Slot Siteleri Giriş En iyi Casino Slot Demo Online

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Cem Uzan’ın Avukatı Altmışkara, “Uzan ailesine karşı FETÖ tarafından büyük bir komplo yapılmıştır”

Yayınlanma:
ABONE OL

CEM Uzan’ın avukatı, Genç Parti Hukuk Müşaviri ve parti sözcüsü Metin Altmışkara, uzun yıllardır yurt dışında yaşayan Uzan için yeniden yargılama başvurusunda bulunduklarını ve mahkeme kararının ardından Türkiye’ye döneceğini söyledi.

Bostancı Green Park Otel’de, çok sayıda partinin katılımıyla basın açıklaması yapan Cem Uzan’ın avukatı, Genç Parti Hukuk Müşaviri ve parti sözcüsü Metin Altmışkara, “Cem Uzan, siyasete girişinin bedelini tüm aile fertleriyle birlikte çok fazla ve ağır ödemiştir. Uzan ailesine karşı FETÖ tarafından büyük bir ustalıkla komplo yapılmıştır. 50 yıllık bir grup ve holding ortadan kaldırılmıştır.

Uzan ailesinin hak arama mücadelesi devam etmektedir.

Cem UZAN’ın hak arama mücadelesini manevra olarak telakki etmiş ve Uzan ailesi ve fertlerine aleyhine nasıl ve hangi Fetö cular ile iş birliği yaptığını açıklamıştır.

Bugün, burada sizlere bunun ispatini ortaya koyuyoruz:  

-Cem UZAN a karşı verilen 4 ceza kararlarını yargılayan

-Alt mahkeme 6 Hakimin 4 tanesi Fetöcüdür ve Mahkum olmuşlardır.  

-Temyiz mahkemesinde 20 Hakimin 12 tanesi Fetöcüdür ve Mahkum olmuşlardır.

–  Pamukova da 2 karara da bakan savcı Feto cu dur – ve· kararları veren savcının esi FETÖ/PDY olmaktan, meslekten ihraç edilmiştir.  

-Yani 26 Hâkimin, 16 Hâkimi Fetöcüdür – ve Mahkûm olmuşlardır, meslekten ihraç edilmiş, ve FETÖ/PDY terör örgütü ile irtibatı/iltisakı nedeniyle firardadardırlar.  

-Davalar, İmar Bankası davası dahil, temel oluşturulduğu iddia edilen Mali Şube raporlarını hazırlatan, takip edip organize eden zamanın Mali Şube Müdürü Mustafa Aktaş, FETÖ/PDY terör örgütü mensubu olmaktan, mahkûm olmuş ve firardalardır.

Bu durumda Cem UZAN a karşı verilen onama kararları vede mahkumiyetleri yargılamanın yenilenmesi şartlarından olan görev suçunu oluşturmaktadır.

O gün yaşananları, Hanefi Avcı ‘Haliçte Yaşayan Simonlar’ kitabında açıklamıştı. Yargılayan 26 hakimin 16’sı FETÖ’cüdür. Mahkum olmuşlar ve ihraç edilmişlerdir. Yeniden yargılama konusunda Pamukova Sulh Ceza, Pamukova Asliye Ceza, İstanbul 7. Ağır Ceza ve İstanbul 8. Ağır Ceza mahkemelerine 27 Kasım 2019 tarihi itibarıyla yargılamaların yenilenmesi talepli müracaatlarda bulunduk. Türkiye’ye dönüşü ile ilgili hukuki süreci başlatılmıştır. Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, kendisinin mağdur olduğuna, tarafsız ve bağımsız hakimlerle adil yargılamanın yapılacağına inanmaktadır” dedi.

Avukat Altmışkara ayrıca, “Yapılan yargılamalar sırasında 2 kez takipsizlik kararı verilmesi, yargılama öncesi ve sırasında alınan raporların bazılarının lehte, bazılarının aleyhte olması karşısında uzlaştırıcı/çelişkileri giderici raporlar alınmadan hükümler tesis edilmesi, Ceza Muhakemesi Kanunu anlamında yargılamanın yenilenmesi nedeni olarak yeni olay ve yeni deliller olarak müracaat sebebi yapılmıştır” dedi. 

‘MAHKEME KARARLARI, UÇAK BİLETİ MAHİYETİNDEDİR’

Basın açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan avukat Altmışkara, bir gazetecinin, “Kendisi yaptığı açıklamada 2 ay içinde Türkiye’ye döneceğini söyledi. Yargılama devam ederken mi dönmeyi düşünüyor? Bu takvim nasıl olacak?” şeklindeki, “En kısa sürede gelmek istediğini beyan etmiştir. Dün yaptığımız başvuruların beklenmesinin uygun olacağı kanaatinde kendisi. Bu yargılamalar yarın bitse, bizim için mahkeme kararları, benzetmemi mazur görün, genel başkanın uçak biletleri mahiyetindedir. Kendisinin devletine ve milletine hizmete hazır olduğu iradesidir. Yaklaşık 15 gün ya da 1 ay arasında bu kararların sonuçlanacağını düşünüyoruz. Sonuçlanır sonuçlanmaz gelecektir” diye cevap verdi.

Bir basın mensubunun, Genç Parti teşkilatında bir heyecan gözlemlediğini belirterek, seçim öncesi bir hareketlilik olup olmadığına yönelik sorusunu ise Altmışkara, “Kongre hazırlığı vardır. Ülkede bir erken seçim kararı yok. Fakat Parti olarak her zaman seçime hazırız” diye cevaplandırdı.

Avukat Metin Altmışkara, “Şu an ülkemizde Cumhurbaşkanlığı seçimi sorunu yoktur” diyerek, Cem Uzan’ın şu an için Cumhurbaşkanlığı adaylığının söz konusu olmadığını da söyledi.

Daha önce Cem Uzan hakkında 4 yargılama yapıldığını söyleyen avukat Metin Altmışkara, “Pamukova Sulh Ceza Mahkemesi’nden ‘Orman Kanunu’na Muhalefet’ten küçük bir cezası var. Pamukova Asliye Ceza Mahkemesi’nde de bir kararı var. Bir de İmar Bankası ile ilgili iki davadan mahkumiyeti var. Bu konuda yaptığımız bütün itirazlar, maalesef Yargıtay’daki FETÖ hakimleri nedeniyle yok farz edilmişti. Ama şu anda mahkumiyetlerimiz var ve bu 1 aylık süre içerisinde karar almayı umuyoruz. İmar Bankası davalarıyla ilgili yaklaşık 10 yıl 5 ay cezası var. Ama bizim bunlarla ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ndeki davalarımız devam ediyor. Bu dosyalarda maalesef ömür geçiyor, süre geçiyor, zaman geçiyor. Cem bey dönmek istiyor. 10 yıl göz açıp geçene kadar bitti. Yani memleketin ihtiyacı var böyle aydın insanlara. Cem Uzan hakkında aramalar var tabi ama hakkında kırmızı bülten yok. Burada önemli olan Türkiye’ye dönmeye olan kararlılığı ve iradesi ” dedi.

İlgili Haberler

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]