Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

KARTAL BELEDİYESİ ULUSLARARASI KÜLTÜR SANAT FESTİVALİ BAŞLADI

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi Uluslararası Kültür Sanat Festivali konser ve halk oyunları ile başladı.

Kartal Meydanı’nda başlayan ve Kartallıların yoğun ilgi gösterdiği festivalin ilk gününde Edip Akbayram konser verdi. Kartal Belediyesi’nin 14 kardeş belediyesinden biri olan Edirne Havsa Belediyesi ritim şov grubu ve Edirne Belediyesi Roman Halk Dansları Topluluğunun yaptığı gösteri de ilgi gördü.
Festivalde konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Bu meydanı dolduran insanlar -sanata sanat gözüyle bakan heykele ucube demeyen, sanatçıya saygı duyan bir ülkede ben de yaşamak istiyorum-diyor. Bunu gösteriyor. Ben 45 yıldır Edip Akbayram’ı dinliyorum, doyamıyorum” dedi.
Festivalin ilk etkinliğini Edirne Havsa Belediyesi Ritim Şov Grubu ve Edirne Belediyesi Roman Halk Dansları topluluğu gerçekleştirdi. Roman müziği eşliğinde gösterilerini gerçekleştiren gruplara halk da eşlik etti.

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Av. Hüsnü Yeşilyurt festivale yaptıkları katkılardan dolayı Edirne Havsa Belediyesi Başkanvekili Tufan Baş’a ve Edirne Belediyesi ekibine Kartal heykelciği takdim etti.

 
Festivalin ilk konserinde ise Kartallı sanatçı Ekrem Şahin sahneye çıktı. Türk Halk Müziği’nin önemli eserlerini birbiri ardına seslendiren Şahin, Kartallılardan tam not aldı. Türkülerini seslendiren Şahin’e de Kartal Belediyesi Kültür Sanat Festivali’ne yaptığı katkılardan dolayı Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan tarafından festival anısına Kartal heykelciği takdim edildi.

 

Edip Akbayram’a kızı Türkü vokal yaptı

 
45 yıllık sanat hayatında unutulmaz başarılara imza atan ünlü sanatçı Edip Akbayram ödül töreninin ardından sahnedeki yerini alarak Kartallılara unutulmaz bir gece yaşattı. Yoğun ilgi gören Akbayram, ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Aldırma Gönül, Hasretinle Yandı Gönlüm, Ben Ölürsem Akşamüstü Ölürüm, Aşk olsun Sana Çocuk Aşk Olsun, Bekle Bizi İstanbul, Haberin Var mı, Hava Nasıl Oralarda ve Güzel Günler Göreceğiz Çocuklar gibi unutulmaz eserleri Kartallılarla birlikte seslendirdi. Bu arada Akbayram’a vokalist olarak kızı Türkü’de eşlik etti ve bir parçayı solo söyledi. Usta sanatçı da bu kez kızı Türkü’ye vokal yaparak Kartallılardan yoğun alkış aldı.

 
Kartal Belediyesi Kültür Sanat Festivali’ne katılarak destek veren ünlü sanatçı Edip Akbayram’a teşekkür eden Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, eşi Feray Öz ile birlikte sanatçıya Kartal heykelciği takdim etti.

 
Kartal halkının bayramını kutlayan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Ben 45 yıldır Edip Akbayram’ı dinliyorum ama doyamıyorum. Bugün yine Türkiye’nin her tarafını bize gezdirdi ve çok büyük bir ülke sevgisini türkülerle, sanatla bize yaşattı. 45 yıldır izliyorum, dinliyorum. Hakikaten nadir bir kaç sanatçıdan biri. Saygı duyuyoruz, hürmet ediyoruz. Kartal adına böyle bir gecede bizimle olduğu için Sayın Edip Akbayram’a teşekkür ediyoruz. 80 yaşındaki Bilal amcayla, ağzında emzikli o çocuk bu meydanda varsa biz hep var olmaya devam edeceğiz. Bu insanlar; sanata sanat gözüyle bakan heykele ucube demeyen, sanatçıya saygı duyan bir ülkede ben de yaşamak istiyorum diyorlar. Uluslararası Kültür ve Sanat, Heykel Sempozyumumuz başlıyor ama ondan da önemlisi Çarşamba günü saat 11.00’de Kıbrıs’ın Atatürk’ü saydığımız ve Kartal Belediyesi’nin Ercan Havaalanı’nın hemen çıkışına yaptırdığı Rauf Denktaş’ın heykelinin bir eşini de Uğur Mumcu Mahallemizin girişine dikeceğiz. Tüm Atatürkçüleri oraya da bekliyoruz.” dedi.

 
Uluslararası Kartal Kültür ve Sanat Festivali’nde bir kez daha Kartallılarla beraber olmaktan çok mutlu olduğunu söyleyen Akbayram ise “Kartal’ın devrimci, ilerici, yurtsever ve demokrat insanlarını başta Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz ve eşi Feray Öz olmak üzere bir kez daha saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum.” dedi.

 
KONUK KARDEŞ BELEDİYE ÖZEL TEŞEKKÜR

 

kartalda-kultur-ve-sanat-festivali-basladi1
Kartal Belediyesinin kardeş belediyesi Edirne Havsa Belediyesi Ritim Şov Grubu ve Edirne Belediyesi Roman Halk Dansları topluluğu ile Kartal Belediyesi Başkan yardımcıları Av. Hüsnü Yeşilyurt ve Ömer Fethi Gürer yakından ilgilendi. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’de ekipte yer alan gençleri kutlayarak katılımlarından dolayı Başkan Oğuz Tekin ve Meclis üyesi Tufan Baş’a teşekkür etti. Ekip festivalin ilk gününe renk kattı.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]