Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

CİNGİL, HANİ ÖZEL HASTANELERDE KORONA TEDAVİSİ ÜCRETSİZDİ?

Yayınlanma:
ABONE OL

Tüketiciyi Koruma Derneği (TükoDer) Genel Sekreteri Av.Onur Cingil korona virüs salgını sebebiyle özel hastanelerde uygulanan tedavilerin ücretli olup olmaması konusunda açıklama yaptı.

Cingil, “Türkiye resmi olarak 11 Mart’tan bu yana Korona virüsü ile resmi olarak bir mücadele halinde.

Kamuoyunun da bildiği gibi, bu virüsün en önemli özelliklerinden biri çok hızlı yayılmasıdır. Yani, öldürme gücünden daha önde olan bir özelliği var ki o da yayılma gücü.

Bu durum, bir anda on binlerce kişi hatta yüz binlerce milyonlarca kişiye virüsün bulaşması, herkesin doğal olarak hastanelere akın etmesi ve en nihayetinde hastanelerin dolup taşarak sağlık sisteminin çökmesine sebep olabilmekte.

İşte bunu önlemek, hastane, acil servis, yatak, solunum cihazı kapasitesini arttırabilmek için Sağlık Bakanlığı 20/03/2020’de 14500235-403.99  sayılı Genelgenin 1. Maddesi ile “Sağlık kurumlarına müracaat eden hastaların, COVID-19 tanısı kesinleşinceye kadar Sağlık Bakanlığı hastaneleri, Devlet ve Vakıf Üniversitesi hastaneleri ile tüm özel sağlık kuruluşlarınca kabul ve tedavi süreçlerinin yapılmasını” zorunlu hale getirmişti. Bu da artık Korona ile mücadelede özel/devlet hastanesi ayrımı olmadığı anlamına gelmekteydi. Nitekim, aynı tarihlerde Sağlık Bakanı basın açıklamasında da gazetecilerden gelen soruya net bir şekilde cevap vermiş ve tüm hastanelerde korona tedavisinin ücretsiz yapılacağını söylemişti.

Peki gerçek böyle mi? Yapılan küçük çapta bir araştırma ile İstanbul’daki bazı özel ve vakıf hastaneler arandığında hastanelerin birkaç farklı ücret uygulaması yaptığı ve tedavileri de ücretsiz yapmadığı tespit edilmiştir. Bazı hastaneler “testi ücretsiz” “muayeneyi ücretli” yaparken, bazıları “hem muayeneyi hem de yatışı ücretli” olarak uygulamakta. Muayene ücretleri 400 – 700 TL arasında değişirken, yatış ücretleri ise 300 TL ila 7000 TL arasında değişmekte.

Buna göre, ya yönetenler bu durumdan haberdar bu duruma göz yumuyor ya da özel hastaneler Bakanlığın genelgesini takmıyor ve vatandaştan haksız kazanç elde ediyor.

Her iki durumda da zarar gören vatandaşlarımız yani tüketiciler. Tüketicinin her iki durumda da yapacağı bir şey var ki, Genelge ve Sağlık Bakanının sözleri çerçevesinde korona ile ilgili tedavi çerçevesinde kendisinden istenen her ne isim altında olursa olsun hiçbir bedeli ödememesi ve eğer ödediyse de bu bedelleri geri istemek üzerine dava açıp genelgeye aykırı olarak hareket eden özel sağlık kuruluşları hakkında da suç duyurusunda bulunmasıdır. Bu bedeller geri iade edilmezse de tüketici hakem heyetleri ve/veya Tüketici Mahkemelerine başvurulması gerekmekte.

Son olarak önemle belirtmek gerekir ki, Bakanlık gerekli denetlemeleri yaparak kamuoyunu derhal aydınlatmalı; Özel hastaneler de bu konuda derhal bir açıklama yapmalıdır.

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
26 Nisan 2024
İSTANBULLULAR, KADIKÖY’DE ATALIK TOHUMLARLA BULUŞUYOR

Kadıköy Belediyesi’nin atalık tohum üretimini korumak, desteklemek ve çoğaltmak amacıyla bu yıl 3.’sünü düzenlediği Kadıköy Tohum Takas Şenliği, 28 Nisan Pazar günü 12.00-17.00 saatleri arasında Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirilecek. Ziyaretçilere atalık tohumların hediye edileceği şenlikte, 30’dan fazla üretici ve kooperatif de stant açacak. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de sağlıklı gıdaya erişimin önündeki en büyük tehditlerden […]

Büyükşehir
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı.   İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]