Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

SATEN KUMAŞ HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

Yayınlanma:
ABONE OL

Bir süredir geri planda olan saten kumaş, geçen sezondan itibaren tekrar yükselişe geçti. Kaygan ipeksi bir yumuşaklığa ve parlak bir yüzeye sahip olan saten eskiden bu yana lüksün ve zarafetin simgesi olarak kabul edilmiş özel bir kumaş.

Birçok çeşidi bulunan saten kumaş genellikle kadınların özel gün ve davetlerde giyecekleri abiye elbiselerde ve gelinliklerde kullanılır. Bununla birlikte, gömlek, etek, pantolonlarda da kullanılan bu özel kumaşın yaygın olarak kullanıldığı bir başka alan ise kız çocuğu elbiseleri. Erkeklerde sadece özel günlerde gömlek ve nadiren pantolon ve ceketlerde kullanılan satenin bir başka yaygın kullanım alanı ise ev tekstili ürünleri. Perde, yatak örtüleri, döşeme kumaş olarak da eskiden bu yana tercih edilen saten kumaş çanta, kurdele, papyon, eşarp, fular, şerit gibi birçok alanda kullanılıyor.

Abiye giyimin önde gelen kumaş tedarikçilerinden Erler Tekstil, kurulduğu 1992 yılından bu yana koleksiyonlarında yer verdiği saten kumaşı bugün birçok çeşidi ile moda severlere ulaştırıyor. Erler Tekstil Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tuncer Özvar’ın kumaş tanıtım videoları, piyasada bilinen saten kumaş türlerini ve özellikleri hakkında pratik bilgiler içeriyor. Erler Tekstil’in koleksiyonlarında yer alan Şantuk Saten, İpeksi Saten, Bosna Saten (Asetat), Bora Bora Saten, Marco Miotti Cady olarak bilinen Anver Saten kumaşlarının nasıl göründüğü hakkında fikir sahibi olmak isteyenler bu video serisine göz atabilir. Firmanın koleksiyonlarında yer alan diğer saten türleri arasında yer alan Diamond Saten, Bahama Saten ve İnce Mikro Likra Saten için ise erlerlumas.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

SATEN KUMAŞ TARİHÇESİ

Saten kumaşın ortaya çıkışı tıpkı ipek gibi Çin’di. Başlarda sadece ipekle yapılıyordu. Adını ise Çin’in liman kenti Quanzhou için Arapların söylediği “Zaitun” sözcüğüne dayandığı tahmin ediliyor. Bir başka görüş ise Fransızca ‘satin’ sözcüğünden geldiğini söyler. Çin’den sonra Orta Doğu’da üretimi yapılan saten kumaşın Avrupa’da üretilmesi on ikinci yüzyılda İtalya’da başlar.

SATEN KUMAŞ ÖZELLİKLERİ

Saten örgüsü, bir çözgü ipliğinin üzerinden dört veya daha fazla atkı ipliği veya bunun tam tersi bir atkı ipliği üzerinden dört veya daha fazla çözgü ipliği geçmesi ile karakterize edilir. Düz dokuma kumaşlardan daha esnektir. En dikkat çekici özelliği tek tarafı parlak, kaygan yüzeyli olmasıdır. Saten birçok düz dokuma kumaştan daha güçlüdür.Kırışıklığa dayanıklıdır.

SATEN KUMAŞ ÇEŞİTLERİ

Dokumada hangi elyafların kullanıldığına ve hangi tip saten örgüsünün tercih edildiğine bağlı olarak farklı saten kumaş türleri vardır. Antika, Atlas, Baronet, Charmeuse, Krep Saten, Düşes Saten, Messaline, Polisatin, Terlik saten litarütüre girmiş en önemli saten kumaş türleridir.

SATEN KUMAŞIN TEMİZLİĞİ

Sentetik elyaftan yapılmış satenler ve pamuktan yapılmış satenler yıkama talimatına uyarak elde veya makinede hasas döngüde yıkanabilirken, ipek satenler için kuru temizleme tercih edilmelidir. Saten kumaşı kurutmak için sıkılmaz, çünkü şeklini kaybedebilir. Kurutucu için de uygun değildir.

İlgili Haberler

Genel
01 Mayıs 2024
Dolandırıcıların Hedefinde Teknik Servis Aramaları

Son zamanlarda, teknoloji ürünlerinin fiyatlarının artmasıyla birlikte tüketiciler, ellerindeki cihazları onararak veya güncelleyerek kullanmaya yöneliyorlar. Ancak, bu durum teknik servis aramalarını da arttırıyor ve dolandırıcıların yeni bir hedefi haline geliyor. Eskiden dolandırıcılar, telefon veya basılı ilanlar aracılığıyla tüketicileri kandırırlardı. Ancak, internetin gelişmesiyle birlikte bu taktikler daha da sofistike bir hal aldı ve vatandaşlar artık doğrudan […]

Belediye
29 Nisan 2024
Şile Şakayık Şenliği 10. Yaşında Doğa Severlerle Buluştu

10 Yıl önce Şile Çevre Gönülleri Derneği tarafından başlanan ve Şile Belediye Başkanlığının da organizasyona dahil olan 10.Şile Şakayık Şenliği geçtiğimiz hafta sonu Şile Hasanlı Mahallesi Sarıkavak Yerleşkesinde gerçekleştirildi. Şile Belediyesi ve Şile Çevre Gönüllüleri Derneği İşbirliğinde Gerçekleştirildi Zaman Yağan Yağmura Rağmen Yoğun Katılımla Gerçekleşti. Şakayık Şenliği, Şile Belediyesi ve Şile Çevre Gönüllüleri Derneği işbirliğindeki […]

Genel
29 Nisan 2024
Basketbol U14 Kızlar Türkiye Şampiyonasında Rüya Şükran Güvenç turnuvanın en iyisi seçildi

22-28 Nisan arası Sinop’ta gerçekleşen basketbol U14 Kızlar Türkiye Şampiyonası Samsun Canik Belediyesi – Botaş Spor finali ile sonuçlandı. Botaş Sporun 66-35 galibiyeti ile sonuçlanan maçta 15 sayı 10 ribaund ile double double yapan Botaş Spor oyuncusu Rüya Şükran Güvenç aynı zamanda turnuvanın en iyi oyuncusu ödülüne layık görüldü. Slot Demo.Kumar Becerileri Admin See Full Bio

Akıllı Telefonların Alışveriş Deneyimini Nasıl Dönüştürdüğü?

Akıllı telefonların ortaya çıkışı, tüketicilerin davranışlarını önemli ölçüde şekillendirerek alışverişle etkileşim kurma ve algılama şeklimizi etkilemiştir. Bu elde taşınabilir teknoloji, günlük yaşantımıza sorunsuz bir şekilde entegre olmuş, yeni kolaylıklar sunmuş ve alışveriş deneyimimizi artırmıştır. Akıllı telefonların perakendeyi nasıl devrim niteliğinde dönüştürdüğünü keşfederken, dijital ve fiziksel alışveriş dünyalarının sorunsuz bir şekilde birleştiği bir manzara keşfediyoruz. Akıllı […]