Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Yerel kalkınmada doğa temelli çözümler için küresel arayış başlatıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

Aday gösterme çağrısı: 2017 Ekvator Ödülleri çerçevesinde, yerel kalkınmada doğa temelli çözümler için küresel arayış başlatıldı.

New York – Bu yılki Ekvator Ödülleri’ne aday gösterilmesi için küresel çağrı bugün Ekvator Girişimi (Equator Initiative) tarafından yapıldı. Aday gösterme süreci 8 Mart 2017 tarihinde sona erecek. Ekvator Ödülleri; insanlar, doğa ve güçlü toplumlar için yaratılan istisnai yerel çözümlere verilen uluslararası ödüllerdir.

UNDP öncülüğünde yürütülen bir ortaklık olan Ekvator Ödülleri’nin bu yıl gerçekleşecek dokuzuncu döneminde ilgi odağı; gıda güvenliği, su güvenliği, sürdürülebilir iş ve geçim imkanları, afet riski azaltımı dahil olmak üzere sürdürülebilir yerel kalkınmayı gerçekleştirmek amacıyla doğayı koruma, eski haline getirme veya sürdürülebilir biçimde yönetmeye dönük yenilikçi çözümler geliştiren, kırsal kesimlerdeki yerel ve yerli gruplar olacak. 2017 Ekvator Ödülleri’nin kesişen temaları ise arazi ve su hakları savunuculuğu, sosyal ve çevresel adalet ile toplumsal cinsiyet eşitliğini içeriyor. Kazananların seçiminde, aday gösterilen toplum girişimlerinin, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri yönünde ilerleme sağlayacak biçimde yinelebilir ve ölçeklenebilir olması ön planda tutulacak.

Kazanan her grup 10.000 ABD Doları alacak ve Eylül 2017’de New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantıları esnasında, bir dizi ulusal ve küresel politika diyalogları ve özel etkinliklere katılmaya davet edilecek. Bu etkinliklerin sonunda da, İklim Haftası ve Küresel Hedefler Haftası’nın hemen başında düzenlenecek törenle ödüller verilecek. Ödül alan gruplar, 2002 yılından bu yana Ekvator Ödüllerini kazanmış olan, 70 ülkeden 208 toplum temelli kuruluşun üye olduğu saygın bir ağa katılmış olacak. Önceki yıllarda Ekvator Ödülleri’ni kazananlar arasında toplum korumalı alanlar, tarım ve çiftçilik kooperatifleri, yaban hayatını koruma girişimleri, yerel su komiteleri, toplumca yönetilen ormanlar, yerelde yönetilen deniz alanları ve tohum bankaları bulunuyor.

Kuruluşunun 15nci yılını kutlayan Ekvator Girişimi ayrıca, sürdürülebilir kalkınmaya dönük yerel, doğa temelli çözümleri sergileyen bir İnternet portalı da oluşturacak. Portal, dünyadaki toplumları birbirine bağlayacak ve işe yarayan yerel çözümlerin paylaşılmasını sağlayacak. 2017 Ekvator Ödülleri’ne aday gösterilen yerel ve yerli gruplar da bu portalda kendi doğa temelli çözümlerini sergilemeye davet edilecekler.

Ekvator Ödülleri’ne destek verenler arasında başta eski Devlet Başkanları Gro Harlem Brundtland ve Oscar Arias; Nobel Ödülü sahipleri Al Gore ve Elinor Ostrom; düşünce önderleri Jane Goodall ve Jeffrey Sachs; yerli hakları aktivistleri Vicky Tauli-Corpuz ve Hans Brattskar; hayırseverler Richard Branson ve Ted Turner; ünlüler Alec Baldwin, Gisele Bündchen, Edward Norton olmak üzere birçok kişi var.

UNDP öncülüğünde yürütülen Ekvator Girişimi ortaklığı; Birleşmiş Milletler, hükümetler, sivil toplum, iş dünyası ve halk örgütlerini bir araya getiriyor. Ortakları arasında ise Almanya, Norveç ve İsveç Hükümetleri; ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı; Uluslararası Doğa Koruma Örgütü; Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi; Eko-tarım Ortakları; Fordham Üniversitesi; Uluslararası Doğayı Koruma Birliği; The Nature Conservancy; PCI-Media Impact; Rare; BM Çevre Programı; BM Vakfı; Yaban Hayatını Koruma Cemiyeti ve BM Kalkınma Programı bulunuyor.

Aday gösterme ve seçim kriterleri hakkında daha fazla bilgi edinmek ve adaylık başvurusu yapmak için www.equatorinitiative.org adresini ziyaret ediniz.

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum İLGİLİ HABER Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen görevine başladı Saba Tümer, programının […]