Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Evvel zaman içinde Lig masalı

Yayınlanma:
ABONE OL
Evvel zaman içinde Lig masalı

Her zaman şu cümleyi futbol camiası içerisinde bulunan insanlardan duyar, dinleriz. Lig uzun bir maraton. Evet gerçekten de lig maratonu içerisinde kazanmakta var kaybetmek te. Beşiktaş’ın aldığı karar neticesinde ancak şu yorumu yapabiliriz. ”Biraz erken oldu ” Son yıllarda Türkiye ligine gelen yabancı antrenörler içerisinde tartışmasız en kariyerli hocalardan bir tanesi idi Bernd Schuster.

Tıpkı daha önce gelen ve kıymeti pekte anlaşılamayan Eric Gerets, Jean Tigana, Vicente Del Bosque, Frank Rijkaard gibi Avrupa Futbol pazarında hatta Dünya arenasında öne çıkan isimlerden biriydi. Saydığımız diğer örneklere de Türkiye de yeterince kredi tanınmadı. Nedense büyük umutlar ve büyük fedakarlıklar ile getirilen bu antrenörlerin arkasında işler kötüye gittiği zamanda kimse durmadı.

Elbette Schuster’in Beşiktaş için doğru seçim olup olmadığı çok tartışıldı.Ligin diğer antrenörleri ile yeterince kontak kuramaması, basın ile arasındaki mesafeli tavrı, zaman zaman Türk futbol dünyasına ters gelen açıklamaları hep Schuster’in aleyhine çalıştı.

İLGİLİ HABER YAŞAM VE ÖLÜM

Oysaki gelen yabancı antrenörlerin başarılı olması için sadece kariyerli olması değil bulunduğu ülkenin kültürüne adaptasyonu, o ülkenin insanlarının dilini ve yaşam tarzını öğrenmedeki çabası, futbolcuları , taraftar ve basın ile arasındaki iletişimi de en az kariyerleri kadar önemli.

Bu anlamda Türkiye gelmiş ve başarılı olmuş tüm yabancı hocaların ortak özelliği ülkenin yaşam tarzına ve futbol anlayışına sağladıkları uyumdu. Christoph Daum ‘un Milli Marşımızı okuması, Karl Heinz Feldkamp’ın basın ve taraftar ile kurmuş olduğu sıcak iletişim, Gordon Milne’in maç sonlarında sürekli İngilizce demeç vermesine rağmen kültürümüze olan yatkınlığı her zaman bu antrenörlerin hanesine artı puan olarak yazıldı.

Evet Schuster gönderilmemeliydi. Çünkü daha önce Ülkemizden ayrılan antrenörlere yeterince sabır gösterilmediği konusunda tüm spor dünyası hemfikirdi. Belki sezon sonu beklenmeli ve Alman çalıştırıcı ile yollar alınan neticeye göre değerlendirilmeliydi.

Kabul etmek gerekir Beşiktaş yapılan takviyelerden bile çok önce Avrupa kupalarında güzel sonuçlar aldı.Diğer takımlarımız beklenmedik şekilde Avrupa macerasına veda ederken bir tek Beşiktaş o sahnede duruyordu.Ve İlk geldiğinde ve ligin başlangıcında herkes bu antrenörü öve öve bitiremiyordu.

Bir Antrenör ile anlaştığın zaman hedeflerini uzun vadede koyacaksın.Yabancı bir memlekete gelen antrenör Futbol dahisi olsa alışma devresini atlatmadan başarılı olması çok zor.Bu yüzden bu uzun vadeli hedefler de istikrar, başarı ve geleneği olan bir futbol kulübü olmak istiyorsan antrenörüne sahip çıkacaksın.Ve işin ilginç yanı da ne zaman takım kötüye gitse, birazcık oyunculara ve kulübe zaman vermeyi bile kıskanan, sürekli olarak takımı ve kulübü bir şeyler peşinde olduğunu iddia eden haberler.

Son günlerde aynı şey Gheorge Hagi için yapılıyor. Sanki Hagi kendi oluşturduğu bir takıma sezon başında gelmiş ve kademe kademe takımı bu noktaya itmiş gibi… İnanılır gibi değil. Oysa sezon ortasında gelerek zaten büyük bir risk almıştı.Kendi oluşturmadığı bir takıma, tanıdığı ancak zaman geçirmediği bir ekibe gelmek her şeye rağmen zor.

Umarım Hagi’nin Galatarasaray kariyerinde aynı sahneleri tekrar yaşamayız

author avatar
Oğuz Akdeniz
Kısaca özgeçmişim : 1976 doğumluyum.İstanbul Üniversitesi iktisat fakültesi mezunuyum.Kadıköy de ikamet ediyorum.İngilizce ve ispanyolca biliyorum.Bekarım.Daha önce kanal 9 televizyonunda yorumculuk ve spormix,nbatr.com,basketbolhaber.com gibi pek çok sitede köşe yazarlığı yaptım.Spor dışında bankacılık,sigortacılık ve telekom sektörleri ile ilgilenme fırsatım oldu.

İlgili Haberler

Yazarlar
23 Nisan 2024
22 – 28 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 23 Nisan Ayın En Tehlikeli Günü! Dikkat!

23 Nisan Türkiye açısından Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ama 2024’deki 23 Nisan Dünya açısından Büyük ve Yıkıcı Olaylara gebe olabilir. 23 Nisan haftanın ve ayın en olumsuz ve düşük katsayılı günü olup bugünde Güneş (-3), Ay (-4), Merkür (-2), Venüs (-3), Plüto (-2) son derece düşük katsayıda olacaktır. Hafta boyu ve bilhassa 23 Nisanda […]

EĞİTİMDE ÇÖZÜM!
Yazarlar
16 Nisan 2024
EĞİTİMDE ÇÖZÜM!

Geçen hafta eğitim sisteminin ezberci olduğunu söylemiş, neden ezberci olduğunu örnekler vererek anlatmıştım. İşin doğrusu eğitim sistemini anlatmaya da gerek yok. Eğitimin ne durumda olduğu ortada… Bilinmeyen bir mevzu değil… İyi de iyi bir eğitim nasıl olmalıdır? Öyle değil mi? Evet! Çözüm nedir? Ne yapılırsa kaliteli bir eğitim ortaya çıkar? İsterseniz size kısa ve net […]

Yazarlar
15 Nisan 2024
15 – 21 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 21 Nisan Güneş, Merkür, Venüs Dikkat!

15 Nisan haftası Güneş Tutulmasından sonraki hafta olup haftanın en olumsuz günü 21 Nisan Pazar günüdür. Güneşin katsayısı 20 Nisandan itibaren -2 seviyesine düşecektir ve Natal Güneş ve Marsı Koç, Boğa, Yengeç**, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Oğlak**, Kova, Balık olanları son derece olumsuz etkileyebilir. Bilhassa Yengeç ve Oğlak burçları 20, 21 Nisanda Tr Güneşden son […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]