MENÜ ☰
Volimax
Esentepe Avrupa Konutları
Kadıköy Gazetesi » Politika » Suriye iddialarına net yanıt: MSB’den “operasyon yok” açıklaması

Suriye iddialarına net yanıt: MSB’den “operasyon yok” açıklaması



Suriye’de artan askeri hareketlilik “yeni operasyon” iddialarını gündeme getirirken, Milli Savunma Bakanlığı’ndan dikkat çeken bir açıklama geldi. Bakanlık, görüntülerin operasyon hazırlığı değil, rutin birlik değişimi olduğunu açıkladı.

Son günlerde Suriye’nin kuzeyinde artan askeri hareketlilik, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yeni bir harekat hazırlığında olduğu yönünde yorumlara yol açtı. Afrin, Rasulayn ve Halep çevresinde görüntülenen TSK konvoylarının ardından gözler Milli Savunma Bakanlığı’na çevrilirken, iddialara ilişkin resmi açıklama geldi. Bakanlık, söz konusu faaliyetlerin olağan birlik değişimi kapsamında gerçekleştirildiğini duyurdu.

“FAALİYETLER RUTİN, YORUMLAR SPEKÜLATİF”

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, kamuoyuna yansıyan görüntülerin operasyon hazırlığı olarak değerlendirilmesini doğru bulmadıklarını belirtti. Yapılan açıklamada, TSK’nın sahadaki hareketliliğinin planlı ve rutin görevler çerçevesinde yürütüldüğü ifade edilerek, farklı anlamlar yüklenmesinin gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

GÖZLER SDG VE SURİYE ORDUSUNDA

MSB açıklamasında, Suriye’deki asıl kritik başlığın Türk Silahlı Kuvvetleri’nin faaliyetleri değil, terör örgütü SDG’nin tutumu ve Suriye ordusunun sahadaki adımları olduğu belirtildi. Bakanlık, bölgede istikrarın sağlanmasının bu başlıklar üzerinden değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

“10 MART MUTABAKATINA UYULMUYOR”

Bakanlık yetkilileri, SDG’nin 10 Mart Mutabakatı’na rağmen Suriye ordusuna entegre olma yönünde somut adım atmadığını ve faaliyetlerini sürdürdüğünü kaydetti. Bu durumun, Suriye’de kurulmaya çalışılan güvenlik ve istikrar ortamını olumsuz etkilediği ifade edildi.

“BAZI ÜLKELER CESARETLENDİRİYOR” UYARISI

MSB tarafından yapılan değerlendirmede, bazı ülkelerin söylem ve eylemleriyle SDG’yi entegrasyon sürecinden uzaklaştırdığına dikkat çekildi. Terör örgütünün zaman kazanma çabalarının sonuç vermeyeceği vurgulanarak, entegrasyon dışında bir seçeneğin kalmadığı mesajı verildi.

SAVUNMA SANAYİİ VE HAVA GÜCÜ BAŞLIKLARI

Basın bilgilendirme toplantısında savunma sanayiine ilişkin başlıklara da değinildi. Bakanlık, Türkiye’nin hava savunma kapasitesini yerli ve millî sistemlerle güçlendirme çalışmalarının planlandığı şekilde sürdüğünü bildirdi. S-400 hava savunma sistemi konusunda yeni bir gelişme bulunmadığı, F-35 tedariki için ise ABD ile diplomatik temasların devam ettiği aktarıldı.

EUROFİGHTER İÇİN ARA FORMÜL

Eurofighter tedarikine ilişkin son durum hakkında da bilgi veren MSB, yeni üretim uçaklar teslim edilene kadar ara çözüm olarak Katar ve Umman’dan 12’şer uçak alınmasının planlandığını açıkladı. Katar’dan temin edilecek uçakların sözleşme sonrası, Umman’dan alınacak uçakların ise modernizasyon sürecinin ardından Türkiye’ye getirileceği belirtildi.

Kaynak: Haber Merkezi

📆 12 Aralık 2025 Cuma 15:30   ·   💬 0 yorum   ·  
ABS Kör Kalıp

KADIKÖY'DE HAVA

İSTANBUL

BLOG

YAZARLAR

RÖPORTAJLAR

BAĞLANTILAR