Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Emekliye zam

Yayınlanma:
ABONE OL
Emekliye zam

Otuz, kırk senedir tanıdığım Eyüp’le sohbet ediyoruz. Benden bir kaç yaş küçük olan Eyüp’te benim gibi emekli.

Eyüp, “Abi sen daha iyi bilirsin. Ama diyorlar ki emekliye %100 zam yapacaklarmış?” Ne diyorsun, olur mu böyle biz zam?

Yaparlar Eyüp, yaparlar…

İLGİLİ HABER EĞİTİMDE ÇÖZÜM!

Avrupa Birliğine soktukları gibi.

Terörü bitirdikleri, Domuz gribinden bizi korudukları, Ermeni sorununu, başörtüsü sorununu çözdükleri gibi maaşa da zam yaparlar. Senin 600 lira 1200 lira olur.

Avrupa birliğine girdik mi Eyüp? 20 ülkeye 100 gezi yaptık. Liderlerle görüşüp, imzalar atık. Ne oldu? Hani Avrupa Birliğine girdik diye havai fişek falan atmıştık?  Hatırladın mı? Peki, şimdi biz, Avrupalı mıyız? Avrupa Birliği, bizi aldı mı?

Kıbrıs’ta “Çözümsüzlük çözüm değildir” dediler. Denktaş’ı çözdük. Kıbrıs’ı, çözemedik. 

“PKK, bitecek” dendi. Teröristi, Habur sınır kapısında karşılayıp, suçunuz yok dedik. Terör bitti mi? Bitmedi. Teröristle mücadele eden asker, polis; içerde. Terörist, dışarıda.

“Ermenistan’la problemler çözülüyor” dedik. Çöze çöze Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu’nu çözdük. Ermenilerin, Türkleri gömdüğü mezarları açan, dünya tarihçilerini ayağa kaldıran Halaçoğlu gitti. Ermenilerse, hala Azerbaycan’da. Amerika soy kırımını kabul ediyor, İsviçre ise etti edecek.

“Domuz gribi var deyip” milyonlarca dolarlık aşı aldılar. Televizyonlarda her gün onlarca kişinin ölüm haberi yapıldı. Beş, on, on beş, yirmi diye ölü çetelesi tuttuk. Ne oldu aşı olmadık ama kimse domuz gribinden ölmedi. Ölen paralar oldu.

“Komşularla anlaşıyoruz” diyorlardı. Anlaşıyor muyuz? Ermenistan anıt üstüne anıt dikiyor, Yunanistan balıkçı teknemize el koyuyor, Rus taciz ediyor,  PKK yuvaları Irak’ta.

“Vize işi tamam. Vize sorunu çözüldü” dediler. Almanya’ya, vizesiz gidilmiyor. Amerika, vizesiz almıyor. Yunanistan, Bulgaristan almıyor. Söyler misin hangi vize kalktı? 

Ya Romen konusu? 300 bin Eğitim Fakültesi mezunu işsiz öğretmen var. Okullar vekille, ücretli ile idare ediliyor. Devlet öğretmen almıyor. Romenlere iş verilecekmiş. Tekel işçisi, karda kışta bizi işimizden atmayın diye adeta yalvarıyor. Romen’e iş verilecekmiş.

Versin tabii ama nerede?

Laf çok iş yok. Zira onların amacı iş değil, laf üretmek. Vakit geçirmek. Gündem değiştirip, beyin yıkamak.

Hani, Nasrettin Hocanın dört karısı varmış. Vermiş her birine birer mavi boncuk. Sonra da “Mavi boncuk kimdeyse ben, onu daha çok seviyorum” dermiş.

İşte bu da ona benziyor. Ha mavi boncuk, ha ağıza bir parmak bal

Senin zam da onun gibi. Diyelim ki % 100 zammı cebine koydun. Bastırdılar petrole, elektriğe, doğal gaza zammı ne oldu senin zam? Sıfır olursa iyi.

Deveye demişler, “Boynun niye eğri?” deve de demiş ki” Nerem doğru?” Keşke yanlışlık ben de olsa ama ne gezer.

Gitti OKS, geldi SBS. Ne değişti? Bir sınav gitti üç sınav geldi. Olan yine garibana oldu.

Anladın mı Eyüp?..

Mustafa Nazım TELLİ

author avatar
M. Nazım TELLİ

İlgili Haberler

Yazarlar
15 Nisan 2024
15 – 21 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 21 Nisan Güneş, Merkür, Venüs Dikkat!

15 Nisan haftası Güneş Tutulmasından sonraki hafta olup haftanın en olumsuz günü 21 Nisan Pazar günüdür. Güneşin katsayısı 20 Nisandan itibaren -2 seviyesine düşecektir ve Natal Güneş ve Marsı Koç, Boğa, Yengeç**, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Oğlak**, Kova, Balık olanları son derece olumsuz etkileyebilir. Bilhassa Yengeç ve Oğlak burçları 20, 21 Nisanda Tr Güneşden son […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
06 Nisan 2024
08 – 14 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 08 Nisan Güneş Tutulmasına Dikkat!

Haftanın en önemli olayı 08 Nisan Güneş Tutulmasıdır. Çünkü 08 Nisandaki Güneş Tutulması -1 katsayılı olup Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak burçlarını olumsuz etkileyebilir. Natal Marsı İkizler, Aslan, Yay, Kova olanlar ise çeşitli fırsatlar elde edebilirler. Koç burcu NATO, Yengeç burcu Irak, Terazi burcu Suriye gibi ülkeler Güneş tutulmasından son derece olumsuz etkiler alabilir. Bu […]

Basında Kadıköy
02 Nisan 2024
Çiçeği Burnunda Yazar Zehra Güngör

İnternette arattığımızda hakkınızda az şey buluyoruz. Biraz gizemli bir yazar mısınız ve sizi kendinizden dinleyelim mi?   Çok hoş bir soru. Teşekkürler… Bilerek gizemli olan birisi değilim. Fakat gizemi de severim. Açıkçası dijital dünyayla aram pek iyi değil. Kendimi pek eğitemediğim bir yer burası. Haliyle uzak kalmayı tercih ediyorum. Belki de eski kafalıyım. (Gülüyor) Ben […]