Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

İlgezdi: Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu’na kayyum mu atanacak?

Yayınlanma:
ABONE OL

Freedom House tarafından açıklanan 2017 Dünyada Özgürlükler Raporu, Meclis gündemine taşındı.

 

ANKARA-(TBMM) CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Gamze Akkuş İlgezdi, TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde, Merkezi Washington’da bulunan Özgürlük Evi (Freedom House) tarafından açıklanan, 2017 Dünyada Özgürlükler Raporunu gündeme getirdi. “Türkiye’de ayrımcılık, işkence, kötü muamele ve yasaklar konusundaki denetim mekanizmaları işlevsizleştirildiği için vatandaşlarımız sistem karşısında çaresiz bırakılmıştır.” diyen Akkuş İlgezdi, Başbakan Binali Yıldırım’a Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu’na 1 yıldır üye seçilmemesinin nedenini sordu.

 

TABELA KURUMU: TÜRKİYE İNSAN HAKLARI VE EŞİTLİK KURUMU

Soru önergesinin gerekçesinde, Türkiye’nin son 10 yılda özgürlüklerin en çok gerilediği ikinci ülke konumuna geldiğini anımsatan CHP’li Akkuş İlgezdi, “Türkiye, siyasi haklar ve sivil özgürlükler konusunda dipsiz bir kuyunun içine itildi. Ancak, yaklaşık 1 yıl önce apar topar kurulan İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu ne genişlemesini tamamladı ne de faaliyetlere başladı. Paris İlkelerine aykırı olarak, tamamı Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu tarafından atanacak 11 üyeden oluşan kurumun karar organı olan İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu şeklen bile oluşturulmadı. Böylece Türkiye’de hak ihlallerini ve ayrımcılığı inceleyecek, işkence ve kötü muamele iddialarını yerinde denetleyecek en önemli mekanizma ölü doğmuş oldu.” dedi.

 

TÜRKİYE’DE HAK İHLALLERİNİ KİM İNCELİYOR?

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu kanununun kabulünün üzerinden yaklaşık olarak 1 yıl geçmesine rağmen kurum üyelerinin atanmadığının altını çizen CHP’li Akkuş İlgezdi,  Başbakan Binali Yıldırıma, “Türkiye’de hak ihlallerini ve ayrımcılığı inceleyecek, işkence ve kötü muamele iddialarını yerinde denetleyecek kurumu kurup, İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu üyelerini atamamaktaki amacınız nedir?” diye sordu.

 

BAŞVURULAR NE OLDU?

İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu üyelikleri için 2 Mayıs 2016 tarihinde ilana çıkıldığını, başvurular için son sürenin 6 Haziran 2016 olarak belirlendiğini kaydeden CHP’li İlgezdi, “Bu ilan için kaç kişi başvuru yapmış, başvurular neden sonuçlandırılmamıştır?” sorusunu yöneltti.

 

 

 

 

 

 

 

NEDEN OHAL KOMİSYONU KURULDU?

Adalet Bakanlığı’nın, işkence ve kötü muamele iddialarının, kapatılan Türkiye İnsan Hakları Kurumunu referans göstererek, araştırıldığını açıkladığının altını çizen CHP’li İlgezdi, “Madem insan hakları ihlallerini, ayrımcılığı ve kötü muameleleri incelemek için kurulmuş İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu faaliyette, o halde Olağanüstü Hal İşlemlerini İnceleme Komisyonu neden kuruldu?” diye sordu.

 

KURUMU VARLIK FONUNA DEVREDECEK MİSİNİZ?

Başbakan Yıldırım’a, “İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu’na kayyum atamayı ya da Varlık Fonuna devretmeyi düşünüyor musunuz?” sorusunu da yönelten İlgezdi, “Türkiye, son 10 yılda özgürlüklerde en çok kötüye gidişin yaşandığı ülkeler sıralamasında Orta Afrika Cumhuriyeti’nin ardından ikinci sırada yer almıştır. 2017 için Orta Afrika Cumhuriyeti’ni de geride bırakıp 11 yılda en çok kötüye giden ülke olmak için neler yapılacaktır?” dedi.

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum İLGİLİ HABER Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen görevine başladı Saba Tümer, programının […]