Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Büyük buluşmanın tarihi değişti

Yayınlanma:
ABONE OL

UDEF ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nden Uluslararası Öğrenci Sempozyumu

Yurtdışından gelen yoğun talep nedeniyle, 160 ülkenin öğrencilerini ve eğitimcilerini İstanbul’da buluşturacak uluslararası organizasyonun tarihi değiştirildi. Daha önce 23-25 Ekim 2015 tarihleri arasında yapılacağı duyurulan Uluslararası Öğrenci Sempozyumu, 6-8 Kasım 2015 tarihlerinde gerçekleşecek.

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu UDEF, Mayıs ayında Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ile birlikte düzenlediği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı, 8. Uluslararası Öğrenci Buluşmaları’nın ardından yeni bir uluslararası organizasyona daha imza atıyor.

UDEF, bu sefer de Yıldırım Beyazıt Üniversitesi işbirliği ile Uluslararası Öğrenci Sempozyumu düzenledi. 6-8 Kasım 2015 tarihlerinde Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kongre Merkezi’ndeki uluslararası sempozyum 160 ülkenin katılımıyla gerçekleşecek.

YOĞUN TALEP NEDENİYLE TARİH DEĞİŞTİ

Yurtdışından gelen yoğun talep nedeniyle, 160 ülkenin öğrencilerini ve eğitimcilerini İstanbul’da buluşturacak uluslararası organizasyonun tarihi değiştirildi. Daha önce 23-25 Ekim 2015 tarihleri arasında yapılacağı duyurulan Uluslararası Öğrenci Sempozyumu, 6-8 Kasım 2015 tarihine alındı.

İstanbul’un ev sahipliği yapacağı Uluslararası Öğrenci Sempozyumu’na, dünyanın birçok ülkesinde uluslararası öğrenci çalışması yapan kurum ve şahıslar konuk ve konuşmacı olarak katılacak. Üç gün sürecek sempozyumda, yerli ve yabancı sivil toplum kuruluşları, öğrenci organizasyonları, üniversiteler, akademik kurullar ve ilgili yetkin kişilerle tecrübe paylaşımı yapılacak.

TÜRKİYE CAZİBE MERKEZİ

Teknolojinin gelişmesi, iletişim ve ulaşım imkanlarının artmasıyla dünya genelinde uluslararası öğrenci hareketliği hızla artıyor. UDEF yetkilileri, 6-8 Kasım tarihlerinde düzenlenecek sempozyumun amacının dünyadaki uluslararası öğrenci hareketliliğinin takip edilerek uluslararası eğilimler ışığında, Türkiye’nin cazibe merkezi haline getirilmesi olduğu belirtiyor.

UDEF’in önceki organizasyonlarında olduğu gibi bu sempozyuma da üst düzey devlet yetkililerinin katılması bekleniyor.

YÜZDE 100 İNGİLİZCE EĞİTİM

Sempozyumu düzenleyen kurumlardan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Ankara’nın 5. Üniversitesi olarak 2010 yılında eğitim öğretime başladı. Yüzde 100 İngilizce eğitim veren üniversite bünyesinde 33 lisans, 80’i aşkın yüksek lisans programı ve 8 bin 700 öğrenci mevcut. Üniversite bünyesinde 561 uluslararası öğrenci bulunuyor. Üniversitenin dünyadaki birçok üniversite ile ikili akademik çalışmaları, Erasmus ve Mevlana Değişim Programı anlaşmaları mevcut.

UDEF, 42 ULUSLARARASI ÖĞRENCİ DERNEĞİNİN ÇATI KURULUŞU

UDEF Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu ise Türkiye’de okuyan uluslararası öğrencilere ev sahipliği yapmak, onları tanımak, birbirleriyle kaynaştırmak ve eğitim öğretim süreleri boyunca maddi ve manevi ihtiyaçlarının çözümüne ortak olmak ve ülkemizde edindikleri tecrübe ve birikimleri farklı coğrafyalara taşıyabilmelerini sağlamak amacıyla 38 şehirde kurulmuş 44 uluslararası öğrenci derneğinin çatı kuruluşudur.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]