Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

İşte Beşiktaş!

Yayınlanma:
ABONE OL
İşte Beşiktaş!

Beşiktaş basketbol takımı deyince ne hatırlarsanız ? Ahmet Fetgeri spor salonunun yaşlı ve yorgun tribünlerinde oturmuş olanlar Çağatay ‘ ı,turabi yi,Erman şahbazoğlunu, Cem’ i Kenneth Mcleary i hiç şüphesiz hatırlayacaklardır. Daha da eskilerin bu şanlı ve şerefli takımı izleyenler ise Erman ‘ ı, Hurşit’i, Battal ‘ı, Benjamin ‘ i hatırladığı gibi… Zaman zaman imkansızlıklar ve maddi sorunlarla da boğuşsa tarihi boyunca mücadele den korkmayan ve her defasında kazanmak için sahaya çıkan bir takım oldu Beşiktaş.

Çoğu zaman birçok yıldız oyuncuyu da kadrosuna kattılar. İlinois mezunu Shelly Clark,Uconn mezunu Khalid El amin Yugoslav ekolünün en önemli yıldızlarından Ratko Varda, Portoriko basketbolunun en önemli yıldızlarından Larry Ayuso… Bu liste ye ise son dönemlerde elbette Nba liginin gelmiş geçmiş en iyi 10 oyun kurucusundan biri olan Allen Iverson ‘ ı sonrasında halen devam eden kariyerine sürekli yeni rekorlar ekleyen, taraftarımızın da çok sevdiği D-will ‘ i ve şimdide yine Portoriko milli takımının en önemli isimlerinden Carlos Arroyo ‘yu sayabiliriz.

Beşiktaş son 2 senedir basketbol de sürekli aşama kaydetmekte. Bunu taraflı tarafsız herkes görüyor , konuşuyor. Aslında Uleb Cup ta çeyrek finale çıktığımız ve son anda Torino ‘da Galatasaray ‘ a kaybettiğimiz 2007 -2008 sezonunda bu yatırımların sinyalleri verilmişti. Takım o günden bu yana artarak performansını sürdürmekte. Son dönemde almış olduğu Euro Challenge kupası ile bu başarılar iyice taçlanmış oldu. İlk önce Ergin Ataman ile birlikte alınan Türkiye kupası sonrasında gelen Euro Challenge kupası tabi ki gözleri bu kez de lig şampiyonluğuna dikti. Bu takım gerçekten basketbol’u bilerek oynayan oyuncuların bir araya geldiği ve ekip olarak birbirlerini çok iyi tamamlayan bir takım.

İLGİLİ HABER EĞİTİMDE ÇÖZÜM!

Carlos Arroyo takımın ön alanda lideri. Disiplinli ve sakin. Takım oyuncusu. Eksiği yok fazlası var. Çoğu zaman serhat akın ve Michael Hawkins ‘ in de desteğini alarak hem takımın transition game de çabuk rakip sahaya geçmesini sağlıyor hem de mensah bonsu ve dudley gibi içerde kalıplı iyi sıçrayan oyuncuları topla buluşturmakla işini yapıyor. Can Akın Banvit ve Telekom da edindiği tecrübeleri takım ile paylaşmakta. Marcelus Kemp dış atışları ile her takımı kalbura çevirebilir.

Gününde oldu mu durdurulması mümkün değil. Barış Efes pilsen ve Antalya da yavaş yavaş iyi bir pivot olma yolunda adımlar atmıştı. Beşiktaş ‘ta sürekli kendisine katmakta. Mensah – Bonsu çok etkili. Nba ‘de kalsa idi şu an ligin en iyi defansif oyuncusu ödülünü alan Tyson Chandler ‘ ın elindeki ödüle bile ortak olabilirdi. Muazzam bir sıçraması var.

Profosyonel lig kariyerinde pek çok takım dolaşsa da ,İspanyol takımlarının çoğuna sezon ortasında can simidi olarak gelse de artık 29 yaşında hem kariyerini hem rüştünü ispat etmiş durumda. Çember altı oyunlarına her zamankinden daha fazla ihtiyacı olan Beşiktaş takımının en büyük silahı. Ersin Dağlı ise İsrail ve Türkiye liginde gittikçe olgunlaşan bir oyuncu.Fazla sıçrama gücü olmasa da post -up yapmayı bilmesi, kalıbı ve gücü sayesinde ideal bir 4 numara..

İşte bu takım grup maçlarında önüne geleni devirerek Debrecen ‘ de ki final four ‘ un favori takımı olduğunu göstermişti. İlk gün Macar temsilcisi kendi sahasında oynamanın da avantajı ve Amerikalı oyuncularının skorer oyunu ile biraz zorlasa da bu inanmış yüreklerin karşısında hiç şansı yoktu. Maç genel anlamda karşılıklı basketler ve sürekli olarak skorun yer değiştirmesi ile devam etti.Marton bader ve Hristo nikolov ile sayı bulsalar da Mensah bonsu ‘nun klasikleşen double –double ‘ ı ve Zoran Erceg ‘ in skorer oyunu ile rahat kazandık.

Rakip daha önce Saporta kupasında final oynamış fransanın chalon takımı idi. Fransızlar eski sömürgelerinden getirip basketbol öğrettikleri Afrikalı oyuncular ve ABD li oyuncular ile takımlarını bir hayli zenginleştirmişlerdi. Maçın ilk başlarında rakibi sürklase ettik ve hem fastbreklar hem de Bonsu ‘ nun içerden Erceg ‘ in dışardan atışları ile farkı açtık.

Ancak Schilb, Jean baptiste ve çok iyi bir 3 sayı yüzdesine sahip olan lang ‘ i durduramayınca ve hücumda rakibin temposuna teslim olunca fark bir anda kapandı.İşte bu anlarda sahneye mensah bonsu çıktı.2 kişilik oynadı ve çember altını tek başına kararttı. Bonsu ‘ nun içerde kolunu kaldırdığı her pozisyonda içeri giren Fransız takımının kısaları ya dışarıya topu vermeye ya da çembere zoraki atmaya çalıştı.

Ve tekrar hem tempoyu hem de momentumu elimize geçirdik. Sonrasında Erceg ‘ in inanılmaz şutları ve Arroyo ‘ nun oyuna yön vermesi ile tarihimizde ki ilk Avrupa şampiyonluğuna ulaştık .Bonsu da tabiki hakettiği üzere Mvp ödülünü avuçlarının arasına aldı.

Artık darısı lige diyorum. Bu kadro lig şampiyonluğunu da ele geçiricek güçte. Kabul etmek gerekir ki Sarıca ‘ nın istifası ile yıpranan Efes Ellias ile eski gücünde değil. Galatasaray ise ligi birinci sırada bitirmesine rağmen şampiyonluklara alışık bir takım değil.

Fenerbahçe ise antrenör , oyuncu ve taraftarı arasında yaşanan sorunlar nedeni ile şampiyonluk yolunda çok zorlanacak. Beşiktaş için , 3 kupa için arayıp ta bulamayacağı avantajlar bir adım ötesinde. Sadece yine inanmak lazım her zamanki gibi…

author avatar
Oğuz Akdeniz
Kısaca özgeçmişim : 1976 doğumluyum.İstanbul Üniversitesi iktisat fakültesi mezunuyum.Kadıköy de ikamet ediyorum.İngilizce ve ispanyolca biliyorum.Bekarım.Daha önce kanal 9 televizyonunda yorumculuk ve spormix,nbatr.com,basketbolhaber.com gibi pek çok sitede köşe yazarlığı yaptım.Spor dışında bankacılık,sigortacılık ve telekom sektörleri ile ilgilenme fırsatım oldu.

İlgili Haberler

Yazarlar
15 Nisan 2024
15 – 21 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 21 Nisan Güneş, Merkür, Venüs Dikkat!

15 Nisan haftası Güneş Tutulmasından sonraki hafta olup haftanın en olumsuz günü 21 Nisan Pazar günüdür. Güneşin katsayısı 20 Nisandan itibaren -2 seviyesine düşecektir ve Natal Güneş ve Marsı Koç, Boğa, Yengeç**, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Oğlak**, Kova, Balık olanları son derece olumsuz etkileyebilir. Bilhassa Yengeç ve Oğlak burçları 20, 21 Nisanda Tr Güneşden son […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
06 Nisan 2024
08 – 14 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 08 Nisan Güneş Tutulmasına Dikkat!

Haftanın en önemli olayı 08 Nisan Güneş Tutulmasıdır. Çünkü 08 Nisandaki Güneş Tutulması -1 katsayılı olup Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak burçlarını olumsuz etkileyebilir. Natal Marsı İkizler, Aslan, Yay, Kova olanlar ise çeşitli fırsatlar elde edebilirler. Koç burcu NATO, Yengeç burcu Irak, Terazi burcu Suriye gibi ülkeler Güneş tutulmasından son derece olumsuz etkiler alabilir. Bu […]

Basında Kadıköy
02 Nisan 2024
Çiçeği Burnunda Yazar Zehra Güngör

İnternette arattığımızda hakkınızda az şey buluyoruz. Biraz gizemli bir yazar mısınız ve sizi kendinizden dinleyelim mi?   Çok hoş bir soru. Teşekkürler… Bilerek gizemli olan birisi değilim. Fakat gizemi de severim. Açıkçası dijital dünyayla aram pek iyi değil. Kendimi pek eğitemediğim bir yer burası. Haliyle uzak kalmayı tercih ediyorum. Belki de eski kafalıyım. (Gülüyor) Ben […]