Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kadıköy Belediyesinden deprem hazırlığı

Yayınlanma:
ABONE OL

Kadıköy Belediyesi Afet Eğitim ve Bilinçlendirme Parkı yapıyor. Eğlenceli ve uygulamalı eğitim teknikleri ile özellikle çocukların afet hakkında bilgilendirilmesini sağlayacak parkta afetlerden sonra ocak, çadır vb. olarak dönüştürülebilir mobilya uygulamaları yer alacak.

17 Ağustos Marmara Depremi üzerinden tam 18 yıl geçti. 45 saniyede binlerce can kaybının yaşadığı depremin yaralarını sarmak yıllar aldı. Üzerinden 18 yıl geçen yıla rağmen deprem hazırlıkları konusunda ne durumdayız? Olası bir depreme ne kadar hazırlıklıyız? Acil alınması gereken önlemler neler?

Kadıköy Belediyesi’nin Gölcük ve Düzce depremlerinin ardından başlattığı çalışmalar yenileri eklenerek devam ediyor. Okullarda verdiği eğitimler, “Beton Zemin Laboratuarı, “Mahalle Tabanlı Toplum Afet Yönetimi Projesi”, “Kadıköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takımı (BAK Kadıköy)”, “Yapısal Olmayan Tehlikelerin Azaltılması Projesi” gibi olası afetlere yönelik hazırlık, zarar azaltma ve müdahale açısından birçok çalışma yapan Kadıköy Belediyesi bu çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Afet Bilinçlendirme çalışmalarına yeni bir bakış açısı kazandıran “Kadıköy Belediyesi Afet Eğitim ve Bilinçlendirme Parkı” yakında hizmete açılacak.

Kozyatağı Mahallesi Saniye Ermutlu sokakta yapımı devam eden “Kadıköy Belediyesi Afet Eğitim ve Bilinçlendirme Parkı” her bireyin olası afetleri, afetlerin oluşumlarını, afet öncesinde alınabilecek ve afet esnasında yapılması gerekenleri çeşitli simülasyonların da yardımıyla öğrenme ve tecrübe etmesine olanak sağlayacak. Eğlenceli ve uygulamalı eğitim teknikleri ile özellikle çocukların afet hakkında bilgilendirilmesine önemli katkı sunacak olan “Afet Eğitim ve Bilinçlendirme Parkı”nda afetlerden sonra ocak, çadır vb. olarak dönüştürülebilir mobilya uygulamaları da bulunacak.

Belediye, Büyük Marmara Depremi’nin yıldönümünde, 16 Ağustos 2017 Çarşamba günü 14.00-16.00 saatleri arasında, yapımı devam eden Afet Eğitim ve Bilinçlendirme Parkı’nda hem bugüne kadar yapmış olduğu çalışmaları anlatmak hem de 17 Ağustos Marmara depreminde hayatını kaybedenleri anmak için bir etkinlik düzenliyor.

“Kadıköy Afet Hazırlıkları Bilgi Paylaşımı Etkinliği”nde Afet Eğitim Parkında yapımı devam eden yapıların işlevleri anlatılacak. Bunun yanı sıra hazırlık evresi, zarar azaltma evresi ve müdahale evresi panolarıyla olası bir afet durumunda ve sonrasında neler yapılacağı hakkında pratik bilgiler verilecek. Birçok meslek odası ve STK’nın afetlerle ilgili bilgilendirme çalışmaları için alanda olacağı etkinlikte, Hayata Destek Derneği, Kadıköy Belediyesi, İnşaat Mühendisleri Odası ve Jeoloji Mühendisleri Odası stant açacak. Kent Konseyi Başkanı Saltuk Yüceer, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi Müdürü Dr.Doğan Kalafat ve Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun konuşmacı olacağı etkinlikte, olası bir afet durumunda ne gibi hazırlıklar yapılacağı üzerine görüş alış verişinde bulunulacak. 16 Ağustos saat 14.00’da başlayacak etkinlik herkesin katılımına açık.

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum İLGİLİ HABER Ataşehir’de yeni belediye başkanı Onursal Adıgüzel göreve başladı.. Saba Tümer, programının ikinci […]

Belediye
07 Nisan 2024
ŞİLE’NİN GENÇ BELEDİYE BAŞKANI ÖZGÜR KABADAYI GÖREVE BAŞLADI

31 Mart Yerel Seçimlerinde, Şilelilerin halkının desteğiyle %51.88 oy oranı ile Şile Belediye Başkanı seçilen Cumhuriyet Halk Partisi adayı Özgür Kabadayı, 4 Mart Perşembe günü Şile İlçe Seçim Kurulu’ndan düzenlenen mazbatayı vatandaşlarında yoğun katılımlarıyla birlikte teslim alarak başkanlık görevine resmen başladı. ŞİLE İÇİN YENİ BİR DÖNEM   İLGİLİ HABER Seçim bitti AK Parti İftar çadırı […]