Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kadıköy’de Dev Cumhuriyet Yürüyüşü

Yayınlanma:
ABONE OL

Kadıköy Belediyesi’nin her sene olduğu gibi bu yıl da düzenlediği Büyük Cumhuriyet Yürüyüşü’ne yüzbinlerce vatandaş iştirak etti.

Geleneksel Cumhuriyet’e Bağlılık Yürüyüşü’ne her yıl olduğu gibi bu yılda yüksek katılımla gerçekleşti. Kadıköy Belediyesi’nin sosyal medyadan canlı olarak yayınladığı yürüyüşü ekran başından da yine yüz binlerce kişi takip etti.

“Yaşasın Cumhuriyet”, “Cumhuriyet Özgürlüktür”, “Türkiye laiktir laik kalacak” sloganlarıyla Kadıköy’ü inleten yurttaşlar Cumhuriyet coşkusunu bir kez daha en derinden yaşadı. Cumhuriyet Haftası boyunca bir dizi etkinlik gerçekleştiren Kadıköy Belediyesi, Bağdat Caddesi’nde düzenlenen yürüyüşü de başarılı bir şekilde organize etti.

Kadıköy Belediyesi’nin bu sene “Cumhuriyet Özgürlüktür” sloganıyla kutladığı Cumhuriyet’in 93. yılı kutlamaları, Bağdat Caddesi’ndeki Cumhuriyet  Yürüyüşü ile taçlandırıldı. Kadıköy’de 23 yıldır gerçekleştirilen ve büyük bir coşku ile geçen Cumhuriyet Bayramı yürüyüşüne bu yıl da yine yüz binlerce İstanbullu ve Kadıköylü katıldı. Genç, yaşlı, her yaştan insanın Türk Bayrakları ve Atatürk posterleri ile katıldığı yürüyüş saat 19.00’da Suadiye ışıklarda başladı. Çalınan marş ve şarkılarla bayramın sevincini yaşayan Kadıköylüler hep bir ağızdan marşlara eşlik etti. Yürüyüşten saatler önce Bağdat Caddesi’ne gelen halk, ellerinde Kadıköy Belediyesi tarafından dağıtılan bayraklar ve Atatürk posterleri ve meşalelerle yürüyüşün başlamasını bekledi.

CHP Milletvekilleri Şafak Pavey, Gürsel Erol, Gürsel Tekin, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin de yürüyüşe katılanlar arasındaydı.

Yürüyüş sonunda bir konuşma yapan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Atatürk’ün “Biz büyük bir devrim yaptık. Memleketi bir çağdan alıp yeni bir çağa götürdük” sözlerini hatırlattı ve şunları söyledi: “19 Mayıs 1919 yılında Samsun’a çıkan Ulu Önder, Anadolu’da yaşayan tüm halkları ortak bir amaç altında topladı. Bu; özgür ve bağımsız bir ülkede yaşama ülküsüydü. Amasya genelgesinde, Erzurum, Sivas Kongrelerinde ve Kurtuluş Savaşı’nda her zaman gücünü halktan aldı. Anadolu’yu bir uçtan bir uca adımlayan Ulu Önder hiç kimsenin ayrıcalık sahibi olmadığı, herkesin eşit ve özgür olduğu, bağımsız bir ülke kurdu. Savaş koşullarında dahi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne güvendi.”

Türkiye’nin zor günlerden geçtiğini belirten Nuhoğlu, bu zorlukları aşmanın yolunun daha çok çalışmaktan, dayanışma içinde olmaktan geçtiğini söyledi. Türkiye’nin güçlü bir ülke olduğunun altını da çizen Nuhoğlu “Türkiye’de Cumhuriyet var! Türkiye’de Atatürk ilke ve devrimlerinin izinden yürüyen kadınlar var. Özgürlüğe ve demokrasiye bağlı gençler var. Türkiye’de eşitlik için mücadele eden emekçiler var. Cumhuriyet’in fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür yurttaşları var. Cumhuriyetten güç alarak, laik, demokratik ve sosyal devlet için mücadele edeceğiz.” dedi.

SALTANATA KARŞI CANIMIZ PAHASINA SAVAŞMAYI ATAMIZ’DAN ÖĞRENDİK

Atatürk’ün Egemenliğin kayıtsız şartsız milletindir sözünü hatırlatan Nuhoğlu “Biz egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu Ulu Önder Atatürk’ten öğrendik. Saraya, Saltanata karşı canı pahasına savaşmayı Atamız’dan öğrendik. Atamız’ın izinden yürüyecek Cumhuriyete ve özgürlüklerimize sahip çıkacağız.” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde Cumhuriyet değerlerine sahip çıkarak mücadele edeceklerini belirten Nuhoğlu sözlerini şöyle sonlandırdı;” Huzurlu, barış içinde bir ülke için  çağdaş, bilimsel, özgür bir eğitim için adil bir hukuk devleti için, Basın özgürlüğü için, bin yıllık kardeşliğimiz için, yeşil alanlarımız için, Haydarpaşa için,  Kadıköy için, İstanbul için, Türkiye için mücadele edeceğiz Karanlığa inat aydınlığı,Yolsuzluğa inat dürüstlüğü, Hukuksuzluğa inat adaleti, diktatörlüğe inat demokrasiyi savunacak ve biz kazanacağız.”

Nuhoğlu konuşmasının ardından Kadıköy’de yıllardır okunan, geleneksel Cumhuriyet’e Bağlılık Andı’nı yüz binlerle birlikte okudu. Yürüyüş marşlar ve sloganlarla coşku içinde sona erdi.

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]