Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Fenerbahçe Bugün Kaybetti. Yarın Değil!

Yayınlanma:
ABONE OL
Fenerbahçe Bugün Kaybetti. Yarın Değil!

Fenerbahçe kaybetti..Aslında çok ta fazla şaşırılmayacak bir sonuç.Çünkü rakip Fenerbahçe ye iyi çalışmış ve zaaflarını bilen bir takımdı.İlerde Shelton ve Lua Lua bugün her takımın kadrosunda görmek isteyeceği türden oyuncular. Bir tanesi Jamaika Milli takımının en çok gol atan oyuncusu,Diğerinin kariyerinde Newcastle United olmak üzere hep üst düzey takımlar var. Ve yanlarında İlhan Parlak gibi yaratıcı,teknik ve kıymeti pek te bilinmemiş bir oyuncu ile oynuyorlar.Koşan,çabuk ,yardımlaşan bir takım Karabük..

Peki Fenerbahçe neden kaybetti.Daha önce biz kayıplarını anlatırken özellikle Möncgengladbach maçında yedek ağrılıklı bir kadro ile de çıkılsa seçimlerin yanlış,olduğunu puan ve prestij taşıyan maçlarda biraz daha dikkatli olunması gerektiğinin altını çizmiştik.Aslarla çıksa da sonrasında Galatasaray maçı da aslında bu maçtan farklı olmadı. Ama Fenerbahçe için hiç bir şey bitmiş değil.Lig henüz yeni başlarken bu takım liderin sekiz puan gerisinde ortalarda bir yerde kendine yer arıyordu.Sonra kazanmaya başladılar ve yine bir duraklama devrindeler.Bir maçta hemen yelkenleri suya indirmek kolay.Dünyanın her yerinde büyük takımlar böylesine maçlar kaybedebilir.Antrenör ve takım zor günlerden geçiyor.Hatta başkan da.

Ancak Başkan ‘ ın ve Antrenörün bu takıma verdiği emekleri kimsenin görmezden gelmesi mümkün değil.Tamam Alex ‘ in sezon ortasında gönderilmesi yanlıştı.hatta gönderilme şekli de yanlıştı.Ancak Alex ‘ in yanlışları yokmu idi..? Elbette vardı.Bence en önemli şey iletişimsizlik bu takımda. Takım tıpkı Volkan Balli gibi vizyonu olan herşeye yetişen ve futbolculardan sorumlu olan bir menejerin yokluğunu büyük oranda hissediyor.

İLGİLİ HABER YAŞAM VE ÖLÜM

Dün biraz televizyonlara baktım.Hemen hemen hepsinde futbol dışı istifayı tartışan hatta biraz da analiz yeteneğinden,ve süreci anlama kabiliyetinden uzak yorumlar.

Bunların hiçbirisine aldırmamakta fayda var. Fenerbahçe sezon ortasında antrenör değiştirmemeli.Hiç bir takım sezon ortasında zorunlu bir değişiklik gerekmedikçe antrenöründen vazgeçmemeli.Tıpkı Beşiktaş ‘ ın Carvalhal ‘ i bırakmasında ki hata gibi bir hataya düşmemeli. Çünkü bugün ülkemizde bile Antrenörler kendi kurduğu takımlardan sorumlu oluyorlar.Bu durumda eski bir kadro ile yeni bir antrenör ‘ ün uyumu ne kadar doğru bir performans gösterebilir ?

Fenerbahçe şimdiye kadar tesisleşme anlamında dünyada sayılı takımların yapamadığını yaptı.Yine Futbol dışı branşlarda atletizm başta olmak üzere ülkenin lokomotifi bir Klüp haline geldi.Her branşta iddialı takımlar kurdular.Yaşadıkları zor günlere rağmen sergiledikleri birlik ve beraberlik dünya da takdir gördü. Bundan ötürü şu an için görünen başarısızlık bile ilerde büyük bir başarının habercisi olabilir.Elbette Futbol takımının Oyun anlayışını defanstan başlamak üzere değiştirmesi şart,Teknik ve taktik açıdan bir çok eksiklik var.Ancak bütün bunlar diğer takımlar da da var.Önemli olan Ligin mantığına uygun hareket edebilmek.

Objektif,tarafsız ve sadece futbol dilinden bir yorum gerekirse ; Hatalar olsa da en büyük hata yeni bir antrenörle anlaşmaktır. Çünkü hiç bir antrenör yanında sihirli bir değnek getirmez..

author avatar
Oğuz Akdeniz
Kısaca özgeçmişim : 1976 doğumluyum.İstanbul Üniversitesi iktisat fakültesi mezunuyum.Kadıköy de ikamet ediyorum.İngilizce ve ispanyolca biliyorum.Bekarım.Daha önce kanal 9 televizyonunda yorumculuk ve spormix,nbatr.com,basketbolhaber.com gibi pek çok sitede köşe yazarlığı yaptım.Spor dışında bankacılık,sigortacılık ve telekom sektörleri ile ilgilenme fırsatım oldu.

İlgili Haberler

Yazarlar
23 Nisan 2024
22 – 28 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 23 Nisan Ayın En Tehlikeli Günü! Dikkat!

23 Nisan Türkiye açısından Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ama 2024’deki 23 Nisan Dünya açısından Büyük ve Yıkıcı Olaylara gebe olabilir. 23 Nisan haftanın ve ayın en olumsuz ve düşük katsayılı günü olup bugünde Güneş (-3), Ay (-4), Merkür (-2), Venüs (-3), Plüto (-2) son derece düşük katsayıda olacaktır. Hafta boyu ve bilhassa 23 Nisanda […]

EĞİTİMDE ÇÖZÜM!
Yazarlar
16 Nisan 2024
EĞİTİMDE ÇÖZÜM!

Geçen hafta eğitim sisteminin ezberci olduğunu söylemiş, neden ezberci olduğunu örnekler vererek anlatmıştım. İşin doğrusu eğitim sistemini anlatmaya da gerek yok. Eğitimin ne durumda olduğu ortada… Bilinmeyen bir mevzu değil… İyi de iyi bir eğitim nasıl olmalıdır? Öyle değil mi? Evet! Çözüm nedir? Ne yapılırsa kaliteli bir eğitim ortaya çıkar? İsterseniz size kısa ve net […]

Yazarlar
15 Nisan 2024
15 – 21 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 21 Nisan Güneş, Merkür, Venüs Dikkat!

15 Nisan haftası Güneş Tutulmasından sonraki hafta olup haftanın en olumsuz günü 21 Nisan Pazar günüdür. Güneşin katsayısı 20 Nisandan itibaren -2 seviyesine düşecektir ve Natal Güneş ve Marsı Koç, Boğa, Yengeç**, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Oğlak**, Kova, Balık olanları son derece olumsuz etkileyebilir. Bilhassa Yengeç ve Oğlak burçları 20, 21 Nisanda Tr Güneşden son […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]