SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

NEDEN?

Yayınlanma:
ABONE OL
NEDEN?

Şahıs; neden bu kadar düşmansın insanlara, neden bu kadar acımasız, saygısız, kin, nefret dolusun, neden bu kadar tarafgirsin?

Neden; sevgi yerine nefreti, dostluk yerine düşmanlığı, affetmek yerine kini, barış yerine savaşı, tevazu yerine kibri, hoşgörü yerine bağnazlığı, münevver olmak yerine cehaleti, insanları birleştirmek yerine bölüp parçalamayı tercih ediyorsun?

Neden; insanların vatana, millete hizmet etmesini, vatanını milletini sevmesini, ahlaklı, dürüst, çalışkan olmasını yeterli bulmuyor, seninle aynı partiye, aynı lidere, aynı cemaate, aynı hocaya, aynı tarikata, aynı şeyhe bağlanıp, onlara biat ve iman etmesini istiyorsun?

Allah ayetlerinde parti, lider, cemaat, hoca, tarikat, şeyh ayırımı mı yapıyor?

Neden sen; Allah’ın yapmadığını, Allah’ın yasakladığını yapıyor, toplumu bölüp parçalıyor, adaletsizlik, haksızlık, bağnazlık yapıyor, insanları ötekileştiriyorsun?

Bu yaptığın Allah’a isyan, Türklüğe, İslâm’a ve insanlığa ihanet değil midir?

Bu bölünmeler, bu ötekileştirmeler gün gelip şirke ve küfre götürmez mi inananları?

Gün gelip parçalamaz mı bu milleti?

Hz. Muhammed (SAV) böyle bir din mi anlatmış, böyle bir din mi yaşamış?

Atalarımız onlarca milletin, onlarca ayrı dine sahip insanın yüzyıllarca bir arada yaşamasına vesile olurken sabah akşam düşmanlığı, kini, nefreti mi körüklemiş?

Ama ne yazık ki şimdilerde biat edilen gruba göre farklı din yaşanıyor, insanlara bakış, hayat tarzı değişiyor, çünkü partiler, cemaatler, tarikatlar din haline gelmiş.

Sen; Türk – İslâm düşmanlarını bile partine, cemaatine, tarikatına hizmet ediyor, liderine, hocana, şeyhine biat ediyor, destek oluyor diye baş tacı ediyor, dostluk ettiğin, birlikte yaşadığın, cenazende, düğününde, hastalığında senin yanında olan insanları, vatanını, milletini, bayrağını seven vatanseverleri, aynı camiden çıktığın insanları senden değil diye dışlıyor, hatta düşman ilan ediyorsun.

Sen; Vatanın, milletin iyiliği ve Allah rızası için “emri bil maruf nehyi anil münker” yapmaya, doğruları ortaya koymaya çalışan insanları siyasetinle, tarikatınla, cemaatinle ve bunlardan aldığın siyasi, dünyevi, nefsi, şeytani nüfuz, makam ve para gücünle boğmaya, susturmaya çalışıyorsun.

Hiç düşündün mü, neden?

Yapma; milletin birlik beraberliğini bozma, huzurunu kaçırma, milleti bölüp parçalama, milleti birbirine düşürme, topluma adaletsizlik, haksızlık, kin, nefret, düşmanlık, cehalet, bağnazlık tohumu ekme.

Atalarımız onlarca milleti, bir o kadar ayrı dine sahip milyonlarca insanı yüzyıllarca tek bir millet gibi bir arada tutmayı başarmış, sen tek bir milleti onlarca ayrı millet, onlarca ayrı din sahibiymiş gibi hissettirme, bölme, parçalama, birbirine düşürme.

Yazıktır, günahtır, vebaldir.

author avatar
Ahmet Berhan Yılmaz

İlgili Haberler

Eğitim
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]

11 – 17 Mart 2024 Astroloji haftalık yorum: 12 Mart Dikkat, 15 Mart Güneş ve Ay Süper!
Yazarlar
09 Mart 2024
11 – 17 Mart 2024 Astroloji haftalık yorum: 12 Mart Dikkat, 15 Mart Güneş ve Ay Süper!

12 Mart Haftanın En yoğun günü olup bu günde zayıf fay hatlarında şiddetli depremlere dikkat etmek gerekebilir. 12 Martta en çok Kova burcu evimize dikkat etmemiz gerekebilir. Yengeç ve Oğlak burcu evlerimiz ise hafta boyu emin ellerde olabilir. Hafta boyu Mars Transiti düşük katsayıda olacağından Natal Güneşi Koç olanların keyfi kaçabilir. Natal Marsı Koç olanlar […]

YAŞAR KEMAL
Yazarlar
05 Mart 2024
YAŞAR KEMAL

İnsanlık yolculuğunda kimler geldi, kimler geçti. Adları yazılacak olsa kitaplara sığmaz. Kimler, kimler… Hepsi çok büyük insanlar… Her birisi insanlığa büyük hizmetler etmişler… Kimi bir şeyler icat etmiş, kimi bir şeyler bulmuş, kimi sanatla uğraşmış, kimi yazmış, çizmiş… Yaşar Kemal, o büyük insanlardan birisidir. Edebiyatta bir çığır açmıştır. O kadar ki eserleri tüm dünyaya yayılmıştır. […]

04 – 10 Mart 2024 Astroloji haftalık yorum: 05 Mart Ayın EN Tehlikeli Günü!
Yazarlar
02 Mart 2024
04 – 10 Mart 2024 Astroloji haftalık yorum: 05 Mart Ayın EN Tehlikeli Günü!

05 Mart Ayın en olumsuz ve tehlikeli günü olup Venüs ve Mars hafta boyu ve bilhassa 05 Martta son derece düşük katsayıda olacaktır. Yükselen burçlarına göre Natal Güneşi Koç, Boğa ve Terazi olanların keyfi son derece kaçabilir. Natal Marsı Koç, Boğa, Terazi olanlar ise hırçınlıklarıyla, talepkarlıklarıyla başkalarının keyfini kaçırabilirler.   İşte Hafta boyu en çok […]