Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kasım ayının siyaset raporu

Yayınlanma:
ABONE OL

Medya Takip Merkezi (MTM), tarafından hazırlanan raporda Kasım ayının siyaset gündemi belirlendi. Kasım ayında dikkat çeken başlık ise yankıları geçen yıldan başlayan ve devam eden Reza Zarrab davası oldu.

MTM, Kasım ayı siyaset medya raporu açıkladı. Rapora göre, Kasım ayı siyaset gündeminde dikkat çeken başlık Reza Zarrab davası oldu. Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yazılı basın, görsel basın ve internet medyasında toplamda 145 bin 557 haberle ilk sırada yer alan başlık oldu.

 

Reza Zarrab yargılanıyor

Türkiye ve dünya gündemini meşgul eden önemli başlıklardan biri Reza Zarrab davası oldu. Davada aralarında eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın da bulunduğu toplam dokuz kişiye yönelik suçlamalar yer alıyor. Sanıklar, ABD’nin İran’a nükleer programı nedeniyle uyguladığı yaptırımları delmekle suçlanıyor. Siyasilerin önemli başlıklarından olan Zarrab davası, ay boyunca 23 bin 584 habere konu oldu.

 

NATO özür diledi

Kasım ayında siyasette öne çıkan bir diğer başlık ise NATO’nun Norveç’te düzenlediği komuta kontrol amaçlı Trident Javelin adlı tatbikatta yaşananlar oldu. Tatbikat sırasında Atatürk’ün fotoğrafı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ismi ’düşman taraf’ olarak gösterildi. Konuyla ilgili konuşan Erdoğan, Atatürk’ün resmi ve şahsının isminin düşman tarafta gösterilmesi üzerine tatbikatta yer alan 40 Türk askerini geri çektiklerini açıkladı. Yaşanan skandalın ardından NATO’dan en üst düzeyde resmi özür geldi. Uzun bir süre gündemde kalan ve hala yankıları devam eden NATO tatbikatında yaşanan skandal olay, toplamda 10 bin 256 haberde yer aldı.

 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakınlarının, yurtdışına dolar gönderdiğine dair iddiaya ilişkin belgeler gösterdi. CHP grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, Man adasında bir şirket kurulduğunu ve Erdoğan’ın yakınlarının oraya yatırım yaptığını iddia etti. Bu olayın ardından iki siyasi lider karşı karşıya geldi. Erdoğan olay karşısında sert tepki göstererek CHP’yi ana hıyanet partisi ve Kılıçdaroğlu’nu ’Mitomani’ yani yalan söyleme hastası olarak ilan etti. Karşılıklı polemiğe dönüşen ve etkileri hala devam eden olay medyada toplamda bin 767 haberle yansıma buldu.

 

Raporda ay boyunca öne çıkan diğer başlıklar ise TBMM Başkanlığı seçim süreci ve partilerin kongreleri ve açıklamaları olarak belirlendi.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]