Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

ADI GİBİ ÖNCÜ “ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ”

Yayınlanma:
ABONE OL
ADI GİBİ ÖNCÜ “ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ”

“Ülkemiz, bölgemiz ve şehrimiz için hep birlikte el ele”

AHMET BERHAN YILMAZ

Atatürk Üniversitesi; eşine az rastlanır bir şekilde kurulduğu şehrin, kurulduğu coğrafyanın ekonomisini, sosyal, kültürel gelişimini, değişimini yönlendiren, etkileyen, bölgesine, şehrine her yönden önderlik eden bir kurumdur.

Verdiği göç ile nüfusu giderek azalan Erzurum’a nispet yaparcasına her yıl artan öğrenci, öğretim üyesi ve personel sayısı ile Atatürk Üniversitesi ilimiz ve bölgemiz adına çok büyük bir şanstır.

Bu durumu anlayabilmek için açık öğretim ile birlikte 400.000’in üzerinde kayıtlı öğrenci sayısı ile neredeyse Erzurum nüfusunu geçen Atatürk Üniversitesi’nin olmadığı bir Erzurum’u hayal etmek yeterli olacaktır.

Yeni nesil üniversite hedefine doğru “Adı gibi öncü”, “Hayatın hizmetinde, hep ileriye” sloganlarıyla yola çıkan Atatürk Üniversitesi ve Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın Atatürk Üniversitesinin iç ve dış paydaşlarıyla, esnaf, ticaret odalarıyla, yazılı, görsel basınla, sivil toplum örgütleriyle, kamu kurum kuruluşlarıyla, şehrin yaşayanlarıyla ilişkilerin geliştirilmesine bu kadar önem vermesinin altında yatan düşünce, toplumla bütünleşerek, Atatürk Üniversitesinin Erzurum’a, bölgemize, ülkemize olan ekonomik, sosyal ve kültürel katkılarını artırmaktır.

Herkes bilmelidir ki; Atatürk Üniversitesi ülkemizin, şehrimizin geleceği adına topluma daha çok katkı yapabilmek için öğrencisinden, öğretim üyesine, rektöründen, bütün çalışanlarına kadar top yekûn bir gayret içerisindedir.

Buna karşılık; amirinden memuruna, işçisinden çiftçisine, esnafına, kadınından erkeğine, gencinden yaşlısına kadar bütün Erzurum’un da bu hedefe uygun pozisyon alması, üniversite ile birlikte hareket etmesi, üniversiteye destek vermesi ve ortaya ciddi emek koyması gerekir.

Burada ilk şart; Erzurum’un bütün yöneticileri, kurumları, esnafı, işçisi, memuru, sivil toplum örgütleri ve bütün yaşayanları ile rektöründen, bütün yönetim kademesine, öğretim üyesinden öğrencisine, bütün çalışanlarına kadar Atatürk Üniversitesine gereken saygıyı, önemi, değeri vermesi ve üniversite ile işbirliğini içinde olmasıdır.

Bizler; böylesine önemli, böylesine büyük, ülkemiz, bölgemiz ve şehrimiz için çok önemli bir üniversitenin topraklarına kurulduğu ve bizlerin de ülkemize, milletimize hizmet vermemize vesile olan Erzurum’un daha müreffeh, daha yaşanır, daha huzurlu ve daha zengin olması ve Erzurumlunun da hak ettiği şekilde yaşaması için gayret ediyoruz.

Unutmayınız ki Erzurum olmasaydı Atatürk Üniversitesi olmayacaktı ama Atatürk Üniversitesi de olmasaydı Erzurum hepimizin bildiği üzere koca bir köy olacaktı.

Bütün bu sebeplerle; Atatürk Üniversitesi yöneticileri, çalışanları, öğrencileri olarak hepimiz, cumhuriyeti kuran, vatan, millet, bayrak yoluna her şeyini ortaya koyan Erzurum’un kıymetini, önemini ve bizlere kattıklarını biliyoruz, farkındayız, Erzurum’u çok seviyor, önemsiyor, kendimizi Erzurum’a ve Erzurumluya müteşekkir ve borçlu hissediyoruz.

Erzurum ve Erzurumlu da kendisinin, şehrinin ülkemiz ve bölgemiz için taşıdığı anlamın, önemin, değerin bilinciyle hareket etmeli, Erzurum’a tarih boyunca yapılmış en büyük hizmet olan Atatürk Üniversitesinin kıymetini bilmeli, Atatürk Üniversitesinin Erzurum’a, Erzurumluya ve kendisine sağladığı maddi ve manevi imkânların farkında olmalıdır.

author avatar
Ahmet Berhan Yılmaz

İlgili Haberler

EĞİTİMDE ÇÖZÜM!
Yazarlar
16 Nisan 2024
EĞİTİMDE ÇÖZÜM!

Geçen hafta eğitim sisteminin ezberci olduğunu söylemiş, neden ezberci olduğunu örnekler vererek anlatmıştım. İşin doğrusu eğitim sistemini anlatmaya da gerek yok. Eğitimin ne durumda olduğu ortada… Bilinmeyen bir mevzu değil… İyi de iyi bir eğitim nasıl olmalıdır? Öyle değil mi? Evet! Çözüm nedir? Ne yapılırsa kaliteli bir eğitim ortaya çıkar? İsterseniz size kısa ve net […]

Yazarlar
15 Nisan 2024
15 – 21 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 21 Nisan Güneş, Merkür, Venüs Dikkat!

15 Nisan haftası Güneş Tutulmasından sonraki hafta olup haftanın en olumsuz günü 21 Nisan Pazar günüdür. Güneşin katsayısı 20 Nisandan itibaren -2 seviyesine düşecektir ve Natal Güneş ve Marsı Koç, Boğa, Yengeç**, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Oğlak**, Kova, Balık olanları son derece olumsuz etkileyebilir. Bilhassa Yengeç ve Oğlak burçları 20, 21 Nisanda Tr Güneşden son […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
06 Nisan 2024
08 – 14 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 08 Nisan Güneş Tutulmasına Dikkat!

Haftanın en önemli olayı 08 Nisan Güneş Tutulmasıdır. Çünkü 08 Nisandaki Güneş Tutulması -1 katsayılı olup Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak burçlarını olumsuz etkileyebilir. Natal Marsı İkizler, Aslan, Yay, Kova olanlar ise çeşitli fırsatlar elde edebilirler. Koç burcu NATO, Yengeç burcu Irak, Terazi burcu Suriye gibi ülkeler Güneş tutulmasından son derece olumsuz etkiler alabilir. Bu […]