oluyor. Dolayısıyla sünneti ehil ellerde ve yıl boyuna yayarak ehil olmayan ellerde olan ve olabilecek riskleri azaltan, Hepatit C, B, AIDS gibi tehlikelerden arındırılmış bir şekilde hastane koşullarında sünnet yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. İlgileri ve dikkatleri çekmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla Türkiye’de her önüne gelen çantayı kapan sünnet yapamaz. Bu doğrultuda da kamuoyu oldukça bilinçlendi. Türkiye’de bu yönde hareket gözlüyoruz, gözlemliyoruz. Bu konuda öncü olduğumuz için de mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Başkan Altınok Öz, göreve geldiği 2009 yılı itibariyle Kartal’da uygulamaya konulan yıl boyu sünnet kampanyasının Sağlık Bakanlığı politikasına girdiğine de dikkat çekerek, “Bu uygulama Sağlık Bakanlığı politikasına girdi ama henüz uygulanma noktasında sanıyorum yeterli eğitimler verilmedi. Bunu Aile Sağlık Hekimleri eğitimini aldıkları takdirde rahatlıkla yapabilir. Komplikasyonlu hasta işlemlerini de hastaneye yollayarak bunun önüne geçebilir.” diye konuştu.

Başkan Altınok Öz’e teşekkür

8 yaşındaki çocukları Ahmet Ali Coruk’u sünnet ettiren aile de Başkan Altınok Öz’e teşekkür ederek, “Bu kampanya ile birlikte çocuğumuz steril ortamda güvenli bir şekilde sünnet oldu. Başkanımızın da bizzat kendisi ilgilenip oğlumuzun sünnetini yaptı. Bu da bizleri çok mutlu etti. Başkanımız Altınok Öz’e çok teşekkür ediyoruz.” dediler.

altinoktan-sunnet-operasyonu1

Başkan Altınok Öz, toplum sağlığını önemsiyor

Başkan Altınok Öz, Kartal ilçesinde çok sayıda sağlık kuruluşu ile ücretsiz sünnet projesi üzerinden anlaştıklarını yıl boyu tüm Kartallılara psikolojik ve sosyal açıdan daha sağlıklı ve nitelikli bir sünnet hizmeti sunmayı amaçladıklarını belirtti. Bu projeyle, hatalı yöntemlerin, estetik yanlışların, hastalıkların oluşumunu ve ileride doğabilecek sorunları önleyerek; bedensel ve psikolojik hastalıklara karşı çocukların ve toplumun korunacağını belirtti. Kartal Belediyesi’nin uygulamış olduğu Yıl Boyu Ücretsiz Sünnet Kampanyası’ da, Marmara Belediyeler Birliği tarafından “Sosyo-Ekonomik ve Kültürel Projeler” dalında da proje ödülü almıştı.

İlgili Haberler

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]