Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

NEDEN?

Yayınlanma:
ABONE OL
NEDEN?

Şahıs; neden bu kadar düşmansın insanlara, neden bu kadar acımasız, saygısız, kin, nefret dolusun, neden bu kadar tarafgirsin?

Neden; sevgi yerine nefreti, dostluk yerine düşmanlığı, affetmek yerine kini, barış yerine savaşı, tevazu yerine kibri, hoşgörü yerine bağnazlığı, münevver olmak yerine cehaleti, insanları birleştirmek yerine bölüp parçalamayı tercih ediyorsun?

Neden; insanların vatana, millete hizmet etmesini, vatanını milletini sevmesini, ahlaklı, dürüst, çalışkan olmasını yeterli bulmuyor, seninle aynı partiye, aynı lidere, aynı cemaate, aynı hocaya, aynı tarikata, aynı şeyhe bağlanıp, onlara biat ve iman etmesini istiyorsun?

İLGİLİ HABER ÖĞRETMENE ŞİDDET!

Allah ayetlerinde parti, lider, cemaat, hoca, tarikat, şeyh ayırımı mı yapıyor?

Neden sen; Allah’ın yapmadığını, Allah’ın yasakladığını yapıyor, toplumu bölüp parçalıyor, adaletsizlik, haksızlık, bağnazlık yapıyor, insanları ötekileştiriyorsun?

Bu yaptığın Allah’a isyan, Türklüğe, İslâm’a ve insanlığa ihanet değil midir?

Bu bölünmeler, bu ötekileştirmeler gün gelip şirke ve küfre götürmez mi inananları?

Gün gelip parçalamaz mı bu milleti?

Hz. Muhammed (SAV) böyle bir din mi anlatmış, böyle bir din mi yaşamış?

Atalarımız onlarca milletin, onlarca ayrı dine sahip insanın yüzyıllarca bir arada yaşamasına vesile olurken sabah akşam düşmanlığı, kini, nefreti mi körüklemiş?

Ama ne yazık ki şimdilerde biat edilen gruba göre farklı din yaşanıyor, insanlara bakış, hayat tarzı değişiyor, çünkü partiler, cemaatler, tarikatlar din haline gelmiş.

Sen; Türk – İslâm düşmanlarını bile partine, cemaatine, tarikatına hizmet ediyor, liderine, hocana, şeyhine biat ediyor, destek oluyor diye baş tacı ediyor, dostluk ettiğin, birlikte yaşadığın, cenazende, düğününde, hastalığında senin yanında olan insanları, vatanını, milletini, bayrağını seven vatanseverleri, aynı camiden çıktığın insanları senden değil diye dışlıyor, hatta düşman ilan ediyorsun.

Sen; Vatanın, milletin iyiliği ve Allah rızası için “emri bil maruf nehyi anil münker” yapmaya, doğruları ortaya koymaya çalışan insanları siyasetinle, tarikatınla, cemaatinle ve bunlardan aldığın siyasi, dünyevi, nefsi, şeytani nüfuz, makam ve para gücünle boğmaya, susturmaya çalışıyorsun.

Hiç düşündün mü, neden?

Yapma; milletin birlik beraberliğini bozma, huzurunu kaçırma, milleti bölüp parçalama, milleti birbirine düşürme, topluma adaletsizlik, haksızlık, kin, nefret, düşmanlık, cehalet, bağnazlık tohumu ekme.

Atalarımız onlarca milleti, bir o kadar ayrı dine sahip milyonlarca insanı yüzyıllarca tek bir millet gibi bir arada tutmayı başarmış, sen tek bir milleti onlarca ayrı millet, onlarca ayrı din sahibiymiş gibi hissettirme, bölme, parçalama, birbirine düşürme.

Yazıktır, günahtır, vebaldir.

author avatar
Ahmet Berhan Yılmaz

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
13 Mayıs 2024
Sadettin Saran fırsatı kaçırıyor

Malumunuz Fenerbahçe’nin eski başkanı Aziz Yıldırım, tekrar başkanlık için adaylığını açıkladı. 4 Haziran 2018 tarihinden bu yana başkan olan Ali Koç döneminde elle tutulur bir başarı yok. Aziz Yıldırım da bunu gözeterek başkanlığa aday oldu. Tekrar kazanır mı? Bilemem ama Fenerbahçe’nin artık başka yüzlere ihtiyacı var. Evet, Aziz başkan Fenerbahçe’nin bir efsanesi ama yaşı itibarıyla artık genç adayların önü […]

Yazarlar
12 Mayıs 2024
13 – 19 Mayıs 2024 Astroloji haftalık yorum: 18 Mayıs Ay ve Plüto Süper!

19 Mayısda Boğanın son derecelerindeki Güneş ve Jüpiter en çok Başak, Balık, Aslan ve Kova burçlarını rahatsız edebilir. Hafta boyu ve bilhassa 19 Mayısda Aslan burcu evimize denk gelen konulara dikkat etmeliyiz. Örneğin Aslan burcu evimiz 1.ev ise hafta boyu ve bilhassa 19 Mayısda 1.evi sembolize eden fiziksel sağlığımıza, yapacağımız yeni başlangıçlara dikkat etmemiz gerekebilir. […]

MÜLAKAT!
Toplum
07 Mayıs 2024
MÜLAKAT!

Bir devlet dairesine girmek için KPSS yetmiyormuş gibi bir de mülakat getirdiler; üniversite mezunu gençlerimizi hayatlarından bezdirdiler. Bırakın hayatlarından bezdirmeyi, KPSS ve mülakat illetinden bezip kendi canına kıyan bir sürü gencimiz oldu. İnanın şu yazıyı yazarken, mülakat mağduru gençlerimiz aklıma geldi, tüylerim diken diken oldu, içim ürperdi. Epey bir mülakata girmiş birisi olarak şunu açık […]

Yaşam
05 Mayıs 2024
06 – 12 Mayıs 2024 Astroloji haftalık yorum: 06, 07 Mayıs Dikkat, 12 Mayıs Ay Süper!

06, 07 Mayıs Haftanın ve Ayın en düşük katsayılı günü olup bu günde Dünyanın muhtelif yerlerinde olumsuz hava şartları ve kazaları çoğalabilir. Hafta boyu ve bilhassa 06, 07 Mayısda Aslan ve Kova burcu evlerimize dikkat etmemiz gerekebilir. 06, 07 Mayısda Aslan ve Kova burçları Ay Transitinden çift yönlü olumsuz etki alabilir. 06, 07 Mayısda Aslan […]