SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

EDEBİYAT NÖBETİ DERGİSİ 6. YAŞINA GİRDİ

Yayınlanma:
ABONE OL

Edebiyat yolculuğuna Samsun-Bafra’da Temmuz 2015’de başlayan ve kısa sürede ulusal ölçekte aranan bir dergi haline gelen Edebiyat Nöbeti, 35. sayısıyla beş yaşını dolduruyor. Edebiyat Nöbeti, cumhuriyet sonrasında Bafra ilçesinde çıkarılan ilk edebiyat dergisi olma özelliğini taşıyor. Geçen yıl, “Nedret Gürcan Edebiyat Ödülü” ile “Pusula Sahaf Emek ve İnat Ödülü” olmak üzere dergiye Ankara’dan iki ödül gelmişti. Yıllar önce, Afyon/Dinar’ın ilk edebiyat dergisini çıkaran Nedret Gürcan adına verilen ödülün, Samsun/Bafra’nın ilk edebiyat dergisini çıkaran Celal Karaca’ya verilmesi anlamlı bulunmuştu.

İki ayda bir yayımlanan Edebiyat Nöbeti’nin sahibi ve yazı işleri müdürü Celal Karaca, “Okur, kısa zamanda dergimizi benimsedi. Edebiyat Nöbeti, bizim değil okurlarımızın dergisi oldu. 35. sayımızla beşinci yılımızı bitiriyoruz. Edebiyat Nöbeti emekten, demokrasiden ve insan haklarından yana tavrıyla yayınını sürdürüyor. Aboneler dergiler için cansuyudur. Bu can suyunun devam etmesi bizim için önemli. Dostlarımızdan beklentimiz, dostlarını Edebiyat Nöbeti Dergisi’yle tanıştırmalarıdır” dedi.

Derginin en önemli bölümlerinden biri olan dosyalar titizlikle hazırlanıyor. Yeni sayının (35. sayı) dosya konusu ise, “Madımak: Hala İçimizde Yanan Ateş” başlığını taşıyor. Dosya farklı bir formatla hazırlandı. “2 Temmuz Pir Sultan Abdal Şenlikleri”ne katılan ve bugün hayatta olan şair/yazarlar, orada katledilen sanatçı, şair ve yazarlardan birine mektup yazdılar. Bazı yazarların yazıları ise mektup formatında değil. Dergi yönetimi, Erdal Ayrancı ve Uğur Kaynar hakkında yazma sözü veren edebiyatçıların yazı göndermediğini; dosya editörü Celal Karaca’nın kurmaya çalıştığı iletişimin de gerçekleşemediğini belirtti. Dolayısıyla bu iki kültür insanı dosyada yer almadı.

Dosyaya Öner Yağcı, Hidayet Karakuş, Aydoğan Yavaşlı, Haydar Ünal, Ahmet Koçak, İ.Cem Erseven, Mehmet Özer, Murtaza Demir, İsmail Yıldırım ve Hace Gültekin katkı sağladı.

Ahmet Özer, Nevruz Uğur, Hasan Keysan, Kenan Ercan, Tuncer Gönen, İlkiz Kucur, Hayrettin Geçkin, Halil İbrahim Özbay, Arzu K. Ayçiçek, Fatoş Asya Akbay, Eren Şahin, Duran Aydın, Volkan Hacıoğlu, Münevver İzgi, Binnaz Deniz Yıldız, Güzin Şahinler, Şener Beyter, Mehmet Mevlüt Bulanık, Yasin Uysal, Filiz Kalkışım Çolak, Mehmet Selim, Gönül Tokayeva, Gülsüm Işıldar, Mehmet Özer, Serdar Abay, Eray Korkmazer, Gülcandan Bayar, Özdemir Karaoğlu ve Ferruh Recai şiirleriyle yer aldı. Galen Ganev ve Neli Kolarova’nın şiirlerini Bulgarca’dan Ahmet Emin Atasoy çevirdi. Akın Ersöz, Ahmet Zeki Yeşil, Demet Eker, Özlem Y. Uçak, Ali Şefik Arslan, Erhan Sert, Faruk Tokur ve Meral Dokur öykülerini bu sayıda okuyabilirsiniz.

Bu sayıda ayrıca Sevinç Özer, Sabri Kuşkonmaz, Hilmi Haşal, Meryem Gülbudak, Hakan Unutmaz, Kenan Biberci, Aydan Ay, Dursun Bayar, Zeynep Yenen, Dursun Kablan, Melisa Altunbek, Murtaza Demir ve İsmail Yıldırım’ın  yazıları bulunuyor. Davut Köksoy ile Muhammed Enes Aydın ise, kitap değerlendirmesiyle; Celal Karaca’nın, daha önce Osman Bolulu ile yaptığı röportaj ölümünün 4. yılında bir anmalık olarak yer alıyor.

İletişim adresi “edebiyatnobeti@gmail.com” olan  Edebiyat Nöbeti’nin dağıtım noktaları şöyle:
İstanbul/Mephisto Kitabevleri (Kadıköy, Beyoğlu, Beşiktaş)
Ankara/Turhan Kitabevi
İzmir/Yakın Kitabevi (Alsancak), Pan Kitabevi
Mersin-Tarsus/Antik Sahaf ve Kitabevi
Hatay/Ferah ve Harf Kitabevleri
Trabzon/Ra Kitabevi
Samsun/Endülüs Kitabevi, Samsun Sahaf, Ütopya Sahaf, Eflatun Kitap Kafe

İlgili Haberler

Etkinlikler
14 Mart 2024
AHMET ŞAFAK İMZA GÜNÜNDE OKURLARIYLA BULUŞTU

Sanatçı ve Yazar Ahmet Şafak, son iki romanı Araf Oteli ve Mefkure için düzenlenen imza gününde okurlarıyla buluştu. Turkuaz İsem Akademi tarafından düzenlenen etkinlikte Ahmet Şafak, imza gününe yoğun ilgi gösteren sevenleriyle bol bol sohbet etti. Sanatçı ve Yazar Ahmet Şafak, son iki romanı Araf Oteli ve Mefkure için düzenlenen imza gününde okurlarıyla bir araya […]

Usta sanatçı Müjdat Gezen, 71. sanat yılını Kadıköy’de kutlayacak

Müjdat Gezen Belgeseli ve Söyleşisi 14 Mart’ta Caddebostan Kültür Merkezi’nde Kadıköy Belediyesi, usta sanatçı Müjdat Gezen’in 71. sanat yılını özel bir programla kutlayacak. Müjdat Gezen Belgeseli gösterimi ve söyleşisinin gerçekleştirileceği etkinlikte usta sanatçının ailesi, arkadaşları, öğrencileri de yer alacak. Ücretsiz etkinlik 14 Mart Perşembe günü saat 20.00’de Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 10 yaşında çıktığı sahneye […]

Genel
12 Mart 2024
Ramazan ayında egzersiz yapılır mı?

Ramazan ayında egzersiz yapılır mı? Ramazan ayının, soğuk havalara denk gelmesi ve viral enfeksiyonlardaki artış hepimizin kapalı ortamlarda vakit geçirmesine neden oluyor. Bu durum ise düzenli egzersiz yapan vatandaşlarımızı düşündürüyor. Spor eğitmeni ve milli sporcu Yavuz Aktunç, ramazan ayında bilinçli beslenerek ve doğru egzersizler yaparak metabolizmanın dengesini bozmadan, kilo artışı veya kilo kaybının önüne geçerek […]

Belediye
08 Mart 2024
Çekmeköy CHP Belediye Başkan Adayı Orhan Çerkez, Seccade Dağıtmak çok dikkat çekti

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu’nun başlattığı ‘ADAYLAR KONUŞUYOR’ kampanyasının bu seferki durağı Çekmeköy oldu. Federasyon üyesi haberciler CHP İstanbul Çekmeköy Belediye Başkan Adayı Orhan Çerkez ile kahvaltıda bir araya geldi. Belediye Başkan Adayı Orhan Çerkez, başkan seçildiği taktirde uygulayacağı ve hayata geçireceği proje ve yatırımlar hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Çerkez, ‘Dünya Kadınlar Günü’ dolayısıyla […]