SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kadıköy Bostanları projesinde ilk tohumlar toprakla buluştu

Yayınlanma:
ABONE OL

Kadıköy’de sağlıklı ve temiz gıda üretimine teşvik ve erişim kolaylığı sağlamak için hayata geçirilen Kadıköy Bostanları projesinde ilk tohumlar toprakla buluştu.

Kadıköy Belediyesi’nin Moda ve Fenerbahçe’de pilot uygulama olarak hayata geçirdiği Kadıköy Bostanları projesi 18 Eylül Cumartesi günü, düzenlenen bir törenle açılışını yaptı. Kent kültürü içinde kırsal yaşantının mümkün olabileceği ve mahallelilerin toprağa dokunarak sağlıklı gıdaya ulaşabileceğini gösteren projede atalık tohumlar toprağa atıldı.

Kadıköy Bostanları Projesi En Başta Çocuklar İçin Geliştirildi

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı açılış konuşmasında projenin en başta çocuklar için yapıldığını söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben çiftçi bir ailenin çocuğuyum. Çiftçilik yapıyoruz. Birçok çocuk domatesin ağaçta yetiştiğini düşünüyor, birçok çocuk çileğin nasıl yetiştiğini görmüyor, bilmiyor. Çünkü öyle ortamları hiç göremediler. Bizim öncelikli amaçlarımızdan biri de gerçekle çocuklarımızı bir araya getirmek. Domates, biber nerede yetişir, turp nedir, nasıl oluşur. Bunları gösterebilmek için bu bostanları organize ettik. Ayrıca yaşanan salgın ve iklim krizinin etkilerini de en yıkıcı haliyle yaşadığımız bu günlerde, dayanışma ve temiz gıdaya ulaşım da bir o kadar önemli hale geldi. Kadıköy Belediyesi olarak, komşularımızla birlikte gerçekleştirdiğimiz bu projeyle, istediğimiz doğal gıdayı atalık tohumlarla yetiştirmenin yanı sıra, topluluk olarak yardımlaşma ve paylaşma gibi sosyal değerlerin de öne çıkmasını hedefliyoruz. Bahar döneminde Rasimpaşa ve Koşuyolu Bostanları da komşularımızın kullanımına açılacak.” dedi.

Odabaşı’ndan Kalamış İçin Çağrı

Odabaşı, ayrıca Kalamış Marina’nın özelleştirme kararıyla ilgili 21 Eylül’de Özelleştirme İdaresi’ne gideceklerini ve bir basın açıklaması yapacaklarını duyurdu: “21 Eylül’de 21 mahalle muhtarıyla Özelleştirme İdaresi’nin önünde basın açıklaması yapacağız. Umarım yeni imara, yeni betona, yeni ranta dur derler. Kadıköy Belediyesi olarak hukukun bize verdiği yetki çerçevesinde mücadelemizi sürdüreceğiz. ”

Moda Bostanı’ndan sonra Fenerbahçe Bostanı’nda da açılış töreni düzenlendi. Başkan Odabaşı 2016 yılında Saint Joseph Lisesi Permakültür Kulübü öğrencilerinin girişimiyle projenin Fenerbahçe Parkı’nda yaşam bulduğunu söyledi ve projeye katkılarından dolayı Saint Joseph Lisesi adına Şükran Toy’a ve bahçeye emek veren öğrenciler adına gönüllülerden Sedat Toy’a çiçek ve plaket takdim etti.

Kadıköy Bostanlarında Permakültür Eğitimleri de Olacak

Kadıköy Belediyesi’nin hayata geçirdiği Kadıköy Bostanları projesi, pilot uygulama olarak Fenerbahçe ve Moda’da başladı. Online kayıtla 6 ay süreyle ücretsiz yer edinen mahalleliler, kendilerine tahsis edilen 4,5 metrekarelik bostanlarda ekim, dikim yaparak kendi ürünlerini yetiştirecek ve hasadını yapacak. Atalık tohumlarla sağlıklı, organik gıda yetiştirmenin yanı sıra, topluluk olarak yardımlaşma ve paylaşma gibi değerlerin de öne çıkmasını sağlayan bostanlarda bahçe tasarımı, balkon ve arka bahçe tarımı, permakültür gibi eğitimler ve sürdürülebilir film ve belgesel gösterimleri de olacak. Belediye, bostan kültürünün yaygınlaşması için hayata geçirdiği Kadıköy Bostanları projesini, Kadıköy’ün bütün mahallelerinde yaygınlaştırmayı hedefliyor. Kadıköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün himayesinde sürdürülecek projede bostanlardan daha çok kişinin yararlanması için 6 aylık periyotlarda online kayıtlar açılacak.

İlgili Haberler

Genel
14 Mart 2024
TAYLAN MAHMUT ÇORTA SİYASET SAHNESİNDE!

Büyük Birlik Partisi Bakırköy Belediye Başkan Adayı Taylan Mahmut Çorta hızlı bir tempoyla seçim çalışmalarına devam ediyor. Çorta, Bakırköy’e olan bağlılığını belirterek; ‘’Bakırköy’ün ruhu benim ruhumla özdeşleşmiştir. Bu beldeye olan sevdam, sadece bir görev değil, bir yaşam tarzıdır’’ dedi. Türkiye, 31 Mart’ta yapılacak olan 2024 Yerel Seçimlere kilitlendi. İstanbul ve ilçelerinde de tüm hızıyla devam […]

Etkinlikler
14 Mart 2024
AHMET ŞAFAK İMZA GÜNÜNDE OKURLARIYLA BULUŞTU

Sanatçı ve Yazar Ahmet Şafak, son iki romanı Araf Oteli ve Mefkure için düzenlenen imza gününde okurlarıyla buluştu. Turkuaz İsem Akademi tarafından düzenlenen etkinlikte Ahmet Şafak, imza gününe yoğun ilgi gösteren sevenleriyle bol bol sohbet etti. Sanatçı ve Yazar Ahmet Şafak, son iki romanı Araf Oteli ve Mefkure için düzenlenen imza gününde okurlarıyla bir araya […]

Eğitim
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]

Genel
12 Mart 2024
Ramazan ayında egzersiz yapılır mı?

Ramazan ayında egzersiz yapılır mı? Ramazan ayının, soğuk havalara denk gelmesi ve viral enfeksiyonlardaki artış hepimizin kapalı ortamlarda vakit geçirmesine neden oluyor. Bu durum ise düzenli egzersiz yapan vatandaşlarımızı düşündürüyor. Spor eğitmeni ve milli sporcu Yavuz Aktunç, ramazan ayında bilinçli beslenerek ve doğru egzersizler yaparak metabolizmanın dengesini bozmadan, kilo artışı veya kilo kaybının önüne geçerek […]