Slot Siteleri Giriş En iyi Casino Slot Demo Online

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

İstanbul Boğazı’nda film sahnelerini aratmayan “balık” denetimi

Yayınlanma:
ABONE OL

Sahil Güvenlik Komutanlığı, Deniz Liman Şube Müdürlüğü, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi Deniz Zabıta ekipleriİstanbul Boğazı’nda yasa dışı avcılık yapan gırgır gemilerine yönelik denetimler gerçekleştirdi.

Gece yapılan şok denetimlerde balıkçıların evrakları, avcılık sistemleri, GBT’lerine ve avlanan balıkların boyları kontrol edildi. Film sahnelerini aratmayan denetim, drone ile görüntülendi.

 

Sahil Güvenlik Komutanlığı, Deniz Liman Şube Müdürlüğü, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi Deniz Zabıta ekipleri, İstanbul Boğazı’nda yasa dışı avcılıkla mücadele kapsamında denetimler yaptı. Ağ – göz açıklığı denetimine, Sahil Güvenlik Grup komutanı Taner Alpul, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca ve denetim elemanları katıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığına ait TCSG-106 Bot da denetimlere eşlik etti. Boğazda bir müddet dolaşan ekipler, av yapan gemilerin mevkileri tespit edildi. Ardından denetim için harekete geçen ekipler, yasa dışı avcılık yapan gemilere operasyon düzenledi. Baskınlarda, balıkçıların evrak kontrolü, avcılık sistemi ve, Genel Bilgi Tarama( GBT) kontrolleri yapılarak, avlanan balıkların boyları ölçüldü.

 

Işığı yanmayan gemiye cezai işlem yapıldı

 

Operasyonda ışığı yanmayan bir gemi tespit edilerek, kontrolleri yapıldı. Evrak kontrolü, GBT taraması, avladığı balıklara ilişkin kayıtları doğru olarak tutup tutmadıkları kontrol edilerek minimum avlanma boylarına uygunlukları denetlendi. Kontrolleri yapılan gemiye ışığını yakmayarak denizde can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürmekten işlem başlatıldı. Nefesleri kesen denetim anı ise havadan görüntülendi.

 

“Diğer kurumlarla iş birliği içerisinde olduğumuzda daha iyi sonuçlar almaktayız”

 

Denetimlere katılan İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, yasa dışı avcılıkla mücadelelerinin sürdüğünü vurgulayarak, “Hem karada hem denizde karaya çıkış noktasında da denetimlerimiz sürdü. Denizde de denetimlerimiz sürdü. Bugün birkaç gemiye çıktık. Yaptığımız denetimlerde, avlanan balık boylarının kontrollerini yaptık. Bu balık boylarında lüfer de 18 cm, hamsi de 9 cm, istavritte 13 cm, palamutta da 25 cm boy yasaklarına baktık. Balıkçı teknelerinin evraklarına , çalışanların evrakların, kendi evraklarına, seyir defterlerinin kontrollerini yaptık. Bu denetimlerimiz 7 gün 24 saat esasına göre devam etmekte. Diğer kurumlarla iş birliği içerisinde olduğumuzda daha iyi sonuçlar almaktayız. Teknelerin nerede avlandığı da bizim için önemli. Şu anda 24 metre yasağı var. 24 metre yasağına göre nerede avcılık yaptıkları, yasaklı bölgelerde avcılık yapıyorlar mı yapmıyorlar mı onların kontrollerini yaptık” diye konuştu.

 

“Işıkla avcılık yaptıkları zaman idari işlem uyguluyoruz”

 

Işıkla avcılık yapan balıkçılara da idari işlem yapıldığını belirten Karaca,“ Ayrıca biz Marmara Denizi’nde ışıkla avcılıkla ilgili denetimlerimizi sürdürüyoruz. 8 bin wattın üzerinde ışık yaktıkları zaman ışıkla avcılık yaptıkları zaman idari işlem uyguluyoruz” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]