Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

İstanbul’da araç çekici zulmü tam gaz devam ediyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Kadıköy’de, gerek Trafik Vakfı’na ait, gerekse Polis Hizmetleri Derneği’ne ait çekicilerin, olur olmaz yerlerden araçları çekmesi, ekonomik krizden bunalan esnafı ve vatandaşı isyan ettirdi.

VATANDAŞ ÇARESİZ,  SORUMLULAR SUSKUN.!

Tüm şikâyetlere rağmen, çekiciler harıl harıl araç çekmeye devam ediyor. Şehir merkezlerine, apartmanların altlarına, ana caddelere Oto Park yaptırmaktan ve yapmaktan sorumlu olan yetkililerin, bu duruma çözüm bulmak yerine sessiz kalması da büyük tepki topluyor.

Siyasiler ve sorumlular sessizliğini korurken, olan çekicinin arkasından koşturmak zorunda kalan vatandaşa oluyor. Aracın hangi otoparka götürüldüğünü öğrenip, taksiyle otomobilinin yanına gelebilen sürücü için burada cüzdan çilesi başlıyor. Kendisi park etmediği otoparkın ücreti 12.00- TL, çekici parası ise 90.00 – TL bu rakamlara ilave olarak 108 -TL olan park ihlali cezası ise ayrıca adrese gönderiliyor. Bu uygulamayla sürücülerin cebinden 210.00 TL çıkıyor.

BİZİM SORUNLARIMIZI KİM DİNLEYECEK?

Derdini kimseye anlatamayan Esnaflar “ Vatandaş İspark’a gidiyor dolu, oto parklarda yer yok, ihtiyacını görmek için ne yapacak nereye park edecek.? Trafik’e engel olmayacak şekilde sokak aralarına, yol kenarına park edecek, 10 TL’lik bir şey alacak geliyor aracı yok, ayakkabı alacak, geliyor arabası yok, eczaneden ilaç alacak, geliyor aracı çekilmiş, bu allaha revamı, adalet mi vicdan mı? Bizim bu sorunlarımızı kim dinleyecek, kim çözüm bulacak” dedi

ARAÇLARIN ÇEKİLMEMESİ GEREKİYOR

Bu arada, İçişleri Bakanlığı’nın 2008’de yayımladığı genelgeye göre aracın çekilmemesi gerekiyor, sadece park ihlaliyle para cezası uygulanması gerekiyor. Genelgeye rağmen sadece İstanbul’da günde 500-600 araç çekiliyor. Uzmanlar, park yasağını ihlal eden araçların taşınması yerine fotoğraflarının çekildiği elektronik denetleme sistemine (EDS) geçilmesi gerektiğini söylüyor. Birçok ülkede uygulanan sistemin, trafik akışını engelleyen araç parkına son verdiğini belirten uzmanlar, İstanbul’da kısmen uygulanan sistemin yaygınlaştırılmasını öneriyor.

İstanbul’da park ihlali yapan araçların çekim işini İstanbul Trafik Vakfı yapıyor. 2008 yılında İçişleri Bakanlığı’nın çıkardığı bir genelge ile araç çekme işlemi yasaklandı ve sadece park cezası kesilmesine karar verildi. Ancak bu karar, 21 Mart 2012’de değiştirildi. Karayolları Trafik Yönetmeliği’ne, “Araç kaldırılıp götürülmeden veya götürüldüğü esnada sahibinin gelmesi durumunda idari para cezası kadar tutar, kendisine tebliğ edilmek ve yapılan masraflar ödettirilmek suretiyle kişiye teslim edilir.” şeklinde ibare konuldu.

ÇEKİCİLER, YAZILI TALİMAT OLMADAN ARAÇLARI ÇEKEMEZ

Öte yandan Vakfın sitesinde “İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün sorumluluk bölgelerinde görevlendirdiği trafik polis memurlarının kaldırılmasına ve çekilmesine gerek gördüğü araçlar, memurun sorumluluğunda ve yakınında bulunan Trafik Vakfı çekicilerine yazılı emir vermesiyle çekilmektedir ve memurun yazılı emri olmadan hiçbir araç kaldırılmaz” denilse de uygulamada bu duruma riayet edilmiyor.

Çekicilere yazılı emir vermek bir yana, trafik polisleri bizzat çekicilerin içinde oturarak araçları çekiyorlar. Bu çekme işlemi sadece Vakfın Çekicileri ile sınırlı değil. İstanbul’daki İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Polis Hizmetleri Dernekleri İktisadi İşletmeleri ile yıl içinde yapılan hasılat paylaşımı sözleşmeleri doğrultusunda, onların da çekici hizmeti vermesine imkân tanımış. Bu şekilde ilçe derneklerinin gelir elde etmesi sağlanmış.

Yetkililere sormak gerekiyor;

-“Memurun yazılı talimatı olmadan hiçbir araç kaldırılmaz” denilmesine rağmen neden yasa ihlal ediyor?

-Neden her yıl binlerce araç trafik’e çıkmasına rağmen, toplanan bu paralarla Oto Park yapılmıyor?

-Hem oto park yapmamak, hem vatandaşın aracını çekmek haksızlık hukuksuzluk değilmidir?

-Toplanan bu paraların nerelere harcandığını bilmek bu milletin hakkı değilmidir?

-Evler yollar yapılırken, vatandaşlardan oto park parası kesen İBB, neden oto park yapmıyor da, vatandaşın vergisiyle yapılan caddeleri oto  parka çeviriyor? Bu haksızlık hukuksuzluk adaletsizlik değilmidir?

Haber: Arslan Ariç

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum Saba Tümer, programının ikinci bölümünde çok sevdiği Mabel Matiz’i ağırladı. Tümer’in; “Bazen ruhun, bedenin […]