Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Oyun Sektörü

Yayınlanma:
ABONE OL

Günümüzdeki oyun sektörü, video oyunlarının geliştirilmesi, pazarlanması ve para kazanılmasıyla ilgili ekonomik sektördür. Düzinelerce iş disiplinini kapsamakta ve bileşen parçaları dünya çapında binlerce kişiyi istihdam etmektedir. 2018 itibariyle, video oyunları dünya çapında yıllık 134,9 milyar ABD doları satış elde etmiştir.

Oyun sektörü, diğer geleneksel işletmelerde deneyimli olanları kullanır, ancak bazılarının oyun sektörüne uyarlanmış deneyimleri vardır. Oyun sektörüne özgü disiplinlerden bazıları şunlardır: oyun programcısı, oyun tasarımcısı, seviye tasarımcısı, oyun yapımcısı, oyun sanatçısı ve oyun test cihazı. Bu profesyonellerin çoğu video oyunu geliştiricileri veya video oyunu yayıncıları tarafından istihdam edilmektedir. Bununla birlikte, birçok hobi uzmanı bilgisayar oyunları üretir ve bunları ticari olarak satarlar.

Video oyunları oyun sektöründe onlarca yıldır var, çocuklar ve yetişkinler için eğlence sunuyor. Bilgisayar oyunlarının ilk günlerinden ve Nintendo ve Atari’nin ilk sürümlerinden önemli ölçüde geliştiler. Video oyunları her zamankinden daha gerçekçi hale geldiği için pikselli ekranların ve sınırlı seslerin günleri uzak bir hafızadır. Teknoloji geliştikçe video oyunları da teknoloji haberleri de gelişmeye devam ediyor.

Video oyunu oluşturma giderek daha karmaşık hale geldi ve büyük konsollardan birinde çalıştırmak için bir oyun yaratmanın maliyeti bu daha büyük karmaşıklıkla artmıştır. Bu yüzden oyun fiyatları da artış göstermiştir. Bir zamanlar milyonlarca geliştirme maliyetine batırılması düşünülemezdi, ancak bugün oyunlar on onlarca hatta yüz milyonlarca mal olabilir. Bu, üretim ve pazarlama maliyetleri açısından oyun fiyatları yüksek olabilir.  Oyun fiyatları her yıl oyun versiyonuna göre değişmektedir. Çünkü oyun sektörünün gelişebilmesi için oyun geliştirilmeli ve kaliteli üst versiyonları çıkartılmalıdır.

Video oyun şirketlerinin video oyunlarına 60 dolardan fazla harcama yapmanın birçok yolu var, ancak bir konsoldaki oyun fiyatları gişe rekorları kıran bir video oyunu için taban seviyesi, giriş seviyesi fiyatı şimdi 60 dolardır.

Şirketler için anahtar hedef, dünya cep telefonu etrafında dönen hayata giderek daha fazla hareket ettikçe, oyuncuların bilgisayar veya video oyun konsoluna ihtiyaç duymadan video oyunları yayınlamasına olanak tanımaktadır. Bu eğilim devam ettikçe, kartuş veya disk şeklinde fiziksel video oyunları satın almak pencereden dışarı çıkmaya başlıyor.

Detaylı bilgi için; https://www.hubogi.com/

İlgili Haberler

Çocuk
05 Nisan 2024
Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivalinde farklı ülkelerden çocuklar İstanbul’da olacak

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanlığı (İBB Kültür) tarafından yine Türk ve dünya çocuklarının bir araya geleceği bir etkinlikle kutlanıyor! 19-25 Nisan 2024 tarihleri arasında bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali, dünya genelinde 16 ülkeden çocuk halk dansları topluluğunu İstanbul’da ağırlayacak. Şehrin 11 farklı […]

Eğlence
30 Mart 2024
Acun Ilıcalı, Saba Tümer’e açıkladı; “Başarı Hikayelerinin Önünde Hep Batma Var”

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının ilk konuğu Acun Ilıcalı oldu. Tümer, ev konseptinde Hann Sahne’de çekilen programında her hafta birbirinden ünlü dostlarını ağırlayacak. Acun Ilıcalı, konuk olduğu Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de samimi açıklamalarda bulundu. Çeyrek Asırlık Dostluk Prens William’la Arkadaş Olup […]

Neden Güçlü İletişim Özelliklerine Sahip Bir Cep Telefonu Taşımalısınız?

Günümüzün birbirine bağlı dünyasında, uluslararası seyahatlerde iletişimi kolaylaştırmak için cep telefonlarının rolü önemlidir. Rahat bir tatil veya iş seyahati yaparken güçlü iletişim özelliklerine sahip bir cep telefonuna sahip olmak seyahat deneyiminizi önemli ölçüde artırabilir ve size birçok avantaj sağlayabilir. Uluslararası Seyahatlerde Gelişmiş Mobil İletişimin Kritik Rolü Sınırlar Arası Bağlantı Kurun Uluslararası seyahatlerde güçlü iletişim özelliklerine […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]