Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Asıl Devre Arasında Takımlar Konuşur!

Yayınlanma:
ABONE OL
Asıl Devre Arasında Takımlar Konuşur!

Şimdi devre arası.Takımlar yeni sezona hazırlanmak ve takviyeler ile güçlenmek için yoğun çaba gösteriyor. Peki ; bu kısa zaman aralığını doğru değerlendiren takım sayımız kaç acaba ? Örneğin Trabzonspor. Daha dün gibiydi. Vittek ve Sapara’ nın gelişi. İkisi de kariyerli,oyunda yetenekli ve potansiyelli oyuncular.

Peki Trabzonspor bu oyuncular dan ne kadar faydalandı ? Şimdi isimleri gönderilecekler listesinde. Marc Janko … Avusturyalı futbolcular dünya futbolu içerisinde biraz da kaybolmaya yüz tutmuş bir ekolün temsilcilerinden. Bu oyuncu geldiğinden beri son yirmi dakika da oyuna girmek dışında ne yaptı ? Gaziantespor ‘ un seneler evvel alıp geri gönderdiği Roland Linz transferinden ders çıkarılmadı mı ? Bu oyuncu ile herhalde janti saçları dışında ilk yarı boyunca pek bir şey hatırlayamıycaz. Trabzonspor ‘ un Cech gibi,Henrique gibi Janko gibi transferler ‘ den daha iyi transferler yapması gerekmez mi sizce..?

Şunu iyi bilmemiz gerekiyor.Ülkemiz futbolunda altyapı ve üstyapı arasında bariz farklar olduğu için yabancı oyuncuların başardığı müspet işler oyuna çok fazla etki ediyor. İşte Karabükspor. Lua Lua ve Shelton ikilisi ile deplasmanlarda önemli zaferlere imza attılar. İşte Antalyaspor. Trabzonspor ‘ un yeteneklerinden faydalanamadığı Nijerya futbolunun bana göre en önemli isimlerinden İsaac Promise ile Lamine Diarra işbirliği  sayesinde bu takım  fazlasıyla puan kazandı.

İLGİLİ HABER EĞİTİMDE ÇÖZÜM!

Beşiktaş ilk yarıda bence beklenilenden iyi bir performans gösterdi.Sorunlar çoktu.Zamanla kendi içlerinde bütünleşerek,konuşarak sorunu çözdüler.Büyük camia olmanın adeta dersini verdiler.Fernandes ‘ i futbola adapte ettiler.Werder Bremen li Almeida ‘yı bu sezon tam anlamı ile izledik.Oğuzhan ve Holosko gibi futbolcular isimlerinden fazlası ile söz ettirdi. Alves,Bebe gibi futbola yabancı transferleri takımdan gönderdiler. Quaresma gibi bir oyuncuyu bile istedikleri şartlarda bir anlaşma olmayınca gönderdiler.

Zaten sonunda biraz da kariyerini ikinci plana atarak futbola uzak diyarların yoluna gitti bu futbolcu.Dünya da orta alanda parmakla gösterilen futbolcuların başında gelen bu oyuncunun neden Avrupa yerine al ahly’ e transfer olduğunu izah etmek te güç.

Galatasaray’ ın zaten dünya çapında bir kadrosu var.İyi oynasalar da kötü oynasalar da belirli bir standardı tutturdular. Geçen senelerde verim alınamayan Riera’ya  bile futbolu yeniden hatırlattılar.Takım içinde iyi bir arkadaşlık ve uyum olduğunu düşünüyorum.

Fenerbahçe ye bakacak olursak işleri zor.Orta alandan daha çok forvete takviye yapmaları şart. Krasiç denen oyuncu kötü bir oyuncu değil ki.Nasıl bu kadar etkisiz oynatılıyor ya da kalabiliyor. Bu soru üzerinde düşünmeli.Defansa mutlaka yabancı bir stoper şart. Karabükspor lu Mabiala tipinde ya da Mersin İdmanyurdu formasını giyen Boum nasıl da güzel giderdi buraya. Maliyetsiz,istekli,ve kendini göstermek  için mücadele edecek oyuncular..

Bir oyuncu’ takıma geldikten sonra,eğer ki ayrılırken yüksek bedeller kazandırıyorsa iyi oyuncudur.Takımların bu gerçeği düşünmeleri de şart.Moussa Sow ‘ un bu sene forvette yalnız kalmaması da önemli..

Son olarak tüm okurlara güzel ,mutlu ve sağlıklı bi yıl diliyorum.

author avatar
Oğuz Akdeniz
Kısaca özgeçmişim : 1976 doğumluyum.İstanbul Üniversitesi iktisat fakültesi mezunuyum.Kadıköy de ikamet ediyorum.İngilizce ve ispanyolca biliyorum.Bekarım.Daha önce kanal 9 televizyonunda yorumculuk ve spormix,nbatr.com,basketbolhaber.com gibi pek çok sitede köşe yazarlığı yaptım.Spor dışında bankacılık,sigortacılık ve telekom sektörleri ile ilgilenme fırsatım oldu.

İlgili Haberler

Yazarlar
15 Nisan 2024
15 – 21 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 21 Nisan Güneş, Merkür, Venüs Dikkat!

15 Nisan haftası Güneş Tutulmasından sonraki hafta olup haftanın en olumsuz günü 21 Nisan Pazar günüdür. Güneşin katsayısı 20 Nisandan itibaren -2 seviyesine düşecektir ve Natal Güneş ve Marsı Koç, Boğa, Yengeç**, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Oğlak**, Kova, Balık olanları son derece olumsuz etkileyebilir. Bilhassa Yengeç ve Oğlak burçları 20, 21 Nisanda Tr Güneşden son […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
06 Nisan 2024
08 – 14 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 08 Nisan Güneş Tutulmasına Dikkat!

Haftanın en önemli olayı 08 Nisan Güneş Tutulmasıdır. Çünkü 08 Nisandaki Güneş Tutulması -1 katsayılı olup Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak burçlarını olumsuz etkileyebilir. Natal Marsı İkizler, Aslan, Yay, Kova olanlar ise çeşitli fırsatlar elde edebilirler. Koç burcu NATO, Yengeç burcu Irak, Terazi burcu Suriye gibi ülkeler Güneş tutulmasından son derece olumsuz etkiler alabilir. Bu […]

Basında Kadıköy
02 Nisan 2024
Çiçeği Burnunda Yazar Zehra Güngör

İnternette arattığımızda hakkınızda az şey buluyoruz. Biraz gizemli bir yazar mısınız ve sizi kendinizden dinleyelim mi?   Çok hoş bir soru. Teşekkürler… Bilerek gizemli olan birisi değilim. Fakat gizemi de severim. Açıkçası dijital dünyayla aram pek iyi değil. Kendimi pek eğitemediğim bir yer burası. Haliyle uzak kalmayı tercih ediyorum. Belki de eski kafalıyım. (Gülüyor) Ben […]