Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kadıköy Anadolu Lisesi’nin yeni pansiyonu hizmete açıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

2017-2018 öğretim yılı öncesi, deprem riski ve fiziki yetersizlik nedeniyle kapatılan Kadıköy Anadolu Lisesi pansiyonunda kalan yaklaşık 300 öğrenci için harekete geçen Kadıköy Belediyesi, prefabrik bir pansiyon inşa ederek, öğrencilerin kullanımına açtı.

Açılışı gerçekleştiren Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “90 günde 3 bin 714 metrekarelik inşaat yapılıp teslim edildi” dedi.

 

Kadıköy Anadolu Lisesi Pansiyonunun kapatılması kararıyla okulda öğrenim gören 300 civarında öğrencinin barınma sorunu ortaya çıkmıştı. Öğrencilerin bu sorununu çözmek için Kadıköy Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı, Kadıköy Maarif Koleji ve Anadolu Lisesi Mezunları Derneği, Anadolu Lisesi velileri ve gönüllü bağışçılar ile Kadıköy Belediyesi el ele verdi. Kadıköy Belediyesi, yurt binasının yenilenmesi sürecinde yatılı öğrencilerin okuldan ayrılmadan öğrenimlerine devam etmeleri için öğrencilerin kalabileceği prefabrik bina yapımını üstlendi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol sonrası yapımına başlanan pansiyon binası tamamlanarak hizmete açıldı. Büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleştirilen açılışta, öğrenci ve veliler Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’na teşekkür etti.

 

“90 günde 3 bin 714 metrekarelik inşaat yapılıp teslim edildi”

 

Öğrencilere böylesine özel bir hizmet yapmış olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “Velilerimiz Ağustos ayında bize geldiler. Öğrencilerin kaldığı pansiyonun riskli bina olduğunu ve çocukların orada kalamayacağını söylediler. Yaklaşık 90 günlük bir süre içerisinde 150 kişilik kız,150 kişilik erkek ve bir de yemekhanesi olmak üzere toplam 3 bin 714 metrekare inşaat yapılıp teslim edildi. Aslında bir aydır oturuyorlar. Açılışı biraz gecikti. Gençler bizim geleceğimiz. Bu okula Anadolu’nun her tarafından öğrenciler geliyor. Hem Kadıköy’ü tanıyorlar hem bu kentin birikimini buradan alıp bütün Anadolu’ya, bu ülkeye yayıyorlar. Bu bizim için çok önemli. Bu okul da çok önemli bir okul. Dünya sıralamasında on ülke geriye düştük. 40’ıncı sıralardan 51’inci sıraya düştük. Bunun yükselmesini istiyoruz. Çocuklarımız ne kadar iyi olursa ne kadar iyi öğrenim görürse emin olun ülkemizin geleceği o kadar iyi olur. Çocuklarımıza ne yapsak bizim için azdır” diye konuştu.

 

“Başkanımızın çok büyük emeği var”

 

Yeni pansiyonlarına kavuştukları için mutlu olduğunu dile getiren Müge Gümüş, “Son sınıfım. Velilerimizin çok büyük emeği var. Belediye başkanımızın çok büyük emeği var. Kalacak yerimizi ücretsiz bir şekilde belediye başkanımız sağladı. Okulumuzun içerisindeyiz, çok mutluyuz” dedi.

 

Sena Akyurt ise, “12’nci sınıf öğrencisiyim. Büyük hayallerimiz vardı ve bunu sağlayacak koşullarımız yoktu. Şuan bu sağlandı bize. Velilerimiz ve belediye başkanımız sayesinde. Şuan çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

 

150 kız ve 150 erkek öğrenci olmak üzere 300 öğrencinin kalabileceği yurtta, iki ayrı yatakhane ve 992 metrekare alana sahip yemekhane bulunuyor. Dört veya altı kişilik odaların bulunduğu yatakhaneler ise 2 katlı ve toplam 1270 metrekare alandan oluşuyor. Yurt binasında ayrıca etüt odaları ve dinlenme odaları bulunuyor.

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta […]

Eğitim
26 Mart 2024
EZBERCİ EĞİTİM

İsterseniz önce “Eğitim nedir?” onun bir tanımını yapalım. Eğitim: Bir insanın; duygusal, bedensel, zihinsel olarak sahip olduğu yeteneklerini belirlenen amaç doğrultusunda geliştirmektir. Kısacası eğitim, ülke insanını en iyi şekilde yetiştirmektir. Eğitim, hayat boyu devam eder, ömür boyudur. Eğitim, sürekli devam eden bir süreçtir. Ne kadar eğitim, o kadar gelişmişliktir. Bir ülke, eğitimi kadardır. Bu kadar […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]