SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

ÖĞRETMENLERE DAİR…

Yayınlanma:
ABONE OL
ÖĞRETMENLERE DAİR…

Bana okumayı, yazmayı öğreten, ilkokul birinci sınıf öğretmenim annem olduğu, babası, annesi memlekete yüzlerce vatansever genç yetiştiren birer öğretmen olduğu için gurur duyan biri olarak Öğretmenler Haftası ve 24 Kasım Öğretmenler Günü bambaşka bir heyecan hissederim.

24 Kasım; Kuran’ı Kerim’in ilk emri olan okumayı, anlamayı, sorgulamayı, Allah, Peygamber, vatan, millet, bayrak, insan sevgisini, insanlığı, dürüstlüğü, ahlakı, vefayı, saygıyı, adaleti, kul hakkı yememeyi, tevazuu öğreten öğretmenlerin, annem Şükran Yılmaz ve Rahmetli babam Sezai Yılmaz’ın günüdür.

24 Kasım; “Allah beni kolaylaştırıcı bir öğretmen olarak gönderdi” diyerek peygamberlik görevini üstlendiği andan itibaren her yerde, her alanda eğitim öğretim faaliyeti başlatan, Kur’an okuyan ve dua edenlerden ziyade ilim öğrenen ve öğretenleri tercih ederek öğretmenlere büyük değer veren liderimiz, önderimiz, rehberimiz, öğretmenimiz, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın günüdür.

24 Kasım; “Benim asıl anlatılacak yanım, öğretmenliğimdir.”, “Topluma, milletime ben öğretmenlik yapabiliyorsam, beni onunla anlatın. Yoksa yaptığım öteki işlerle beni anlatmanız pek önemli değildir.”, “Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır”, “Ulusları kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir” diyerek öğretmenlere verilmesi gereken değeri, duyulması gereken saygıyı en güzel biçimde anlatan Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün günüdür.

24 Kasım; akla şehitliği, geçim sıkıntısını, atanamamayı, geçinebilmek için ek iş yapmayı, kıymet bilinmemesini, uğradıkları haksızlıkları, saygısızlıkları getiren mesleğin günüdür.

24 Kasım; dünyanın en kıymetli, en saygın mesleği olan ama maddi ve manevi gözden düşürülen, toplumun ve ülkeyi yönetenlerin nezdinde olması gereken yerde olmayan mesleğin günüdür.

24 Kasım; “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” diyenlerin ülkesinde “bana bir harf öğreteni kendime kırk yıl köle ederim” anlayışına mahkûm edilenlerin günüdür.

24 Kasım; kendilerinden onlarca kat fazla maaş alan, geçim sıkıntısı nedir bilmeyen, gittikleri her yerde önlerinde el pençe divan durulan, ayaklarına kırmızı halı serilen, toplumu, eğitimin değerini, öğretmenliği bilmeyen insanların maaşlarını ve akıbetlerini belirlediği mesleğin günüdür.

24 Kasım kutlu olsun. Bu kadar boş laf, saygısızlık, kadir kıymet bilmeme, vefasızlık, haksızlık, adaletsizlik ve geçim sıkıntısıyla nasıl kutlu olacaksa?

İlk öğretmenim sevgili annem Şükran Yılmaz, Rahmetli babam Sezai Yılmaz başta olmak üzere, bütün öğretmenlerimi, bütün öğretmenleri saygıyla ve sevgiyle selamlıyor, ellerinden öpüyor ve kendilerine sağlık, huzur, başarı ve müreffeh bir ülkede, refah içinde geçen bir hayat diliyorum.

Öte yandan 22 Kasım günü de Diş Hekimleri Günüdür.

22 Kasım; Performans Sistemi denen cendereye, rezil, haksız, hatta ahlâksız bir rekabete sokularak çalışmasının, eğitim vermesinin, hastalara hizmet etmesinin önüne geçilen, mesleğini hakkıyla icra etmesine engel olunan, çok büyük haksızlıklar, vefasızlıklar, sıkıntılar yaşayan sağlıkçıların günüdür.

22 Kasım; kendilerine dört bir yandan uygulanan mobbinglere, yapılan haksızlıklara, yaşatılan zorluklara, kadir kıymet bilinmemesine rağmen vatanına, milletine hizmette sınır tanımayan, çok büyük fedakârlıklarla çalışan, emek veren diş hekimlerinin ve tüm sağlık personelinin günüdür.

Sağlıkçıların ve diş hekimlerinin yaşadıkları bu büyük sıkıntılarla kutlu olabilecekse 22 Kasım da kutlu olsun.

author avatar
Ahmet Berhan Yılmaz

İlgili Haberler

Eğitim
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]

11 – 17 Mart 2024 Astroloji haftalık yorum: 12 Mart Dikkat, 15 Mart Güneş ve Ay Süper!
Yazarlar
09 Mart 2024
11 – 17 Mart 2024 Astroloji haftalık yorum: 12 Mart Dikkat, 15 Mart Güneş ve Ay Süper!

12 Mart Haftanın En yoğun günü olup bu günde zayıf fay hatlarında şiddetli depremlere dikkat etmek gerekebilir. 12 Martta en çok Kova burcu evimize dikkat etmemiz gerekebilir. Yengeç ve Oğlak burcu evlerimiz ise hafta boyu emin ellerde olabilir. Hafta boyu Mars Transiti düşük katsayıda olacağından Natal Güneşi Koç olanların keyfi kaçabilir. Natal Marsı Koç olanlar […]

YAŞAR KEMAL
Yazarlar
05 Mart 2024
YAŞAR KEMAL

İnsanlık yolculuğunda kimler geldi, kimler geçti. Adları yazılacak olsa kitaplara sığmaz. Kimler, kimler… Hepsi çok büyük insanlar… Her birisi insanlığa büyük hizmetler etmişler… Kimi bir şeyler icat etmiş, kimi bir şeyler bulmuş, kimi sanatla uğraşmış, kimi yazmış, çizmiş… Yaşar Kemal, o büyük insanlardan birisidir. Edebiyatta bir çığır açmıştır. O kadar ki eserleri tüm dünyaya yayılmıştır. […]

04 – 10 Mart 2024 Astroloji haftalık yorum: 05 Mart Ayın EN Tehlikeli Günü!
Yazarlar
02 Mart 2024
04 – 10 Mart 2024 Astroloji haftalık yorum: 05 Mart Ayın EN Tehlikeli Günü!

05 Mart Ayın en olumsuz ve tehlikeli günü olup Venüs ve Mars hafta boyu ve bilhassa 05 Martta son derece düşük katsayıda olacaktır. Yükselen burçlarına göre Natal Güneşi Koç, Boğa ve Terazi olanların keyfi son derece kaçabilir. Natal Marsı Koç, Boğa, Terazi olanlar ise hırçınlıklarıyla, talepkarlıklarıyla başkalarının keyfini kaçırabilirler.   İşte Hafta boyu en çok […]