Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

İSTANBUL DEVLET TİYATROSU’NDA BU HAFTA ( 14- 19 Şubat 2017 )

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul Devlet Tiyatrosu bu hafta7 yetişkin oyunu ve 3de çocuk oyunla seyirci karşısına çıkıyor.

14-19Şubat 2017 tarihleri arasında sahnelenecek oyunlarGulyabani, Giydirici, İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı, #Cehennem, Bersisa,Eğer Bu Bir Film Olsaydı ve MedeaKaliile Çocuk Oyunları LayLayLom, Savaş Çiçekleri ve Sihirli Keman.

Bu haftaki oyunların kısaca konuları, bilgileri ve kastları şöyle:

Gulyabani Cevahir Salon 1’de
Yazar Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın eserinden Metin Arslan’ın uyarladığı ve yönettiği Gulyabani adlı oyun gösterimlerine devam ediyor. Müzikal oyun, 14-19 Şubahaftasında Cevahir Salon 1’de izlenebilir. Dekor Tasarımında Ethem İzzet Özbora, Giysi Tasarımında Esra Selah, Işık Tasarımında Yakup Çartık’ın imzası olan oyunun dans düzenini ise IrvingResurreccion yaptı. Oyun müziklerini Erkin Hadimoğlu ve Ender Gündüzoğlu yaparken, oyunun yönetmen yardımcısı Elif Nutku. Müzikli oyunda orkestra ve dansçılar performanslarıyla göz doldururken güçlü oyuncu kadrosu da dikkat çekiyor. Ali Fuat Çimen, Elif Nutku, Mehlika Balkan, Funda Eskioğlu, Sitare Bilge, Adnan Yiğit, Filiz Coşkuner, Fırat Demir, Serdar Şeker ve Kerem Gökçer’in oyuncu olarak yer aldığı Gulyabani’nin şarkı sözleri de yönetmen Metin Arslan’a ait. Orkstra’da Güneş Bulak şef olarak yer alırken, orkestranın diğer müzisyenleri ise İlker Yeter, Arda Uyar, Tuğsan Çağatay Çam, Miray Gedikli, Gözde Oktar, Mehmet Orçun Cengiz, Volkan Ateş, Nazlıhan Başak İlhan ile Hakan Akoğlu. Cinlerin ve perilerin cirit attığı söylenen köşke hizmetçiliğe giden saf ve temiz yürekli Muhsine’ninhikayesinin anlatıldığı oyunun danslarında da Velat Can, Eray Bıçak, Göker Yıldız, Umut Sevgül, Tuğçe Topçu, Erem Can, Süleyman Demirkol, B. Tamer Aksu, Meltem Işın, Özden Uslusoy, Dilara Suer, Mehtap Çınar performansları görülmekte.

Giydirici Cevahir Salon 2’de
Ronald Harwood’ın yazdığı, Ergun Sav’ın çevirdiği ve Hakan Çimenser’in de yönettiği Giydirici adlı oyun 13 Ocak’ta Cevahir Salon 2’de prömiyerini yaparak gösterimlerine başladı. Oyunun Dekor Tasarımını Savaş Çevirel, Giysi Tasarımını İnci Kangal yaparken, Işık Tasarımında ise Akın Yılmaz imzası bulunmakta.  Oyun müzikleri Fırat Akarcalı’ya emanet edilirken Yönetmen Yardımcısı ise Celal Kadri Kınoğlu. II. Dünya Savaşı’nda, ölümüne tiyatro yapan bir grubun anlatıldığı oyunda karakterlere Celal Kadri Kınoğlu, Hakan Çimenser, Rüyam Dirin, Hülya Gülşen, Ebru Demirdöven, Aral Seskir, Osman Tunca Soysal, Sinan Cem Çabuk, Evrim Feyza Geboloğlu, İpek Altınöz, Abdullah Yakın, Cem Şahin hayat veriyor. Bu ilgi çekici oyun 14-19 Şubat haftasında Cevahir Salon 2’de gösterimlerine devam ediyor.

İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı Küçük Sahne’de
İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun büyük ilgi gören oyunu İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı izleyiciyle buluşmaya devam ediyor.  Ali CüneydKılcıoğlu’nun yazdığı, Elif Erdal’ın rejisörlüğünü üstlendiği ve Berkay Tulumbacı’nın müthiş performansıyla göz doldurduğu İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı 14-19 Şubat haftasında Küçük Sahne’de izleyiciyle buluşuyor. Dramaturg olarak Günay Ertekin imzası olan oyunun, Dekor Tasarımını ve Giysi Tasarımını Suzan Erbilgin, Işık Tasarımını Akın Yılmaz, Yönetmen Yardımcılığını ise Dilek Güven yaptı.

#Cehennem Üsküdar Tekel Sahnesi’nde
Jennifer Haley yazdığı, Gülay Gür’ün çevirdiği  #Cehennem, Üsküdar Tekel Sahnesi’nde.    Düşüncelerimizi kodlayan, yaşamı gerçeklikten koparan ve şiddet dürtüsünü tetikleyen sanal dünyanın gelecekte duygularımızı da ele geçirme boyutlarını  konu alan oyunu, Metin Belgin yönetirken, çevirisini Gülay Gür yaptı. Dekor Tasarımını  Hakan Dündar, Giysi Tasarımını Ceren Karahan, Işık Tasarımını ise Yakup Çartık gerçekleştirdi. Güçlü oyuncu kadrosuyla dikkat çeken oyunda karakterlere Metin Belgin, Simay Tuna, Ahmet Somers, Bahadır Buyruk, Aslı Sarınç can veriyor. Bu çarpıcı oyun, 14,16 ve 18 Şubat’ta Üsküdar Tekel Sahnesi’nde izlenebilir.

Bersisa Küçükçekmece DT Sahnesi’nde
Bersisa Küçükçekmece DT Sahnesi’nde tiyatroseverlerle buluşuyor.  Boğaç Babür Turna ve Gülebru Turna’nın yazdığı oyunu Gülebru Turna aynı zamanda yönetiyor da. Dramaturg olarak Volkan Taha Şeker imzası bulunan oyunun dekor tasarımını Aytuğ Dereli, giysi tasarımını Derya İnci, ışık tasarımını ise Serhat Akın yaptı. Güçlü oyuncu kadrosuyla dikkat çeken oyunda karakterlere,  Erdoğan Aydemir, Eray Cezayirlioğlu, Can Sözeri, Hakan Güngör , Ozan Uz, OnuryayEvrentanAtasalihi, M.Zeynep Aytekin, Metehan Kuru, Zekayi Metin, Nilay Gök, Mehmet Konu, Hayrettin Mutlu, İbrahim Cem Tek , İmren Şengel, Özge Sivrikaya, İpek Şen, Tuğba Begde hayat veriyor. Oyun, 17,18 ve 19 Şubat’ta Küçükçekmece DT Sahnesi’nde izlenebilir.

MedeaKali Üsküdar Stüdyo Sahnesi’nde
MedeaKali izleyiciyle buluşmaya devam ediyor. LaurentGaude’nin kaleme aldığı “MedeaKali” adlı oyununun rejisörlüğünü Musa Uzunlar üstleniyor. Oyunu H. Zeynep Utku Türkçe’mize kazandırırken,  oyunun Dekor Tasarımı Aytuğ Dereli, Kostüm Tasarımı Fatma Aslı Akıncı, Işık Tasarımı Enver Başar, Yönetmen Yardımcılığı Ülkü Duru, Yönetmen Asistanlığı Yusuf Can Sancaklı, Müzik Direktörülüğü ise Mehmet Fırıl tarafından gerçekleştirildi. Gorgonların en korkuncu, göz göze geldiği her şeyi taşlaştıran Medusa ve Hindu mitindeki yaratan ve yok eden, koruyucu ana Tanrıça Kali kadın arketipleriyle harmanlanarak LaurentGaude tarafından yeniden ele alınan Medea efsanesinin anlatıldığı oyunda   H. Zeynep Utku, Musa Uzunlar, Diren Coşkun rol alıyor. 28 Ocak 2016 Üsküdar Stüdyo Sahnesi’nde ilk gösterimini yapan oyun,  aynı sahnede 15,17 ve 18 Şubat’ta gösterimlerine devam edecek.

Eğer Bu Bir Film Olsaydı Bahçelievler Nurettin Topçu Kültür Merkezi’nde
Yugoslavya’da 1992 yılında yaşanan savaşı anlatan Eğer Bu Bir Film Olsaydı adlı oyun, 4 Mart 2015’teki prömiyerinin ardından gösterimlerine devam ediyor. Bosna Hersek’in bağımsızlığını ilan ettiği, Saraybosna’nın kuşatma altında olduğu dönemi yaşayan Ziriç ailesinin hikayesinin ele alındığı oyun, Küçükçekmece Sahnesi’nde izleyiciyle buluşacak. Bu çarpıcı oyunu, Almirİmsireviç yazarken Bilge Emin çevirdi ve de yönetti. Dekor Tasarımını Nurettin Özkönü’nün, Giysi Tasarımını Nalan Alaylı’nın, Işık Tasarımını Serhat Akın’ın ve Müziğini de Çağrı Beklen’in yaptığı oyunda Burak Şentürk, Mine Tüfekçioğlu, Burak Altay, Gönen Aykaç, Barış Bağcı, Berk Sezenler, Emre Yeşilöz ve Gürşen Eren rol alıyor. Eğer Bu Bir Film Olsaydı 17,18 ve 19 Şubat’ta Nurettin Topçu Kültür Merkezi’nde izlenebilir.

ÇOCUK OYUNLARI

LayLayLom Cevahir Salon 2’de
Çocuk oyunu Cevahir Salon 2’de minik tiyatroseverlerle buluşuyor.  Sevgi Sakarya Cengiz’in yazdığı oyunu Ece Okay yönetiyor. Oyunun kostüm ve dekor tasarımını Candan Günay, ışık tasarımını ise Akın Yılmaz yaptı. Dans düzenini  İnesKiremitçi’nin yaptığı oyunun oyuncu kadrosunda Engin Delice, Bengisu Karahan, Merve Çağla Kuru, Yıltan Kahraman, Vehbi Akıntürk, Alparslan Aydın, Handan Ölçener, Dinçer Simsar, Hakan Dülger, Ezgi Baykal, Meriç Akay, Lalizer Kemaloğlu, Tilbe Taşlı, Erdem Sazak ve Gökçe Aktaş rol alıyor. LayLayLom 19 Şubat’ta saat 13:00 ‘te Cevahir Salon 2’de küçük izleyicilere keyifli anlar yaşatacak.

Savaş ÇiçekleriÜsküdar Tekel Sahnesi’nde
Gülşah Gülebenzer yazdığı Levent Niş’in yönettiği Savaş Çiçekleri adlı çocuk oyunu minik izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. Mihriban Oran’ın giysi ve dekor tasarımını, Önder Ay’ın ışık tasarımını, yönetmen yardımcılığını ise Ahmet Dizdaroğlu’nun yaptığı oyunda, Levent Niş, Burak Taştan, Güler Turhan, Serkan Abeş, Özgün Bayraktar, Deniz Çakır rol alıyor. Bu eğlenceli oyun 19 Şubat’ta Üsküdar Tekel Sahnesi’nde küçük izleyicilerimize keyifli anlar yaşatacak.

Sihirli Keman Zeytinburnu’nda
AristideChristianCharpentier yazdığı, Türkan Dündar ve Hakan Tartan’ın dilimize kazandırdığı, Ebru Kara’nın yönettiği Sihirli Keman adlı çocuk oyunugösterimlerine devam ediyor. Nalan Alaylı’nın giysi ve dekor tasarımını, Akın Yılmaz’ın da ışık tasarımını yaptığı oyunda,  Abdülhamit Mutlu, Melek Tanker, Oğuzhan Özcan, Melih Pamukçu rol alıyor. Bu eğlenceli oyun,  kentiçi etkinlikler kapsamında 18 Şubat’ta 12:00 ve 14:00’te küçük izleyicilerimizeZeytinburnu’nda keyifli anlar yaşatacak.

 

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum İLGİLİ HABER Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen görevine başladı Saba Tümer, programının […]

Belediye
07 Nisan 2024
ŞİLE’NİN GENÇ BELEDİYE BAŞKANI ÖZGÜR KABADAYI GÖREVE BAŞLADI

31 Mart Yerel Seçimlerinde, Şilelilerin halkının desteğiyle %51.88 oy oranı ile Şile Belediye Başkanı seçilen Cumhuriyet Halk Partisi adayı Özgür Kabadayı, 4 Mart Perşembe günü Şile İlçe Seçim Kurulu’ndan düzenlenen mazbatayı vatandaşlarında yoğun katılımlarıyla birlikte teslim alarak başkanlık görevine resmen başladı. ŞİLE İÇİN YENİ BİR DÖNEM   İLGİLİ HABER Ataşehir’de yeni belediye başkanı Onursal Adıgüzel […]