Slot Siteleri Giriş En iyi Casino Slot Demo Online

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Oyun mu, skor mu, yoksa gelecek mi?

Yayınlanma:
ABONE OL
Oyun mu, skor mu, yoksa gelecek mi?

2000 li yılların başında Galatasaray ‘ın Uefa kupasını kazanmasıyla taçlanan daha sonra Milli takımın dünya kupası ve Avrupa şampiyonası başarıları ile pekişen Türk futbolunun yükseliş trendi  üzerinden neredeyse  on bir yıl geçmiş. Bir zamanlar İzlanda çıktığı zaman yine mi der dururduk, ya da İngiltere maçlarından önce kalecimize büyük iş düşecek  der,  olası hesaplamaları yapardık.

Artık tam o günler geride kaldı derken kendinden hem bütçe hem seyirci hem de klas bakımından zayıf takımlara  büyük takımlarımız birer ,    birer  elendiler. Son 3-4 yılda bu skorlara şansızlık yaftası yapıştırdık, kaldık.

Elbette ki rakibe saygı duymak önemliydi. Küçük takım büyük takım ayrımı yapmadan. Ama rakibin sana saygı duyacağı skorları almak ta önemli  olmalı .  Şu anda Futbol ligimizin boyutları Avrupa da en büyük  beş    Pazar arasında, tartışmasız.  Peki  Avrupa  kupalarında  takımlarımız neden bu kaliteye paralel  skorlar  alamıyorlar ?   Bursaspor  ve   Gaziantepspor     maçlarını yorumlarken bunları düşündüm.

İLGİLİ HABER EZBERCİ EĞİTİM

Bursaspor kendi sahasında maçı zoraki  2-1 alabildi. Geçtiğimiz senelerde almış oldukları yabancılardan verim bile alamadan, verim aldıkları bir yabancıyı  gönderdiler . İnsua,  Steinert  , Krita gibi yabancılardan ne verim alabildi ki Bursaspor… Ve   bugün hala bu yabancıların ikisi kadrosunda.

Elbette ki Miller önemli bir futbolcu. Yeri doldurulmalıydı. Beyaz Rusya temsilcisine karşı alınabilen bu skor sizleri de düşündürmedi  mi ?

Ya   Gaziantespor.  Onlar da   Polonyanın    köklü temsilcisi karşısında mağlubiyet yüzü gördüler. Geçen seneki kadroyu korumak  güzel ama yenilgiden sonra takviye yapmak neyin nesi. ?  Yenilgiden önce yapılması  gerekmiyormuydu ? Rövanştan umutlu olsak ta Gaziantespor gibi büyük bir takımın daha dikkatli olması gerekirdi.

90’lı yılların futbolunda bile ülkemizde Rıdvan gibi,Metin gibi,Feyyaz gibi bir çok futbolcu yetişirken bugün Almanya ‘dan gelen gurbetçilerimiz dahil ışık veren yetenek sayısı son derece azaldı.Üstelik son yıllara bakarsak Gol krallığı sıralamasında biraz öne çıkmış futbolcularımız daha sonra kariyerlerinde düşüşler yaşadılar.

Bakınız  Okan Yılmaz ‘ a..Marsilya ya gitti,gidiyor denilirken bir anda onu beklenmedik takımlarda gördük ,ya  Konyaspor ‘un gol makinesi  Zafer Biryol ,  ya da Kayserispor da iken kariyerinin doruğuna çıkan  Gökhan Ünal,

Oysaki  bu futbolcuların  çoğunu    Avrupa’ nın önemli takımlarında izleme şansına sahip olabilirdik.

Bu  yüzden   Trabzonsporlu    Burak yılmaz ‘ın istikrarı daha da önem kazanıyor. Ve bir gerçek var ki  yeteneklerimizi  daha da geliştirip futbolumuzda yakaladığımız  çıkışı ,  başarıyı korumalıyız.

Oğuz Akdeniz

author avatar
Oğuz Akdeniz
Kısaca özgeçmişim : 1976 doğumluyum.İstanbul Üniversitesi iktisat fakültesi mezunuyum.Kadıköy de ikamet ediyorum.İngilizce ve ispanyolca biliyorum.Bekarım.Daha önce kanal 9 televizyonunda yorumculuk ve spormix,nbatr.com,basketbolhaber.com gibi pek çok sitede köşe yazarlığı yaptım.Spor dışında bankacılık,sigortacılık ve telekom sektörleri ile ilgilenme fırsatım oldu.

İlgili Haberler

25 – 31 Mart 2024 Astroloji haftalık yorum: 26 Mart (Ay Tutulmasından 1 gün sonrası) Haftanın En Yoğun Günü!
Yazarlar
23 Mart 2024
25 – 31 Mart 2024 Astroloji haftalık yorum: 26 Mart (Ay Tutulmasından 1 gün sonrası) Haftanın En Yoğun Günü!

Ay Tutulmasından tam 1 gün sonrası yani 26 Mart haftanın en yoğun günü olup bugünde olumsuz hava şartları ve kazaları çoğalabilir. 31 Martta da zayıf fay hatlarında şiddetli depremler artabilir. 31 Martta depremlerin haricinde şiddet ve terör olayları da artabilir. 25 Marttaki Ay Tutulması Terazi burcunda -1 katsayısında olup en çok Natal Güneşi İkizler ve […]

Mimar Dr. Nihat Şen, “İstanbul’da 5 yılda 1,5 milyon konut yenilenebilirdi”
Belediye
22 Mart 2024
Mimar Dr. Nihat Şen, “İstanbul’da 5 yılda 1,5 milyon konut yenilenebilirdi”

İstanbul’u bekleyen deprem riski için atılan adımları ve kentsel dönüşüm tartışmalarını işin uzmanı değerlendirdi. Türkiye, deprem kuşağında olduğu gerçeğiyle yüz yüze kalmaya devam ederken deprem uzmanlarında sık aralıklarla uyarılar gelmeye devam ediyor. Özellikle de İstanbul’da beklenen olası deprem riski milyonlarca kişi açısından korkuya neden oluyor. 31 Mart 2024 yerel seçimlerine günler kala belediye başkan adaylarının da gündemi deprem. Mevcut İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminden şikâyetçi olan İstanbullunun […]

HER YASAL HAK HELAL DEĞİLDİR
Yazarlar
19 Mart 2024
HER YASAL HAK HELAL DEĞİLDİR

Alev Alatlı:  “İmar ruhsatı olan bir müteahhit şehrin ırzına tecavüz ederken yasal olarak suçsuzdur ama yaptığı iş helal değildir. Keza raf ömrünü uzatmak için ekmeğin içine kanserojen madde koyan fırıncının yaptığı ambalajın üzerine koyduğu sürece yasal dolayısıyla suçsuzdur, ama helal değildir. Bir kalem darbesiyle atar ergenleri sokağa döken yazar, alevler afakı sardığında suç mahallinde değilse, olayları […]

18 – 24 Mart 2024 Astroloji haftalık yorum: 22 Mart (Ay Tutulmasından 3 gün önce) Haftanın EN Yoğun Günü!
Yazarlar
16 Mart 2024
18 – 24 Mart 2024 Astroloji haftalık yorum: 22 Mart (Ay Tutulmasından 3 gün önce) Haftanın EN Yoğun Günü!

22 Mart Ay Tutulmasından 3 gün öncesi haftanın en yoğun günü olup bu günde Ay, Merkür, Mars, Uranüs ve Plüto düşük katsayıda olacaktır. Bilhassa Mars Transiti İkizler ve Yay burcunu olumsuz etkileyebilir. İkizler burcu her türlü iletişim ve ulaşımı sembolize ettiğinden 22 Martta iletişim kazaları ve olumsuz hava şartları oluşabilir. Uranüs Transiti de yer altını […]