Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Eski CHP’li Yılmaz Ateş’ten, Parti Yönetimini topa tutan açıklamalar

Yayınlanma:
ABONE OL

2018’DEN BUGÜNE DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK

Aşağıda okuyacağınız yazı Cumhuriyet Halk Partisinin bütün kademelerinde görev yaparak TBMM Başkan vekilliğine kadar yükselmiş, sonradan çok sudan bir sebepten partiden ihraç edilmiş, Yılmaz Ateş’in 9 Mart 2018 tarihinde yapılan olağanüstü kurultayda yaptığı konuşmanın sadece bir kısmıdır.

Ne demiş Yılmaz Ateş

“Bir parti, tüzükle, binayla, ön seçimle, çarşaf listeyle iktidara gelmez. Çözüm önerileriyle, halka verdiği güvenle, ideolojisiyle, kendi örgütü ve halktan aldığı güçle partiler iktidar olur.  Partiler tutarlı politikalarıyla iktidara gelirler.

2011 seçimlerinden sonra ‘İçerideki milletvekillerimiz serbest bırakılmazsa yemin etmeyeceğiz’ dediniz, bir hafta sonra kürsüye çıkıp yemin ettiniz.   2014 Cumhurbaşkanı adayını partililerden, yetkili organlardan gizleyerek açıkladınız. Parti ve kamuoyu tepkisine “ Gidip tıpış tıpış oy vereceksiniz.” dediniz ama o adayınız, iktidarın değirmenine su taşımaktadır.

      AKP’nin getirdiği Anayasa değişikliği önerisine “evet” deyip milletvekili dokunulmazlığını kaldırdınız. HDP’nin 2’si genel başkan olmak üzere 14 milletvekili içeri atıldı sessiz kaldınız.  İğne bize batınca ses verdiniz. Ama sesimizi ne duyan, ne de inanan var.  Enis’e çok üzülüyoruz ama özgürlüğünden mahrum kalmasından sizin sorumluluğunuz yok mu? Vicdanen rahat mısınız? HDP’yle aynı doğrultuda oy kullanmayalım derken, AKP yargıyı harekete geçirmeyerek şüpheli milletvekillerine aklama olanağı sağladı.

OHAL toplumun her kesimine ayrı uygulanıyor. AKP’li belediye Başkanları görevden alınıyor, haklarında soruşturma açılmıyor. Bizim belediye başkanlarımız görevden alınıyor, haklarında soruşturma açılıyor, yargılanacaklar. HDP’li Belediye başkanlarının tamamına yakını görevden alındı, bir kaçı hariç diğerleri  içeri atıldı, yargılanacaklar. AKP ve bizim belediye başkanlarının yerine gelecek başkanı Meclis üyeleri beliyor. Fakat HDP’li belediye başkanlarının yerine hükümet kayyum atıyor. PKK terör örgütü de Feto örgütü, terör örgütü değil midir? AKP belediye başkanlarının bu imtiyazlığını sorgulamayacak mıyız?

Bu parti bazı yanlışları tolere edebilir ama, demokratik laik Cumhuriyeti ortadan kaldırmaya and içmiş bir örgüte mensubiyeti gerekçesiyle 10,5 yıl hüküm giymiş bir kişinin CHP genel Başkan danışmanlığı sıfatını kaldıramaz.

Bu tutarsızlıkları, işinize gelmediği zaman uygulamadığınız tüzük giderebilir mi?

        ,

‘Halkımızın çoğunluğu muhafazakar olduğu için bize oy vermiyor.’ İddiası da gerçekçi değildir. Yerküre üzerinde bir tek Türkiye yaşamıyor. Bakınız Şili bize çok benzer, bizim gibi kanlı darbeler yaşadı, devlet başkanları katledildi. Katolik kilisesi  hayatın yaklaşık  yüzde 70’sine hakim. 2006’da Sol partinin devlet başkanı adayı kadın, kendi program ve ilkeleri doğrultusunda halka dokunan bir program hazırladı. O tarihte kürtaj ve boşanma yasak olduğu halde, kendi gerçeğini halkından saklamayarak, ‘Ben dulum, kürtaj yaptırdım ve ikinci çocuğumun babasını söylemiyorum.’ dedi. Bazı çevreler linç etmeye kalktı, ama iki dönem devlet başkanı olmasını engelleyemediler.

Bizde partimizin kuruluş felsefesine, ülkemizi aydınlığa, demokrasi ligine çıkaran Atatürk devrimlerine, demokratik laik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti ilkelerine ve halkımıza güvenmeliyiz. Bir mehdi arayışına lütfen son veriniz. CHP’nin, Demokratik Laik Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefe ve ilkelerini benimsememiş, kişilerin bırakın Cumhurbaşkanı adaylığını,  Atatürk’ün kurduğu bu partinin  kayıt defterine adı dahi  yazılmamalıdır.” demiştir.

Tabii aslında on seneden bu tarafa Cumhuriyet Halk Partisinde değişen bir şey yok. Eleştirenlerin hepsi Cumhuriyet Halk Partili, partilerini sevdikleri için, daha iyi olması, iktidar alternatifi olması için eleştiriyorlar. Eleştiri demokrasinin temelinde vardır. Eskilerin deyişiyle ‘barika-i hakikat müsademe-i efkardan çıkar.

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum Saba Tümer, programının ikinci bölümünde çok sevdiği Mabel Matiz’i ağırladı. Tümer’in; “Bazen ruhun, bedenin […]