Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

“2017 Yılı TÜBA Ödülleri Töreni”

Yayınlanma:
ABONE OL

TÜBA’nın, bilim insanlarını teşvik, takdir ve ödüllendirme işlevi kapsamında ve 2015 yılından bu yana Cumhurbaşkanlığı himayelerinde her yıl düzenlenen “TÜBA Ödülleri Töreni” 12 Aralık 2017 Salı günü saat 14:00’te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilecek. Törende “TÜBA Uluslararası Akademi, Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı (TÜBA-GEBİP) ve Bilimsel Telif Eser (TÜBA-TESEP) Ödülleri” sahiplerini bulacak.

2017 yılında üç bilim insanı Uluslararası TÜBA Akademi Ödülüne; 39 üstün başarılı genç bilim insanı TÜBA-GEBİP Ödülü’ne, biri Halil İnalcık Özel Ödülü, ikisi Kaydadeğer Eser Ödülü olmak üzere üç Türkçe Bilimsel Telif Eser de TÜBA-TESEP Ödülü’ne layık görüldü.

2017 yılı TÜBA Uluslararası Akademi Ödülleri’ni Fen ve Mühendislik Bilimleri alanında İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Hüseyin Arslan, Sağlık ve Yaşam Bilimleri alanında Harvard Üniversitesi Öğretim Üyesi Cenk Ayata ve Sosyal ve Beşeri Bilimler alanında; Macaristan Bilimler Akademisi Üyesi ve Eötvös Lorand Üniversitesi Öğretim Üyesi Gabor Hamza kazandı. TÜBA Ödülleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevdi edilecek.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilecek “2017 Yılı TÜBA Ödülleri Töreni”ne; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, devlet erkanı, TÜBA üyeleri, protokol mensupları, akademisyenler, ödül sahiplerinin yakınları ve davetliler katılacak.

TÜBA Uluslararası Akademi Ödülleri; Fen ve Mühendislik Bilimleri, Sağlık ve Yaşam Bilimleri ve Sosyal ve Beşeri Bilimler olmak üzere üç alanda uluslararası düzeyde, özgün, öncü ve çığı açıcı çalışmalarıyla öne çıkan ve Akademiler, Üniversiteler ve TÜBA Akademi üyelerince aday gösterilen bilim insanlarına 2015’ten beri veriliyor. Ödül, madalya ve berat ile takribi 30.000 Amerikan dolarından oluşuyor. Her yıl Akademi Ödülleri’nden biri, alanlar arasında dönüşümlü olarak Türk veya Türkiye bağlantılı çalışmaları olan bilim insanlarına veriliyor. 2017 yılında Türkiye bağlantılı akademi ödülü Fen ve Mühendislik Bilimleri kategorisinde verildi.

TÜBA- GEBİP Ödülleri; Doğa, Mühendislik, Sağlık Bilimleri ile Sosyal Bilimler alanlarında çalışan üstün başarılı genç bilim insanlarını, bilimsel çalışmalarını Türkiye’de sürdürmeleri, kendi çalışma gruplarını oluşturmaları, Türkiye kaynaklı uluslararası düzeyde nitelikli proje ve yayınlarını ödüllendirme ve teşvik amacıyla 2001’den beri veriliyor. Yüksek talep gören bu özgün program kapsamında, ödül sahiplerine 3 yıl boyunca her yıl 20 bin liralık mali desteğin yanında, tez aşamasındaki doktora öğrencileri için de ayrıca her yıl 6 bin liralık ek destek ve akademi üyelerince danışmanlık da sağlanıyor.

TÜBA-TESEP Ödülleri; tüm bilim alanlarında üniversite düzeyinde nitelikli Türkçe bilimsel telif eser yazım ve yayınını teşvik amacıyla veriliyor. 2008’de başlatılan ve 2016’ya kadar telif ve çeviri eserlerin ödüllendirildiği TEÇEP olarak adlandırılan programın 2017’den itibaren telif eserleri teşviki amaçlayan TESEP olarak devamına ve Sosyal Bilimler alanından bir esere “Halil İnalcık Özel Ödülü” verilmesine karar verildi. 2017 yılında, TESEP ve Halil İnalcık Özel Ödülü 20 bin TL, Kayda Değer Telif Eser Ödülü (mansiyon) ise, 7 bin TL olarak belirlendi.

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER Perinçek, Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır! Türkiye […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]