Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

CHP’li Meclis Üyesi Mesut Kösedağı Kadir Topbaş’a öneride bulundu

Yayınlanma:
ABONE OL

Fwd: CHP’li Meclis Üyesi Mesut Kösedağı AKP’li Başkan Kadir Topbaş’a öneride bulundu: Topbaş, Havayolu Şirketine Para Harcayacağına Otobüs Biletlerine İndirim Yapsın! Vatandaş Rahat Bir Nefes Alsın!

CHP’li Meclis Üyesi Mesut Kösedağı AKP’li Başkan Kadir Topbaş’a öneride bulundu: “İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak bu kadar fazla paranız varsa havayolu şirketi kuracağınıza toplu taşımada ücretleri indirip, halkımıza rahat bir nefes aldırın!

Kadıköy Belediyesi ve İBB Meclisi CHP Üyesi Mesut Kösedağı hazırladığı yazılı soru önergesini Meclis toplantısında sözlü okuyarak defalarca gündeme getirdiği İstanbul’un ulaşım sorununu bir kez daha Meclis gündemine getridi. İETT’den kaynaklı sorunların artarak devam ettiğine dikkat çeken CHP’li Mesut Kösedağı önergesinde,“Son zamanlarda halkımızdan İETT ile ilgili şikâyetler artmaya başladı. Sürekli bozulan metrobüsler, ayakta geçirilen tıklım tıklım metrobüs yolculuğu, bozuk yollar, göl haline gelmiş üst geçitler, tıklım tıklım duraklar, metrobuse binemeyen engelliler, aktarma mesafelerinin uzunluğu, yaz saati- kış saati uygulamaları arasında geçiş sürecinde yaşanan aksaklıklar…” gibi yaşanan sorunlarına dikkat çekerek başkan Kadir Topbaş’a sordu: “Eğer İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak bu kadar fazla paramız varsa havayolu şirketi kuracağınıza toplu taşımada ücretleri indirip, halkımıza rahat bir nefes aldırmayı düşünüyor musunuz?

 

Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi 2017 yılı Mart ayı Meclis toplantılarında İBB Meclisi CHP Üyeleri Mesut Kösedağı, Soydan Alkan, Hakkı Sağlam, Hüseyin Sağ, Ali Rıza Akyüz, Taner Kazanoğlu, İsmail Koç, Ferhat Epözdemir, Süleyman Tarık Balyalı ve Muharrem Çatalkaya’nın imzaları ile Meclis Başkanlığına sunulan, oy birliği ile Başkanlık Makamına havale edilen önerge: 

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞI’NA

Son zamanlarda halkımızdan İETT ile ilgili şikâyetler artmaya başladı. Sürekli bozulan metrobüsler, ayakta geçirilen tıklım tıklım metrobüs yolculuğu, bozuk yollar, göl haline gelmiş üst geçitler, tıklım tıklım duraklar, metrobuse binemeyen engelliler, aktarma mesafelerinin uzunluğu, yaz saati- kış saati uygulamaları arasında geçiş sürecinde yaşanan aksaklıklar…

Son zamanda gözlemlediğimiz azalan metrobüs seferleri İstanbul halkının ulaşımda sorun yaşamasına sebep olmaktadır.

Bu yüzden gerekli olduğuna inandığımız soruları sizlere yöneltiyorum;

1- Duraklardaki insan yığılması tehlikeli boyutlara ulaştı metrobüs durağa yanaşırken Allah korusun bir vatandaşımızın ayağı kaysa yola düşse bunun vebali ağır olur. Bu yüzden yoğun duraklara, Avrupa da kullanılan, vatandaşın yola ya da raya düşmesini engelleyen şeffaf panellerin konulmasını düşünüyor musunuz?

2- Sn. Topbaş’ın 6 ay önce talimat verdiği, basında da yoğun şekilde yer alan metrobüse kabin uygulamasını ne zaman hayata geçirmeyi planlıyorsunuz?

3- Eğer İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak bu kadar fazla paramız varsa havayolu şirketi kuracağımıza toplu taşımada ücretleri indirip, halkımıza rahat bir nefes aldırmayı düşünüyor musunuz?

4 – Yine Sn. Topbaş 6 ay önce Altunizade de yaşanan elim metrobüs kazası sonrası yaptığı açıklamada metrobüs hattı boyunca bir metro projelerinin olduğunu açıklamıştı. Projenin son durumu nedir?

5- Aylarca maaş alamayan Otobüs A.Ş. şoförleri için bir planınız var mı?

6- İstanbul’da toplu taşımanın büyük çoğunluğunu üstlenen servis şoförlerimizin plaka beklentilerini ne zaman hayata geçireceksiniz?

7- Aksayan otobüs seferleri hakkında İETT nin bir çalışması var mı?

Son olarak İstanbul’u yöneten herkesi özellikle Sn. Kadir Topbaşı toplu taşımayı kullanmaya davet ediyorum.

İlgili Haberler

Büyükşehir
26 Nisan 2024
7. İSTANBUL ÇOCUK VE GENÇLİK SANAT BİENALİ BAŞLADI

12 ülkeden 5.250 çocuk ve genç ‘umut’ için İstanbul’da buluşuyor   İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali başladı. İki yılda bir düzenlenen bienalin bu yılki konsepti ‘Umut’ olarak belirlendi. Bienal kapsamında 5 bin 250 çocuk ve gencin 579 projesi bir ay boyunca İstanbul’un farklı merkezlerinde sergilenecek. 2010 yılından bu yana 31 ülkeden katılımın olduğu 7. İstanbul […]

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]