Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Yavuz, Darbe mi işgal mi?

Yayınlanma:
ABONE OL

Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Talat YAVUZ, yaptığı açıklama da;

15 Temmuz bir darbe değil işgal harekâtıdır. Yılların ihmali ile gelmiştir. Örgüt fark edilemediği için değil, teşvik edildiği için büyümüş ve kurumlarımızı ele geçirmiştir. Çok geç tavır alınmıştır ve örgütle mücadelede Cumhurbaşkanı yalnız bırakılmıştır.

egtsen

Halk üzerine düşen görevi gece yarısı yerine getirmiş ve işgale izin vermemiştir. Meydanlardaki bağımsızlık şölenleri, Yenikapı mitingi ile yeni bir aşamaya geçecektir. Artık başımızı iki elimizin arasına alıp düşünme vaktidir.

Bin yıllık devlet geleneğimiz, neden bu tehlikeyi zamanında ve bir refleks olarak bertaraf edememiştir? Putin’in gördüğü ve uyardığı sözde okul gerçekte terör yuvalarını biz neden göremedik? İstihbaratımız aslında kime çalışıyor? Bugün meydanlarda coşkulu konuşmalar yapan bazı siyasiler, milletin yüzüne bakınca ne hissediyorlar?Geçmişte Milli Eğitim Bakanlığını, bu eli kanlı teröristlere teslim edenler, hala ortalıkta dolaşarak bize akıl vermeye devam edecekler mi?

Çürümüş kurumlarla bu mücadele nasıl verilecek? Yüzde doksan beşi ele geçirilmiş emniyet, asker, yargı vs. kurumlar, yapılan yüzde üç ihraçlarla temizlenmiş oldu mu? Dereyi geçerken değiştirmediğimiz atlar, yarın bizi tepince ne diyeceğiz? Hiç mi adam kalmadı? Tankın namlusuna kafasını sokanlar ne zaman adam yerine konulacak? Çok önemli kurumlarımızın yüzde doksan beşi ele geçirilmişse, yüzde doksan beş temizlik yapmadan güvende olacak mıyız?

Savrulmalarımız nerede son bulacak? “Devlet dinimizi yasaklıyor ve Müslümanlara zulüm ediyor.” diyerek bir asırdır sabırla ve ilkeleriyle mücadele verenlerle; “Dindarlar devleti ele geçirip bizi yok edecekler.” diyenlerin; hep beraber yok olma tehlikesini görünce, Yenikapı’da sergileyecekleri birliktelik; yeniden kuracağımız devlet düzenimizin sağlam temeller üzerine oturmasına yetecek mi?

Abartmıyorum 15 Temmuz 2016 tarihi, milli mücadele ruhunu yeniden kuşanmaktır. Milli mücadelede cepheye mermi taşıyan çarşaflı Anadolu kadını, o gece kamyonun direksiyonuna aynı ruhla geçmiştir. Hiç kimse bugün yaşananları, inançlı insanlara ve inancımıza yükleyerek, bizi yeniden yüzyıl kaybedeceğimiz bir yolun başına getirmeye çalışmasın. “Vatan ve Millet sevgisi imandandır.” diyen bir din; yanlış süreçlerin sonunda hain terör örgütlerinin işini kolaylaştıran bir mekanizmaya dönüşmüşse, sorgulanması gereken dinimiz değil, uygulanan katı laiklik uygulamasıdır.

Biz, yıllardır söylediğimizi yine söylemeye devam edeceğiz. Farklılıklarımız zenginlik kaynağımızdır. Hiç kimsenin, kendisi gibi düşünmeyen kardeşine zulüm etme hakkı yoktur. İsteyen istediği dine inanır. Bu topraklar İslam yurdudur, burası Müslümanların ülkesidir. Sadece “Dinde zorlama yoktur.” ilkemiz, batının; sadece kendine hizmet eden sahte bütün kavramlarını çöpe atmamıza yetecektir.

Kurtuluşumuz, Anadolu’nun eli nasırlı asil insanlarını, kafasını kiraya vermiş satılık beyinlerin yerine bir an önce devlet kademelerine getirmemizdedir. Gizlenen hainleri temizlemekte gecikilmemelidir. 15 Temmuz gecesi gördük ki eğitimli hainden, adanmış Anadolu insanı çok daha önemlidir. Askerlik görevinde aldığı sınırlı eğitimle, on beş dakikada hainlerden teslim aldığı tankı, vatanı için hainlere karşı kullanabilen insanımız, yeni kurtuluş ve kuruluşumuza ilham kaynağı olmalıdır.

 

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI Türkiye’de özellikle son yıllarda […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]