Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda Bu Hafta

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul Devlet Tiyatrosu bu hafta 7 yetişkin oyunu ve 3 de çocuk oyunla seyirci karşısına çıkıyor.

07-12 Mart 2017 tarihleri arasında sahnelenecek oyunlar Ellerimin Arasındaki Hayat, Giydirici, Kontrabas, Çehov Makinesi, Profesyonel, İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı ve Huzur ile Çocuk Oyunları Çiçeğim Solmasın, Savaş Çiçekleri ve Lay Lay Lom.

Bu haftaki oyunların kısaca konuları, bilgileri ve kastları şöyle:

Ellerimin Arasındaki Hayat Cevahir Salon 1’de
Şiddetin ve ölümün dünyaya egemen olduğu bir dönemde, yaşatmaya dair bir oyun olan Ellerimin Arasındaki Hayat İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda seyirci ile buluşuyor. Yaşamın içerisinde, insanların bilerek ya da bilmeyerek parçası haline geldiği, öldürme üzerine kurulu sistemi, trajik bir olay üzerinden gözler önüne seren oyunda seyirci vicdani bir sorgulamaya yöneliyor. Dünyaca ünlü İngiliz aktör ve yazar Peter Ustinov’un eserini  yönetmen Cevdet Arıcılar Ahmet Güngör Ençer çevirisiyle sahneye taşıyor.

Sertel Çetiner’in dekor tasarımını yaptığı “Ellerimin Arasındaki Hayat” adlı oyunda kullanılan aynalar seyircinin kendisiyle yüzleşmesini sağlıyor. Kurgulanan dünyaya seyirciyi dâhil eden Enver Başar’ın ışık tasarımı ise özellikle dekorda kullanılan morg metaforunu destekliyor. Medina Yavuz Almaç’ın kostüm tasarımını yaptığı oyunda, ışığından dekoruna, müziğinden tekstine bütün unsurlar organik bir bütünlük içerisinde seyirciye sunuluyor.

Giydirici Cevahir Salon 2’de
Ronald Harwood’ın yazdığı, Ergun Sav’ın çevirdiği ve Hakan Çimenser’in de yönettiği Giydirici adlı oyun 13 Ocak’ta Cevahir Salon 2’de prömiyerini yaparak gösterimlerine başladı. Oyunun Dekor Tasarımını Savaş Çevirel, Giysi Tasarımını İnci Kangal yaparken, Işık Tasarımında ise Akın Yılmaz imzası bulunmakta.  Oyun müzikleri Fırat Akarcalı’ya emanet edilirken Yönetmen Yardımcısı ise Celal Kadri Kınoğlu. II. Dünya Savaşı’nda, ölümüne tiyatro yapan bir grubun anlatıldığı oyunda karakterlere Celal Kadri Kınoğlu, Hakan Çimenser, Rüyam Dirin, Hülya Gülşen, Ebru Demirdöven, Aral Seskir, Osman Tunca Soysal, Sinan Cem Çabuk, Evrim Feyza Geboloğlu, İpek Altınöz, Abdullah Yakın, Cem Şahin hayat veriyor. Bu ilgi çekici 7-12 Mart haftasında Cevahir Salon 2’de gösterimlerine devam ediyor.

Kontrabas Küçük Sahne’de
Patrick Süskind’in yazdığı, dilimize Hale Kuntay’ın çevirdiği Kontrabas Devlet Tiyatrosu sahnesinde.  Kontrabas’ı Metin Belgin yönetirken, oyunun Dekor Tasarımında  Ethem İzzet Özbora, Giysi Tasarımında Serpil Tezcan, Işık Tasarımında Yakup Çartık imzası bulunmakta. Bir devlet memuru olan kontrabascı; müziğin, tarihin, hiyerarşinin, cinselliğin ve toplumun,dedikodusunu yapıyor. Patrick Süskind’ in bütün dillerde en çok oynanan oyunu yirmi beşinci yılında yine sahnede. Bu çarpıcı oyunda usta oyuncu Metin Belgin tek kişilik performansıyla dikkat çekerken oyun  7-12 Mart haftasında Taksim Küçük Sahne’de izlenebilir.

Çehov Makinesi Üsküdar Tekel Sahnesi’nde
Müge Gürman’ın dilimize çevirip aynı zamanda yönettiği Çehov Makinesi 7, 9 ve 11 Mart’ta Üsküdar Tekel Sahnesi’nde tiyatroseverle buluşuyor. Birçok ödül sahibi oyunun konusu şöyle: İçinde Çehov’un da karakter olarak yer aldığı bu şiirsel oyun, büyük bir yazarın yaşam ve ölümü arasındaki döngüde oyunlarında yaratmış olduğu kendi karakterleriyle buluşması biçiminde gelişiyor. Bu karakterler özünü taşımakla birlikte, ait oldukları oyundan bağımsızlaşmış, sanki uzaydan Çehov’un düşlerine düşmüş hayaller gibidirler. Farklı bir düzlemde ve farklı bağlamlarda oluşmuş sahnelerde bir araya gelirler. Çehov’un anlatmış olduğu gerçeklikleri, yazgılarını belirlediği kendi karakterlerine ve yine kendi üzerinden sorgulatması biçiminde gelişen bir tür karşılaşmalar zinciri… Bu absürd ve gerçeküstü serüvenin  Çehov’dan bizlere ulaşan ve günümüz gerçekliğini de halkaları arasına alan bir zincir… Güçlü oyuncu kadrosuyla dikkat çeken oyunda Fatih Sönmez, Hakan Vanlı, Levent Öktem, Cem Sürgit, Erkan Taşdöğen, Nalan Okçuoğlu, Eren Balkan, Ilgıt Uçum, Bora Pak, Arda Baykal, Alper Saldıran, Duygu Gökhan, İsmet Vural, Doruk Akçiçek, Münibe Millet,  Aslı Özsaraç ve Ezgi Mutlu rol alıyor. Dramaturg olarak Müge Gürman imzası olan oyunun, Dekor Tasarımını Zeki Sayaroğlu, Giysi Tasarımını Şirin Dağtekin Yenen, Işık Tasarımını Akın Yılmaz yaptı.

Profesyonel Kültür Üniversitesi Sahnesi’nde
Yugoslavya’daki büyük dönüşümden önceki ve sonraki toplumsal-politik yaşamı, bir entelektüelin yaşamöyküsü içinde, karakomedi türünde ve ironik bir üslupla anlan oyunu Duşan Kovaçeviç yazdı, Bilge Emin, Başar Sabuncu çevirdi ve Işıl Kasapoğlu da yönetti.  40 yaşlarında bir edebiyat adamı, bir sekreter ve bir gizli polisin süprizlerle dolu soluk soluğa izlenecek hikayesinde Dekor Tasarımında  Nurettin Özkönü, Giysi Tasarımında Gülümser Erigür, Işık Tasarımı Önder Arık imzası var. Oyunda,  Bülent Emin Yarar, Yetkin Dikinciler, Gülen Çehreli, Cenap Oğuz rol alıyor. Bu zevkli oyun,  10-11 Mart’ta Kültür Üniversitesi Sahnesi’nde seyirciyle buluşuyor.

İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı Küçükçekmece Sahnesi’nde
İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun büyük ilgi gören oyunu İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı izleyiciyle buluşmaya devam ediyor.  Ali Cüneyd Kılcıoğlu’nun yazdığı, Elif Erdal’ın rejisörlüğünü üstlendiği ve Berkay Tulumbacı’nın müthiş performansıyla göz doldurduğu İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı 10,11 ve 12 Mart  tarihlerinde Küçükçekmece Sahnesi’nde izleyiciyle buluşuyor. Dramaturg olarak Günay Ertekin imzası olan oyunun, Dekor Tasarımını ve Giysi Tasarımını Suzan Erbilgin, Işık Tasarımını Akın Yılmaz, Yönetmen Yardımcılığını ise Dilek Güven yaptı.

Huzur Üsküdar Stüdyo Sahnesi’nde
Tiyatro sanatçısı Kenan Işık’ın, yazar Ahmet Hamdi Tanpınar’ın aynı adlı romanından  uyarladığı Huzur, gösterimlerine devam ediyor.  Üsküdar Tekel Stüdyo Sahnesi’nde 4 Ekim 2016’da prömiyer yapan oyunun Yönetmeni M.Nurullah Tuncer. Oyunda, Nimet İyigün Nalbant, Selen Nur Sarıyar, Ozan Özcan, Burak Çağlar, Göze Şenol, Yusuf Can Sancaklı, Kıvanç Kürkçü, Necmettin Amaç, Gökhan Türkal, Burcu Bahar Aydın, Rana Büyükyılmaz, Tolga Kortunay, Damla Ece Dereli, Kubilay Karslıoğlu, Hakan Elmasoğlu ve Orkun Gülşen rol alıyor. Hasan Kiriş’in sokak çalgıcısını canlandırdığı oyunun Dekor Tasarımını Behlüldane Tor, Kostüm Tasarımını Şirin Dağtekin, Müziğini Orhan Enes Kuzu, Koreografi İlyas Odman, Işık Tasarımını Önder Arık  üstleniyor, oyunun Sahne Amiri ise Emre Emin Aravi.

Uluslararası 5. Geleneksel Tetova Tiyatrosu Festivali’nde M. Nurullah Tuncer’in en iyi yönetmen ödülünü kazandığı ve  Damla Ece Dereli’nin de en iyi kadın oyuncu ödülünü kucakladığı bu çarpıcı oyunda, İkinci Dünya Savaşının çıkmasına saatler kala hasta yatağında yatmakta olan kuzeni İhsan’ın ilaçlarını yaptırmak üzere dışarı çıkan ve  ilaçların hazırlanmasını beklerken girdiği eskici dükkanında, geçirdiği son bir senenin olaylarının canlandığı Mümtaz’ın  huzuru arayışı konu ediliyor.  Huzur, 8, 10, 11 ve 12 Mart’ta Üsküdar Stüdyo Sahnesi’nde izlenebilir.

ÇOCUK OYUNLARI

Çiçeğim Solmasın 12 Mart’ta Cevahir Salon 2’de
Kerem Gökçer yazdığı Duygu Gökhan’ın yönettiği Çiçeğim Solmasın adlı çocuk oyunu Küçükçekmece’de kentiçi etkinlikler kapsamında minik izleyicilerimizle buluşuyor. Candan Günay’ın giysi ve dekor tasarımını, Önder Arık’ın da ışık tasarımını yaptığı oyunda, Gülin Sezen Aray, Ayça Zeynep Genç, Fatih Zenginoğlu, Gökhan Doğrusoy, Melissa Dinler, Metin Avcı, Kübra Bayraktar, İlknur Şaşmazer, Özlem Karataş , Serdar İnan, Ömer Yalta rol alıyor. Bu eğlenceli oyun 12 Mart’ta saat 13:00’te Cevahir Salon 2’de izlenebilir.

Savaş Çiçekleri Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde
Gülşah Gülebenzer yazdığı Levent Niş’in yönettiği Savaş Çiçekleri adlı çocuk oyunu 07 Ocak tarihinde prömiyerini yaparak minik izleyicilerle buluşuyor. Mihriban Oran’ın giysi ve dekor tasarımını, Önder Ay’ın ışık tasarımını, yönetmen yardımcılığını ise Ahmet Dizdaroğlu’nun yaptığı oyunda, Levent Niş, Burak Taştan, Güler Turhan, Serkan Abeş, Özgün Bayraktar, Ece Bozkaya rol alıyor. Bu eğlenceli oyun 12 Mart’ta saat 12:00 ve 14:00’te Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde izlenebilir.

Lay Lay Lom Silivri Kültür Merkezi’nde
Çocuk oyunu Lay Lay Lom Silivri Kültür Merkezi’nde minik tiyatroseverlerle buluşuyor.  Sevgi Sakarya Cengiz’in yazdığı oyunu Ece Okay yönetiyor. Oyunun kostüm ve dekor tasarımını Candan Günay, ışık tasarımını ise Akın Yılmaz yaptı. Dans düzenini  İnes Kiremitçi’nin yaptığı oyunun oyuncu kadrosunda Engin Delice, Bengisu Karahan, Merve Çağla Kuru, Yıltan Kahraman, Vehbi Akıntürk, Alparslan Aydın, Handan Ölçener, Dinçer Simsar, Hakan Dülger, Ezgi Baykal, Meriç Akay, Lalizer Kemaloğlu, Tilbe Taşlı, Erdem Sazak ve Gökçe Aktaş rol alıyor. Lay Lay Lom 11 ve 12 Mart’ta saat 12:00  ve 14:00’te Silivri Kültür Merkezi’nde küçük izleyicilere keyifli anlar yaşatacak.

 

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER Perinçek, Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır! Türkiye […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]