Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel

Kitle İletişim Araçlarının Gelişim Tarihi

Yayınlanma:
ABONE OL

Bugün medya, onsuz hiçbir toplumun var olamayacağı bir araçtır. Her türlü verinin akışı o kadar büyüktür ki, modern bir insan farklı akışları hızlı bir şekilde filtreleyebilmeli ve yalnızca gerçekten önemli yönlere dikkat edebilmelidir. Aksi takdirde, bilgi rutininde tıkanma riski büyüktür.

Medyanın ortaya çıkış tarihi hakkında konuşursak, o zaman her şey basınla başladı. Tek tek harflerden oluşan bir setle baskı, 15. yüzyılın ortalarında Johannes Gutenberg tarafından icat edildi. Başlangıçta, basılı kitaplar yayınlanmaya başlandı ve ilk basılı süreli yayınlar sadece bir buçuk yüzyıl sonra ortaya çıktı. Modern gazetelerin selefi, “avvisi” olarak adlandırılan el yazısıyla yazılmış bir Venedik bilgi broşürü olarak kabul edilir (İtalyanca “avviso” kelimesinden – mesaj). Gazzetta adı verilen bir an için satıldı. Bu nedenle iyi bilinen “gazete” kelimesi.

İlk gazete tirajlarının asgari hacimlerde farklılık gösterdiğini belirtmek gerekir – sadece birkaç yüz kopya, ancak yavaş yavaş durum değişti ve toplumu bölgedeki veya bir bütün olarak ülkedeki çeşitli önemli olaylar hakkında bilgilendirmenin ana yolu haline gelen süreli yayınlar oldu.

Bugün, medya sadece süreli yayınlar tarafından değil, aynı zamanda radyo, televizyon ve İnternet tarafından da temsil edilmektedir. İstatistiklere göre, nüfus arasında en popüler olanı İnternet ve televizyondur ve insanların ülkede ve yurtdışında neler olup bittiği hakkında büyük miktarda bilgi edindikleri kaynaklardır. Günümüz dünyasında, medyanın insanlar üzerindeki etkisi o kadar büyüktür ki, haber endüstrisinde faaliyet gösteren birçok şirket devlet tarafından kontrol edilmektedir ve bu da çok şey ifade etmektedir.

Çevrimiçi medya nedir

Modern teknolojilerin dünyası kendi koşullarını belirler ve bu nedenle giderek daha fazla insanın çevrimiçi medyayı tercih etmesi şaşırtıcı değildir. Bunlar, izleyiciyi sürekli artıran, özel ve benzersiz bir şey sunmaya çalışan bilgi kaynaklarıdır. Ancak genel olarak konuşursak, bu tür bilgi kaynaklarının temel avantajları şunlardır:

  • Randıman. Kullanıcılar 7/24 bilgi alırlar ve İnternet portallarında televizyondan veya diğer kaynaklardan çok daha hızlı görünür.
  • İstenilen yönü bağımsız olarak seçme yeteneği. Böylece, kişi kendisini bilgi gürültüsünden ve kendisini ilgilendirmeyen bilgilerden kurtarır.
  • Tematik doygunluk. Çevrimiçi medya o kadar çeşitlidir ki, ziyaretçilerin ihtiyaçlarını herhangi bir tercihle karşılayabilirler.
  • Sürekli gelişime odaklanmak. Yeni kullanıcıları çekmek için, sanal medya sürekli olarak yeni içerik arayışında olmalı, aynı zamanda kalitesi (stilistik ve semantik yük) üzerinde çalışmalıdır.
  • Bilgiye erişim. Kullanıcılar, yaşı on yıllarca, hatta yüzyıllarca hesaplanan bilgilere ücretsiz erişime sahiptir.

Çevrimiçi medyanın eksiklikleri hakkında konuşursak, asıl olan güvenilmezliktir. Hayır, sağlanan tüm bilgilerden bahsetmiyoruz, ancak sanal medyada yanlış bilgilerin belirli bir yüzdesi hala mevcut. Bu bağlamda, kullanıcılar yalnızca mükemmel bir üne sahip kanıtlanmış kaynakları tercih etmelidir.

Türkiye’nin en popüler medyası

Türkiye’ye muhafazakar bir ülke denilemez. Bu, nüfusu geleneklerini onurlandıran ve saygı duyan modern bir devlettir. Özellikle halk yurt içinde ve yurt dışında olup bitenleri yakından takip ediyor. İnsanlar aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli kaynaklardan bilgi alır:

  • Yazılı basın (Hürriyet, Posta, Sözcü ve diğerleri). Türkiye’deki süreli yayınların popülerliklerini kaybetmedikleri ve günlük olarak yayınlandıkları unutulmamalıdır.
  • Televizyon. Ülkedeki bu pazar çok yüksek bir seviyede gelişmiştir ve sadece kamu değil, aynı zamanda özel kanalları da içermektedir. Pazar liderlerinden biri, farklı tematik yönelimlerde 10’dan fazla kanala sahip olan televizyon şirketi TRT’dir.
  • Çevrimiçi medya. Bu alanda https://www.sondakikahaberleri.info.tr/ haber sitesi dikkat çekiyor. Site, bu tür bölümlerde yoğunlaşan ilgili ve doğru bilgilerle sürekli olarak güncellenmektedir: politika, sanat, spor, teknoloji ve diğerleri.

Birçok Avrupa medyasında Türkiye’de devlet tarafından sıkı sansür uygulandığına dair sık sık bilgi olmasına rağmen, pratikte bu doğru değildir. Türk halkı açık ve özgürlükçüdür ve bu nedenle her zaman tüm tezahürleriyle gerçeğin yanında yer alır.

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum Saba Tümer, programının ikinci bölümünde çok sevdiği Mabel Matiz’i ağırladı. Tümer’in; “Bazen ruhun, bedenin […]