Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Yaşamak’da Güzel, Yaşatmak’da

Yayınlanma:
ABONE OL

Duayenler, Işık Üniversitesi ev sahipliğinde

Uluslararası Organ Nakilli Çocuklar Kampı’nda buluşuyor!

ü Prof. Dr. Münci KALAYOĞLU
ü Prof. Dr. Alper DEMİRBAŞ
ü Prof. Dr. Ahmet NAYIR
ü Doç. Dr. Asım KUTLU

Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Üniversitesi’nin düzenlediği Uluslararası Organ Nakilli Çocuklar Kampı, farklı ülkelerden çocukları Şile’de buluşturuyor. İngiltere, Kırgızistan, Macaristan, Norveç ve Türkiye’den bir araya gelen 30 nakilli çocuk, kamp süresince keyifli etkinliklerle zaman geçirecek. Kampın ikinci gününde, organ bağışına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için dünyaca ünlü organ nakli cerrahlarının konuşmacı olarak katılacağı konferans sonrası; FMV Işık Üniversitesi Mütevelli Heyetinin katılımı ve Işık Üniversitesi öğrencilerinin başlattığı kampanya ile organ bağışı gerçekleştirilecek.

ÜNLELER DE ORGAN NAKLİNE DESTEK VERDİ

Bu projede görevli olan öğrencilerimiz, ünlülerimize ulaşarak projemize destek mesajı vermelerini istediler. Duyarlı ünlülerimiz de çektikleri videoları göndererek organ bağışı çağrısı yaptılar:

Haluk Bilginer

İlhan Şeşen

Serra Yılmaz

Hüseyin Avni Danyal

Burhan Şeşen

Ata Demirer

Gürkan Uygun

Ayda Aksel

Ayşenil Şamlıoğlu

Serra Halis

Kemal Kuruçay

Ufuk Özkan

Yılmaz Özdil

Serkan Çağrı

Resul Dindar

Yeliz Akkaya

Lemi Filozof

Abidin Yerebakan

Murat Okay

Gözde Okur

Ecem Üstündağ

Dr. Halit Yerebakan ve birçok ünlümüz organ bağışına destek verdiler.

Her yıl geleneksel olarak Antalya’da düzenlenen Uluslararası Organ Nakilli Çocuklar Kampı bu yıl
1-5 Temmuz tarihleri arasında Işık Üniversitesi Şile Kampüsünde gerçekleştirilecek.

Bu yılki kampa; İngiltere, Norveç, Kırgızistan, Macaristan gibi ülkelerin yansıra Türkiye’den İstanbul, İzmir, Trabzon, Konya, Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş gibi şehirlerden de çocuklar ve aileleri katılacak.

İKİNCİ HAYATLARININ İLK TATİLİNİ YAPACAKLAR

Böbrek, kalp ve karaciğer nakli ile ikinci hayatlarına başlamış olan şanslı çocuklar, kampta Şile ve İstanbul gezilerinin yanı sıra eğlence parkında da keyifli dakikalar geçirecek. Birkaç gün de olsa hastalıklarını unutarak yaşıtları ile tatil yapmanın keyfini çıkaracak olan nakilli çocuklara kamp boyunca Işık Üniversitesi öğrencileri rehberlik ederek mutlu bir tatil geçirmelerine katkıda bulunacak. Onlarla boyamalar ve ebru çalışması yapacak, grup oyunları, sessiz sinema, karaoke ve dart gibi oyunlar oynayacak.

DÜNYACA ÜNLÜ ŞAMPİYON CERRAHLAR ARAMIZDA OLACAK

2 Temmuz Perşembe günü dünyaca ünlü şampiyon cerrahların en özel anılarını paylaşacağı ve Işık Üniversitesi Şile Oditoryumu’nda düzenlenecek olan ‘Organ Nakli Konferansı’; FMV Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Üyeleri, akademik ve idari kadro, öğrenciler, nakilli çocuklar ve ailelerinin katılımı ile halka açık olarak gerçekleşecek.

Konferans sonrası gerçekleştirilecek olan ‘Organ Bağışı Etkinliği’nin açılışını FMV Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Sıddık Yarman organlarını bağışlayarak yapacak. Ardından tüm organ bağışı gönüllüsü katılımcılar organ bağışında bulunacak.

İlgili Haberler

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]