Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

DR EMRE ERTÜRK’TEN SAĞLIKLI KALP VE GÜÇLÜ BAĞIŞIKLIĞIN SIRRI…

Yayınlanma:
ABONE OL

Halk sağlığı için önemli araştırmalara imza atan Kardiyoloji Uzmanı Dr Emre Ertürk yine önemli bir konu hakkında açıklama gerçekleştirdi. “Yeterli uyku uyuma alışkanlığı sağlıklı ve uzun bir yaşam sürmek isteyen her insan için şarttır. Son yapılan akademik çalışmalar uyku yoksunluğunun yıkıcı etkileri olduğunu ortaya koymaktadır. “ dedi.

“Düzenli uyumamak,  biyolojik ve psikolojik stresi artırarak kalp damar hastalığı gelişimine neden olduğu bilinen bir çok risk faktörünün erken yaşta ortaya çıkmasına neden olur.

Yapılan çalışmalarda kronik uyku yoksunluğu olan kişilerde obezitenin, hipertansiyonun, tip 2 diyabetin normalden bir kaç kat daha sık görüldüğü ve sonuç olarak ta kalp damar hastalığı, kalp krizi, inme ihtimalinin çok daha yüksek olduğu ortaya konulmuştur.

Ayrıca bağışıklık sistemini zayıflatarak, vücudun hastalıklara karşı olan direncini zayıflatır.

Uyku yoksunluğu ayrıca insanın yaşam kalitesi, başarısı ve ruh halini de olumsuz etkiler. Kişiyi huzursuz, sinirli, stresli ve depresif yapar; öğrenme yeteneği azalır, dikkat yoğunlaştırmaayı güçleştirir, algı ve karar verme süreçlerini ise yavaşlatır.

Bu nedenle sağlıklı kalmak isteyen herkese hem az önce bahsettiğim kronik hastalıklardan korunmak hem de özellikle bu COVID19 pandemisi döneminde virüslere karşı bağışıklık sistemimizi diri tutabilmek için günde 8 saat kadar kaliteli uyku uyumalarını tavsiye ediyorum.

Kaliteli bir uyku uyuyabilecek için ise sabah erken saatlerde uyanmak, gün boyunca yeterli fiziksel aktivite yapmak, gün boyunca uyuklamamak, uyku kaçıracak çay, kahve, çikolata, kakaolu yiyecek, enerji içeceği gibi kafein içeren gıdaların tüketilmemesi, uykunun gece saatlerinde, karanlık, gürültüsüz ve serin bir odada bölünmeyecek şekilde uyunmasını öneriyorum”dedi.


Dr Emre Ertürk

Kardiyoloji Uzmanı

www.emreerturk.com.tr

0216 565 40 55

İlgili Haberler

Neden Güçlü İletişim Özelliklerine Sahip Bir Cep Telefonu Taşımalısınız?

Günümüzün birbirine bağlı dünyasında, uluslararası seyahatlerde iletişimi kolaylaştırmak için cep telefonlarının rolü önemlidir. Rahat bir tatil veya iş seyahati yaparken güçlü iletişim özelliklerine sahip bir cep telefonuna sahip olmak seyahat deneyiminizi önemli ölçüde artırabilir ve size birçok avantaj sağlayabilir. Uluslararası Seyahatlerde Gelişmiş Mobil İletişimin Kritik Rolü Sınırlar Arası Bağlantı Kurun Uluslararası seyahatlerde güçlü iletişim özelliklerine […]

Genel
12 Mart 2024
Ramazan ayında egzersiz yapılır mı?

Ramazan ayında egzersiz yapılır mı? Ramazan ayının, soğuk havalara denk gelmesi ve viral enfeksiyonlardaki artış hepimizin kapalı ortamlarda vakit geçirmesine neden oluyor. Bu durum ise düzenli egzersiz yapan vatandaşlarımızı düşündürüyor. Spor eğitmeni ve milli sporcu Yavuz Aktunç, ramazan ayında bilinçli beslenerek ve doğru egzersizler yaparak metabolizmanın dengesini bozmadan, kilo artışı veya kilo kaybının önüne geçerek […]

Türkiye’nin En İyi Sanal Sunucu Sağlayıcıları: Size Uygun Olanı Bulun

Güvenilir ve hızlı bir sanal sunucu (VPS) çözümüne mi ihtiyacınız var? Türkiye’de hizmet veren birçok harika sanal sunucu sağlayıcısı bulunmaktadır, ancak ihtiyaçlarınız için en uygun olanı seçmek zor olabilir. İster küçük bir işletmeyi yönetiyor olun, ister yüksek trafikli bir web sitesine ev sahipliği yapıyor olun, dikkate alınması gereken birçok önemli faktör vardır. Bu blog yazısında, […]

KMSpico kullanarak Excel dünyasına dalın

Kimya dönem ödevi yazma yolculuğumun başında, derinlemesine veri analizi ve etkili sunum ihtiyacı ile karşı karşıya kaldım. Kimya bana her zaman karmaşık formüllerin ve reaksiyonların büyülere benzediği heyecan verici bir şey gibi geldi. Ancak konu veri işleme ve analiz olunca profesyonel bir asistan olmadan baş edemeyeceğimi fark ettim. Seçimim, yetenekleri hakkında çok hevesli eleştiriler duyduğum […]