Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Liposuction Hakkında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Yayınlanma:
ABONE OL
Liposuction Hakkında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Liposuction, son dönemlerde kadınlar başta olmak üzere kadın ve erkeklerin tercih ettiği estetik yöntemlerden birisidir. Fazla kilo problemi olmayan ancak bölgesel yağlanmalardan şikâyetçi olan kişiler için fazla yağlardan kurtulmaya yönelik etkili bir yöntemdir.

Cerrahi yöntemler ile gerçekleştirilen liposuction yöntemi sayesinde vücudun bel ve basen gibi bölgelerinde yerleşmiş bölgesel yağlardan kısa sürede kurtulmak mümkündür. İşlem sonrasında ise düzenli ve doğru beslenme sayesinde bu işlem kalıcı olabilir. Ancak beslenmeye dikkat edilmediği takdirde kaybedilen yağlar tekrar geri kazanılabilir.

Liposuction Nedir?

Halk arasında yağ aldırma olarak bilinen liposuction; cerrahi bir yöntem olmakla birlikte bölgesel yağlardan kurtulmanın en etkili yoludur. Kilo verme yöntemi olmamakla birlikte bel, basen ve göbek gibi bölgelerdeki yağların parçalanarak vücut dışına atılmasını ve böylece vücudun estetik bir görünüme kavuşmasını sağlar.

İnatçı olan bölgesel yağlar, birçok yöntemle sıvı hale getirilir ve daha sonra mini kesiler açılarak ince kanüller ile vakumlanarak vücut dışına atılır.

Liposuction İçin Kimler Uygundur?

Bu yöntem, kesinlikle bir zayıflama yöntemi olmamakla birlikte sadece vücutta bölgesel yağlanma sorununu ortadan kaldıran etkili bir yöntemdir. Aşırı kilosu olan kişilere liposuction yapılamaz. Bu kişilerin öncelikle fazla kilolarından kurtulması gerekir.

Daha sonrasında vücudun toparlanması ve bölgesel yağların yok edilmesi için liposuction uygulanır.

.

Liposuction Sonuçları Kalıcı Mıdır?

Bölgesel ve inatçı yağlardan kurtulmaya yönelik etkili ve kalıcı  bir yöntemdir.ama sonuçlar kişden kişiye göre de farklılıklar göstermektedir. Dolayısıyla da bu işlemi yaptıran kişiler kesinlikle bir daha kilo almayacağı düşüncesine kapılmamalıdır.

İşlem sonrasında bol su tüketimi ve düzenli beslenme sayesinde elde edilen sonuçlar korunabilir. Ancak yetersiz ve düzensiz beslenmek kısa sürede eski görünüme kavuşmaya neden olabilir.

Liposuction Yöntemleri Nelerdir?

Liposuction işlemi; ıslak teknik, ultrasonic ve lazer olmak üzere birçok farklı yöntemle gerçekleştirilebilir. Yaygın olarak kullanılan ıslak teknikte önce yağlar sıvı forma getirilir ve kanüller ile açılan milimetrelik kesiler vasıtasıyla yağlar vakumlanır. Ultrasonic yöntem ile vücuda minik borular gönderilir.

Ultrason titreşimleri ile bölgesel yağlar yumuşatılır ve bu borucuklar ile vücut dışına atılması sağlanır. Lazer yönteminde ise yağlar lazer ışınları ile inceltilir ve parçalanır. Daha sonra kesilerden gönderilen ince ve uzun kanüller ile fazla yağlar çekilir.

Liposuction Öncesi

Liposuction fiyatları gibi mutlaka işlem öncesinde bilinmesi gerekenler de araştırılmalıdır. Liposuction yaptırılmadan önce uzman bir doktora detaylı muayene olunmalı ve işleme uygunluk kesinleştirilmelidir. Uzman doktor onayı işlem kısa sürede gerçekleştirilebilir.

Liposuction En Sık Nerelerde Tercih Ediliyor?          

Geçmiş yıllardan günümüze kadar oldukça yaygın bir yöntem olan liposuction; özellikle bel, basen, göbek, diz bölgelerindeki inatçı ve bölgesel yağlardan kurtulmak için sık tercih edilen bir yöntemdir.

Liposuction Sonrası Süreç

Genellikle hastalar işlem sonrasında 4-6 saatlik bir dinlenme akabinde taburcu olabilirler. Duruma göre bir gün hastanede kalınması da gerekebilir. İyileşme sürecinde hafif hareketler iyileşme sürecini hızlandıracaktır. İlk 3-4 gün ağrılar olabilir. Bu süreçte kullanılacak basit ağrı kesiciler ağrının azalmasına yardımcı olacaktır.

Dört hafta mutlaka korse kullanılmalıdır. Özellikle ekonomik liposuction fiyatları sayesinde tercih edilen bir yöntemdir.

Liposuction Fiyatları 

Liposuction, kişiye özel yapılan işlemlerdir. Her hastanın şikâyetçi olduğu bölge ve yağ oranı farklıdır. Bu nedenle de her hastaya sunulan liposuction fiyatları da farklılık gösterecektir.

https://www.denizkucukkaya.com/liposuction-fiyatlari/ hakkında bilgi için hemen tıklayın.

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
26 Nisan 2024
İSTANBULLULAR, KADIKÖY’DE ATALIK TOHUMLARLA BULUŞUYOR

Kadıköy Belediyesi’nin atalık tohum üretimini korumak, desteklemek ve çoğaltmak amacıyla bu yıl 3.’sünü düzenlediği Kadıköy Tohum Takas Şenliği, 28 Nisan Pazar günü 12.00-17.00 saatleri arasında Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirilecek. Ziyaretçilere atalık tohumların hediye edileceği şenlikte, 30’dan fazla üretici ve kooperatif de stant açacak. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de sağlıklı gıdaya erişimin önündeki en büyük tehditlerden […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]