Ömer Şahan Başkan Nuhoğlu’na sordu “Eğer Camiye karşı değilseniz evlendirme dairesi içerisinde ve Kadıköy Belediye binasında neden bir mescit açmıyorsunuz?”
AK Parti Kadıköy Belediye Meclis Üyesi Ömer Şahan Kadıköy rıhtıma yapılacak 20 bin kişilik Ulu Cami hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Şahan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’na seslenerek “Samimi değilsiniz. Hazırlattığınız 52 proje içinde kaç cami var. Belediye ve Evlendirme dairesine her gün 10 binlerce insan sirkülasyonu var. Buralarda bile mescit yapmadınız” dedi.
Geçtiğimiz günlerde İstanbul 5 Numaralı Koruma Kurulu Kadıköy Rıhtım’a 20 bin kişilik Kadıköy Ulu Cami Projesi’ni onaylaması tartışmalara neden oldu. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun “2 yıllık süreçte bu bölgede 33 bin 559 metrekarelik bir inşaat yapısına dönüştü. İmar planında ibadet yeri olarak görünen bir alan değilken, il müftüsünün aklına dolgu alanına cami nereden geldi.
Bu süreçte Kadıköy halkı bilgilendirilmedi. Bilirkişi raporları bizden yana. Kurul kararı iptali için açılan davada, 3. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. Çevre Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün itirazıyla yürütmeyi durdurma kararı kaldırıldı. Ama dava devam ediyor. İhtiyaç olup olmadığı kararını Kadıköylülerin vermesi gerekiyor. Bu kadar geniş yapıya ihtiyaç olup olmadığı tartışılmalı. Kıyı kanununa göre, yapılaşma alanın yüzde üçünü geçemez, yükseklik 5,5 metreyi aşamaz. Bu kadar hızlı bir şekilde niye ihtiyaç duyuldu? Çevresinde 9 tane ibadet yeri var.” Sözleri üzerine Ak Parti Kadıköy Belediye Meclis Üyesi Ömer Şahan eleştirilere cevap verdi.
Şahan; “Samimi değilsiniz. Hazırlattığınız 52 proje içinde kaç cami var. Belediye ve Evlendirme dairesine her gün 10 binlerce insan sirkülasyonu var.
Buralarda bile mescit yapmadınız” diyerek konuşmasına başlayan Ömer Şahan, “Kadıköy İskelesi’nin her gün yüz binlerce vatandaşın kullandığını ve bir ibadethaneye ihtiyacı var. Kadıköy İskelesi’ni ve çevresindeki mekânları her gün yüz binlerce vatandaşımız kullanmaktadır. Ancak bu kadar yoğun olan bir alanda bir Caminin olmaması vatandaşlarımızın ibadet özgürlüğünü kısmak zorunda bıraktırıyor.
Fakat biz Kadıköy’de, Kadıköylü vatandaşlarımızın ibadetlerinin uzaklara gitmeden yapabilmeleri için Kadıköy İskele Camii Projesi’nin bir an önce gerçekleşmesini temenni ediyoruz. Çünkü bir Cuma günü gelin hep beraber Osmanağa Camii’nde Cuma Namazı kılalım, bakın bakalım Kadıköy İskelesi’nin yeni bir Camiye ihtiyacı var mı görürsünüz? Eğer Camiye karşı değilseniz evlendirme dairesi içerisinde ve Kadıköy Belediye binasında neden bir mescit açmıyorsunuz?” dedi.