Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Ekmek israfını önlemek için, gramajda değişiklik yürürlüğe girdi

Yayınlanma:
ABONE OL

Ekmek israfını önlemek için düzenlenen gramajda değişiklik 1 Ocak itibari ile yürürlüğe girdi. İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer, uygulamanın ekmek israfının daha da artacağını söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ekmek israfını önlemek için ‘Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği’nde yapılan değişiklikle 1 Ocak itibari ile yürürlüğe girdi. Tebliğe göre, ekmeğin gramı 250’den 200’e düşürüldü İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer, yeni uygulamayla beklenilenin aksine ekmek israfını daha da arttıracağını söyledi.

“Ekmek toplu tüketim yerlerinde israf ediliyor”

Özer evlerde ekmeğin israf olmadığını belirterek, “Uygulamada biz bunun israfı önlemeden çok artıracağını tespit ettik. Ekmek toplu tüketim yerlerinde israf ediliyor. Büyük marketlerin ekmek iadesi yüzde 20’lerde. İsrafın buralarda yapıldığını gördük. Evlerimizdeki ekmeklerimizin 1 gramı bile israf edilmez” ifadelerini kullandı.

 

Ekmek çeşitlerinin en az 200 gram ağırlıktan başlamak üzere 10’ar gram artırılarak piyasaya arz edileceğini söyleyen Özer, “10 gram uygulamasının hiç bir kıymeti yok. 10 gram uygulaması daha çok 230-240 gram yapıp da 250 gramdan aşağıya yakalandığında “Ben zaten 230 gram ekmek yapıyorum” diyen kötü niyetlinin hırsızın işine yarar” dedi.

“Ekmek fiyatlarının 5 ayrı kurum süzgecinde geçilmesi gerekir”

200 gram uygulamasında vazgeçilmesini vurgulayan Özer, şözlerine şöyle devam etti, “200 gram uygulamasında vazgeçilsin. Ekmek fiyatlarının 5 ayrı kurum süzgecinde geçildikten sonra bakanlık onayı ile yapılsın. Una, mayaya, tuza, işçiliğe, doğalgaza el koyulup bunların fiyatlarını aynı süzgeçten geçirsinler. Biz ekmeğe zam yapma taraftarı asla olmadık. Mecburiyetten yaptık. Bakın bugün unumuza, tuzumuza, mayamıza zam geldi. Sabah kalktık her bir çuval una 3 lira zam geldi.”

 

Ekmek israfının azaltılmasında bakanlık tarafında yapılan yeni uygulamayı halk olumlu karşıladı. Evdeki ekmeklerin çöpe gittiğini söyleyen bir vatandaş uygulamanın çok mantıklı olduğunu söyledi.

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum İLGİLİ HABER Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen görevine başladı Saba Tümer, programının […]