Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Yavuz, ILO’da yancıya koltuk ayırmamışlar

Yayınlanma:
ABONE OL

Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Memur Sen Denetleme Kurulu Üyesi Talat Yavuz yaptığı açıklamada;  “Toplu sözleşme masasında, neden oturduğu bir türlü anlaşılamayan bir konfederasyon başkanı, Memur Sen’in, alnının akıyla hak ettiği ILO’daki temsil yetkisini içine sindirememiş olacak ki istatistiklere ve teamüllere takla attırarak, Yenikapı ruhuna sığınıp bir koltuk da ILO’dan kapma hevesine kapılmış.

ILO, 1919 yılında Versay Antlaşması ile “evrensel ve kalıcı bir barışın ancak sosyal adalet temelinde inşa edilebileceği” inancından hareketle kuruluyor. ILO, çalışma hayatına pozitif anlamda katkı sağlayan evrensel standartlarını, her yıl haziran ayında düzenlediği Uluslararası Çalışma Konferansı’nda belirliyor. Bu konferansta ülkeler, hükümet, işveren kesimi ve emek kesimi olmak üzere üçlü bir yapıyla temsil ediliyor.

ILO Anayasasının 3. Maddesi’nin 5. Fıkrası, “Üye ülkeler, hükümet dışı delegeleri ve teknik danışmanları, o ülkede mevcut olan çalışanların ve işverenlerin en fazla temsil yetkisine sahip meslek kuruluşlarıyla anlaşarak belirlemeyi taahhüt ederler. şeklindedir.

İLGİLİ HABER EZBERCİ EĞİTİM

“Çalışanların en fazla temsil yetkisini” sulandırmak için kırk dereden kırk su getirmeye kalkan bu vesayetçi anlayışı göre: “En fazla temsil ağırlığı olan kuruluşlar, çalışanları en iyi şekilde temsil eden kuruluşlardır.hükmünü, mutabakat aranmalı sihirbazlığı ile yok saymanın peşine düşmüşler. Dünyanın en ünlü sihirbazı gelse bu hükme bu kadar takla attırmayı başaramazdı.

Büyüğü küçük gösterme çabaları boş çabalardır. İtiraza bakınca, zannedersin ILO’da şimdiye kadar ülkemizi bu yancı konfederasyon temsil ediyordu da bu yıl ellerinden alındı. Bu güne kadar 65 yıldır ülkemizi temsil eden Türk İş, en çok bağıransa bunlar. Bu işte bir yanlışlık yok mu?

 Mutabakat aranmalıymış, verilen karar tartışmalıymış, vazgeçilmezse Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı heyeti ile ILO Genel Konferansına katılım sağlamayacaklarmış, istişari bütün kurullardan çekileceklermiş. İyi olur, yancısı olduğunuz bütün masalardan çekilin bence. Çekilin ve Memur Sen’in büyüklüğünü kabul edin, sayılar karşısında bari dürüst olun.

 

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]